Mit tudnék tenni, kigyógyult depisek tudtok tanácsot adni?
Nem tudom mit kezdjek Édesanyámmal. Egyszerűen kikészít már... Depressziós, gyógyszereket szed már kb 20 éve. Azt mondja nincs értelme az életének, feladta, nincs motivációja, meg akar halni, minek éljen. Mindent utál, nem okoz örömet neki semmi, nem szereti a munkáját, nincs sikerélménye. Elhagyta magát, nem törödik magával, ápolatlan, nem takarít, nem csinál semmit, csak egész nap fekszik. Tanácsra nem hallgat, mindenkit ellök magától. Nem engedi, higy segítsenek, és magán sem akar segíteni. Csak sír, panaszkodik, arcán a teljes világfájdalom.
Engem meg teljesen kikészít. Hiába adok tanácsokat, hiába támigatom, hiába nindok bármit, kedvesen elmondom, higy magán tud segíteni, indulatosan elmondom, hogy csak ő tehet érte, hogy jobban legyen, semmi....
Mit tudok tenni?
Ja és valamit elfelejtettem.
Szerintetek nem tenne neki jót egy kutya? Azért gondolom, mert egy kutya mellett nem hagyhatja el magát annyira, ott van mindig mellette, mert én ugye nem tudok. Egy kutyával törődni kell és szeretetet ad. Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!