Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak nekem tűnt fel, hogy a...

Csak nekem tűnt fel, hogy a mai fiatalság alig jár iskolába?

Figyelt kérdés

Én sem vagyok vénlány, 22 éves vagyok, de vizsgaidőszakban ugyebár nincs órám.

Szóval jövök-megyek busszal vagy bárhol és azt veszem észre, hogy mindenhol hemzsegnek a diákok (főleg középsulisok), 10 órakor is szállok fel a buszra aztán hallom hogy két srác azon röhögcsél hogy a tanár hogy ordítozott amikor mindenki elment az óráról mert késett 5 percet és azt hitték nem lesz megtartva...

Én nem tudom milyen rendszer megy most, amikor én voltam gimis, nekünk reggel 8-tól délután 3-ig ott kellett lennünk a suliban, nem volt ilyen hogy jaj két óra között shoppingolni van kedvem a barinőkkel akkor fogom magam és elmegyek, mert akkor páros lábbal rúgtak volna ki, aztán tanuljak ahol akarok... A múltkoriban azon akadtam ki, hogy délelőtt 11-kor kb ilyen 14-15 éves kislányokat láttam egy ruhaboltban, olyan ruhákat nézegettek, amire azt mondtam volna "nőjél már előbb bele mielőtt megveszed édesem".

Nekik nincs iskola? Vagy változott valami a közoktatásban hogy ha van kedve ott marad, ha nem akkor megy ahova akar? A szülőknek ez nem tűnik fel? Vagy ennyire nem érdekli őket?

2014. jan. 16. 22:34
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
34%

Édesem, miért problémázol hülyeségen? Én kétszer annyi idős vagyok mint te, de bizony a mi időnkben is ismert volt a fogalom, hogy ...lógni az óráról...:))

Hozzátartozik a diák élethez!:)

2014. jan. 16. 22:41
 2/31 A kérdező kommentje:
Nem problémázok ezen, csak érdeklődöm hogy ez másnak is szemet szúrt-e? :) Én se voltam azért olyan régen gimis, de akkor ennyi diák nem hemzsegett az utcán. Lehet akkor szigorúbban büntették a lógást, passz. Engem nem zavar, csinálják, úgyis szükség van mindig közmunkásokra :)
2014. jan. 16. 22:46
 3/31 anonim ***** válasza:
83%

Mert valami miatt erre vagy kihegyezve.

Én a gyerekvállaláson gondolkozom, és azóta esküdni mernék, hogy tízszer annyi babakocsit látok az utcákon :)

Egyébként 25 éves vagyok, és én is lógtam a suliból, ha tehettem. Az osztályfőnököm jófej volt, leigazolta, mert úgyis kitűnő voltam.

Miután leérettségiztem, beléptetőkapukat szereltek fel az iskolában, kártyával lehet közlekedni. Ha órád van, ki se enged a kapu :D:D:D Szerintem ma nehezebb lógni, mint régebben.

