Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti fel tudtok nézni a szüleite...

Ti fel tudtok nézni a szüleitekre?

Figyelt kérdés

Anyudra? Apudra? Miért igen,és miért nem?

Kort és nemet is írjatok,köszönöm

2014. jan. 17. 17:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Nem, egyikőjükre sem. Folyton veszekednek, a problémáikat nem tudják értelmes ember módjára megbeszélni, hanem egyből ordítanak és csapkodnak. Az egész ház zeng tőlük, többek között ezért akarok majd családi házban lakni, hogy nehogy egy ilyen család beköltözzön mellém/alám/fölém. Amíg gyerek voltam kihasználták, hogy tőlük függök és rajtam vezették le a feszültséget, én meg tűrjem, mert én vagyok a gyerek, szóval nekem kuss van. Felvettek egy csomó hitelt mert nem jöttek ki a pénzből, ha addig is kevés volt a hitelt majd biztos tudják fizetni. Majdnem elárverezték a lakásukat. Szóval ezek miatt nem nézek fel rájuk mert egyszerűen nem adtak semmilyen követendő példát, maximum azt, hogy milyen életet nem akarok. De ettől függetlenül szeretem őket.
2014. jan. 17. 17:52
 12/24 anonim ***** válasza:

Igen!Mert bár szegények voltunk,ők nagyon keményen dolgoztak éjjel-nappal,hogy minket, hármónkat tisztességesen felneveljenek és tanítassanak.Nekik köszönhetünk mindent,amit elértünk az életben!Törekedtünk arra,hogy sokra vigyük,és felnőttként ne kelljen nélkülöznünk.Büszkék ránk,hogy ez így is lett.Most mi támogatjuk őket!

Én 25/N,bátyám 30 éves,az öcsénk még otthon él, 16 éves.

2014. jan. 17. 18:16
 13/24 anonim válasza:
49%
sajnos nem mert anyám meztelenkedett előttem ezért semennyire sem tisztelem anyámként
2014. jan. 17. 19:12
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Főként anyukámra. Bár apukám nem a legjobb döntése volt, utána mindent megtett, hogy a család működjön. Apa családja nem volt éppen példás, édesapja verte őt, az édesanyja meg nem is törődött vele (sem a tesóival), és nem mondhatnám, hogy lenne normális értékrendje, de legalább próbál együttműködni anyával. Egyik legjobb döntésüknek azt tartom, hogy forint alapú lakáshitelt vettek fel, és úgy intézik a pénzügyeket, hogy mindig tudják fizetni, a rezsivel együtt. Megtanítottak rá, hogy hogyan rendszerezzem a dolgaimat, és nevelésük hatására kifejelődött bennem egy normális problémamegoldó készség.

Leginkább azért nézek fel rájuk, mert bár látom, hogy mennyire kemény a munkájuk (mindketten fizikai munkát végeznek minimálbérért, apa nem éppen biztonságos körülmények között), mégis továbbküldtek egyetemre, megadták nekem ezt a lehetőséget, amiért többek között örökre hálás leszek nekik. Nagyon örülök, hogy eldönthettem, mit szeretnék kezdeni az életemmel, és hogy ehhez segítséget is adnak.

Főként azért nézek fel rájuk, mert mindketten megtörték a családi mintát, és szeretetben nevelnek minket a tesvéreimmel, hagynak kibontakozni. :)

20/L

2014. jan. 17. 19:23
 15/24 anonim ***** válasza:
Igen. Orvosok, ez önmagában sokat elárul szerintem. Életeket mentenek. Emellett nagyon jól neveltek minket, jobb szülőket nem is kívánhattam volna. Anyagilag is megteremtettek sokmindent, soha nem voltak anyagi gondjaik/gondjaink. Két testvérem már elköltözött, őket segítették ebben, én még egyetemre járok és itthon lakok, engem azzal támogatnak, hogy fizetik a tandíjam. 19/L
2014. jan. 17. 19:51
 16/24 anonim ***** válasza:
Igen mindkettőjükre. Èrtelmes, dolgos emberek akik boldog csalàdban neveltek 2 tesòmmal. Minden amik vagyunk, mindent amit eddig elèrtem (elsősorban csalàdi kèp) azt nekik köszönhetem/ jük...
2014. jan. 17. 21:53
 17/24 anonim ***** válasza:
16# bocsi lemaradt :28/N
2014. jan. 17. 21:55
 18/24 anonim ***** válasza:

anyumra nagyon: egyedül felnevelt, mindent megtett hogy boldoguljak az életben, mindenből a lehető legjobbat kaptam tőle.

apámról jót nem tudok mondani, rosszat pedig nem szeretnék.

2014. jan. 17. 22:42
 19/24 anonim ***** válasza:
csak édesanyámra tudok felnézni.
2014. jan. 18. 08:01
 20/24 anonim ***** válasza:
Én is csak édesanyámra.
2014. jan. 19. 00:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!