Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak nekem tűnt fel, hogy a...

Csak nekem tűnt fel, hogy a mai fiatalság alig jár iskolába?

Figyelt kérdés

Én sem vagyok vénlány, 22 éves vagyok, de vizsgaidőszakban ugyebár nincs órám.

Szóval jövök-megyek busszal vagy bárhol és azt veszem észre, hogy mindenhol hemzsegnek a diákok (főleg középsulisok), 10 órakor is szállok fel a buszra aztán hallom hogy két srác azon röhögcsél hogy a tanár hogy ordítozott amikor mindenki elment az óráról mert késett 5 percet és azt hitték nem lesz megtartva...

Én nem tudom milyen rendszer megy most, amikor én voltam gimis, nekünk reggel 8-tól délután 3-ig ott kellett lennünk a suliban, nem volt ilyen hogy jaj két óra között shoppingolni van kedvem a barinőkkel akkor fogom magam és elmegyek, mert akkor páros lábbal rúgtak volna ki, aztán tanuljak ahol akarok... A múltkoriban azon akadtam ki, hogy délelőtt 11-kor kb ilyen 14-15 éves kislányokat láttam egy ruhaboltban, olyan ruhákat nézegettek, amire azt mondtam volna "nőjél már előbb bele mielőtt megveszed édesem".

Nekik nincs iskola? Vagy változott valami a közoktatásban hogy ha van kedve ott marad, ha nem akkor megy ahova akar? A szülőknek ez nem tűnik fel? Vagy ennyire nem érdekli őket?

2014. jan. 16. 22:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hiszem, hogy többen lógnának ma mint máskor, csak régen nem láttad őket.

Tesóm a 80-as években volt felső tagozatos az általánosban, és rendszeresen eljárt helyette horgászni, a tó mellől kellett visszarángatni, mikor kiderült. Maximum a horgászok láthatták addig, hogy lóg...

2014. jan. 17. 09:58
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Ne bántsátok már, mostanában minden fiatal maifiatalozik. A 16 éves a 13 évesre :D Ez a divat.
2014. jan. 17. 10:08
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

#22, hát pont erről van szó... párom nagymamájától (kora a Kérdező korának négyszerese, 88, Isten tartsa meg jó egészségben) nem hallok ilyen "bezzeg a mai fiatalok" rinyálásokat...

Persze lehet, hogy pont erről szól a dolog, hogy kell némi életbölcsesség, tapasztalat ahhoz, hogy az ember át tudjon látni, helyén tudjon kezelni dolgokat.

2014. jan. 17. 11:09
 24/31 A kérdező kommentje:

Jaj istenem, miért kell mindig mindenkinek mindent túlbonyolítani? :))) Feltettem egy szimpla kérdés, mert kíváncsi voltam a többi ember véleményére. Ennyi, beszélgetünk.

Nem az én bajom ha lóg valaki, tegye ha erre van igénye, egészségére :) Mondjuk az számomra már durva, hogy az általános iskolások is lógnak, de hát ez van, biztos van olyan aki szerint ez tök oké meg normális.

2014. jan. 17. 12:31
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Na, ezt most jól megmondtad, te nagyon frankó, okos 22 éves 'kislány'. Bezzeg a te idődben aztán volt szigor, húú az már valami. Aztán ahhoz mit szólsz, hogy annyit lógtam a suliból, hogy 3 órán múlt, hogy nem kellett osztályozó vizsgát tennem 12-ben? De 3 gyereknek lett az osztályból kitűnő érettségije, köztük nekem, 1 felsőfokú és egy középfokú nyelvvizsgával kezdtem az egyetemet, a középsuliban meg halálra untam magam, mert már rég betéve tudtam a második világháború történéseit meg a felsőfokú nyelvvizsgámmal talán nem volt túl érdekes a present continuous ecsetelése. A butaságról meg annyit, hogy kb. annyi könyvet olvastam el abban az időben, mint a többi osztálytársam összesen.

Ja, engem sem érdekelt az iskola, inkább elmentem csavarogni, bulizni. De most többet keresek, mint az annak idején eminens osztálytársaim:)

2014. jan. 17. 13:43
 26/31 anonim ***** válasza:
66%

Én meg egy névtelen zseni vagyok a budapesti éjszakából, annyit keresek mint Újbuda lakosság együttvéve, sz@rásig vagyok pénzzel és mindenkinél okosabbnak képzelem magam.

Megkérdezném ehhez mit szólsz, csak ugyebár nem érdekel, mert én még ezt is tudom, pedig sosem lógtam az iskolából. Lehet kellett volna, mert akkor tudnék értelmesen társalogni ezen az oldalon. :)

2014. jan. 17. 13:53
 27/31 anonim ***** válasza:

Nekem nem szúrt szemet, mert gimnáziumba járok és H, K, P-i napokon 8-14 között, Cs-i napon 8-15 között és Sz-i napon 8-tól 12-ig. 14/f

Én ezért nem vettem észre, mert a fenn említett időpontokban a gimnázium épületében tartózkodom.

Bocs, ha picit értelmetlen lett, csak nem volt kedvem mindent kiírni.

2014. jan. 17. 16:50
 28/31 zabmester ***** válasza:
19%

Ez nekem is feltűnt már. Tulajdonképpen engem nem érdekelne, csak akkor zavar, amikor napközben elmennék bevásárolni, és lépni nem lehet, mert mindenhol ott sétafikálnak a tinik.

Én nagyon nem voltam mintagyerek, de ha suli volt, én nem lógtam, mert egyszerűen nem is mertem volna. Megvoltak helyette a más hülyeségeim. Inkább azt furcsállom, hogy délben már tömegével vannak mindenhol a diákok. Amikor én voltam középiskolás, kettő előtt sosem szabadultam az iskolából, talán csak pénteken, mert akkor csak 6 órám volt.

Én már azon elcsodálkoztam, amikor egy szakiskolában dolgoztam fél évet, hogy pénteken eleve alig látni bent gyereket, dél után meg már egy lélek sincs.

2014. jan. 17. 17:29
 29/31 anonim ***** válasza:
Így gimi végére nálunk is eléggé ellazult az osztály. Sokaknak van nyelvvizsgája, vagy előrehozott érettségije pár tantárgyból, felmentésük tesi alól, vagy ilyesmik, és azokra az órákra nem kell bejárniuk. Most vannak ugye a nyílt napok is, egy csomóan azokra mennek, vagy síszünet is most van. 3ig meg nagyon ritkán tart a tanítás sokszor már délben végzünk, mivel utána faktok vannak, amikre meg nem mindenki jár. Plusz a tanárok is annyit hiányoznak, nekünk gyakorlatilag 1 évig nem volt angoltanárunk, most a némettanár nem jár be 2 hete, és az ő óráik idejében is kimegyünk. Meg a magántanuló is több lett szerintem. 17l
2014. jan. 25. 16:45
 30/31 anonim ***** válasza:

Amúgy teljesen igazad van kérdező, én is ezt vettem észre, amit leírtál.

Nálunk zárva volt az ajtó középiskolában a 4. óra végéig. (hisz mindenkinek legkevesebb ennyi órája volt egy nap.)

Az 4.óra után nyitották ki az ajtót, max. akkor lehetett ellógni, mert ugyebár a portás nem ellenőrizte, hogy hány órád van. Ha 7 órád volt, akkor simán kimehettél, a 6. után haza. De az igazolatlan órát beírták.

2014. márc. 18. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!