2014. jan. 16. 22:46
 4/31 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem igazad van, de attól még nem változik semmi sajnos. Manapság a 7 éves gyerek olyan stílusban beszél a tanítóhoz (!) ahogy én 18 évesen sem! A szülő szerint a gyereket az iskolában kell nevelni, neki nem feladata észrevenni hogy a gyerek érthetetlenül beszél vagy nem tud kanállal enni, esetleg felkérdezni a leckét. A gimis tanárok az életükért küzdenek (néhol szó szerint) nap mint nap. Ez a valóság sajnos.
2014. jan. 16. 22:50
 5/31 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem azért tűnik most ez neked fel ennyire,mert mikor te gimis voltál bent ültél órán és nem az utcán csavarogtál.Ugyan ennyi diák lófrált az utcákon mint most jóformán.Csak mivel te suliban voltál nem láttad őket.
2014. jan. 16. 22:52
 6/31 anonim ***** válasza:
43%
26 éves vagyok, és annyit lógtam, hogy csoda volt, hogy felismertek a tanárok. Olyan is volt, hogy szünetben felröppent a hír, hogy töriből egész órán felelni fogunk; mi fogtuk a kabátot, táskát, és elmentünk, utána lévő órára visszamentünk.
2014. jan. 16. 23:00
 7/31 anonim ***** válasza:
100%
Annyi idős vagyok, mint te. Két kisöcsém van, az egyik 10, a másik 7 éves, szóval alsósok. A kisebbik kötelezően délután 4-ig benn van az iskolában (ez ugye az új szabály), szóval késő délutánig nem is látjuk. A nagyobbiknak csak 1-ig van órája. Az ő iskolájukban azt látom, hogy nem divat a lógás a felsősök között sem. Amikor én gimis voltam, nálunk elég sokszor előfordult, hogy a lyukas órákban elmentek lófrálni az osztálytársaim (én nem, mert nem kötött le a plázázás), szóval ez már nálunk is divat volt sajnos... Szerintem az eltelt időben nem szaporodtak meg a lógások, a mi korosztályunk is ennyit kimaradt.
2014. jan. 16. 23:17
 8/31 anonim ***** válasza:
48%
Várjunk csak!-Nem csak a diákok változtak ám hanem a "szegény életükért küzdő tanárok",egy érdekes és tartalmas óráról esze ágában sincs lógni egy diáknak sem. A pökhendi,alakoskodó,arrogáns tanároknak meg nem hajtanak fejet a fiatalok,aki csak a száját tépi,de tehetsége a szakmájához nulla! -Van néhány tiszteletre méltó,lelkiismeretes pedagógus akiket szeretnek a "gyerekek" és tanulnak is az órájára-sőt tanulni sem kell mert a leadott anyagból meg jegyzik amit kell.-Azután van a másik véglet aki csak kévézni,cigizni és idegbetegeskedni jár be a fiatalok közé,állítom utálja is a gyerekeket csak nem talált jobb munkát.A legjobb suliban is akad ebből a fajtából,akkor inkább lógjanak az órájáról,amit tudok szülőként igazolom mint,hogy lelkileg szétszadizza a gyerekemet!(mielőtt belekötne valaki kitűnő tanuló)-csak nagy empátiával és emberi értékekkel rendelkezik,nem szolgalelkűnek nevelem aki minden mentális zavarral küzdő beteg ábrándjainak engedelmeskedik.
2014. jan. 16. 23:25
 9/31 anonim ***** válasza:
89%

40 vagyok, és bevallom, egyik évben nagyon sokat lógtam a gimiből, még anyámat is behívatták a suliba.

Egyébként pont mostanában van szigorítás, hogy bizonyos számú igazolatlan hiányzás esetén (és a szülő csak 3 napot igazolhat egy tanévben) megvonják a családi pótlékot.

Én nem hiszem, hogy annyival többen lennének, mint "az én időmben", csak amíg én itt-ott bujdokoltam, a mostani lógós diákok a plázákban jobban szem előtt vannak.

2014. jan. 16. 23:57
 10/31 anonim ***** válasza:
77%
Kedves 9-es válaszoló! Ez azért, nem így megy...Igaz, vannak rossz tanárok, tény. Viszont, az nem igaz, hogy a jó tanárok óráiról nem lógnak a diákok, vagy, hogy tisztelettudóan viselkednek! Megfigyeltem én már olyan órát is, ahol a tanár a lelkét is kitette a diákokért, érdekes, sokszínű órát tartott, még is sokan cirkuszoltak...Sőt, manapság a gyerekek egy része már azért tesz szemrehányást, mert filmet nézett órán (tananyaggal kapcsolatosat), meg ppt-t vetítettek ki nekik, és már ez is probléma...Annak idején én értékeltem volna ezeket!
2014. jan. 17. 00:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!