Hagyjam el ténylegesen a szüleim?
uh.
ezt az egy kőbölcsőben ringatott idiótát leszámítva, aki még provokálni sem tud, mert dögunalmas....a válaszadók, mind kulturált, felvilágosult válaszokat adtak, akármi is volt a véleményük. ilyen országban lesz érdemes élnünk, gyereket nevelnünk!
Szia!
"Nagyon bànt a csakàdom felfogàsa..2014 van es úgy viselkednek mintha 1950 lenne.."
Azért 1950 nem volt annyira rég... Tudom, hogy te 19 vagy, de a szüleid helyzetébe gondolj bele, meg a nagyszüleid helyzetébe. Nekik ez valami rohadtul új és ismeretlen dolog.
Én azt a tanácsot adtam volna, hogy ne költözz el otthonról véglegesen, de mondd meg a szüleidnek, hogy hetente akár többször is a barátodnál alszol majd. Lehet ott is néhány ruhád, fogkeféd, stb., ez így szokás. De ne szakíts a családoddal, ne haraggal váljatok el.
Minden kommentelő arra figyelmeztet: csak nehogy két szék között a pad alá ess. Szóval, ha a szüleid ki nem raknak, akkor szerintem csak akkor költözz el otthonról, ha már képes vagy eltartani magadat. Ha még nem nagyon dolgoztál, akkor ez rád nyilván nem igaz, pláne, hogy még tanulnál is mellette...
A szüleid valóban rémesek lehetnek, de először próbáld meg megbékíteni őket. Fél év talán egyszerűen csak kevés volt ehhez. Van egy mondás is, tudod: amelyik kutya ugat, az nem harap. Ne csak azt nézd, hogy mit mondanak, hanem hogy mit tesznek. Ha jól értem, a szüleid fenyegetőztek azzal, hogy nem fizetik az oktatásodat - de azért mégis fizetik. Azaz nem akarnak rosszat neked, és nem akarnak kitagadni. Ha akarták volna, már megtették volna. Tudom, hogy a szavaik még tudnak fájni, de ez már félsiker!
...De úgy látom, elkéstem. Már összebalhéztál a szüleiddel.
Most ez nagyon szép és jó, és megmondtad nekik a magadét. De azért a régi mobilod ne dobd el, és pár nap/hét múlva próbálj meg kibékülni velük. Talán most megértették, hogy mennyire ostobák és gonoszak voltak, és valamivel normálisabban fognak kezelni. Persze csak ha te sem vagy haragtartó.
Ja, és tanulj, vagy ha az egyetem nem nagyon megy, keress állást, mert innentől kezdve a magad lábára kell állj. A barátod persze segít majd ebben; de ő sem élhet helyetted. Mindenképpen ki kell állnod magadért, így lehetsz csak méltó párja neki.
Miután okosabb és érzelmileg is intelligensebb vagy, mint a szüleid, neked is neked is kell okosabbnak lenned, maradnod. Vedd a kezedbe az életed, boldogságod alakulását de ne zárd el soha a szüleidhez vezető utat, nekik se, magadnak se. Az élet ahhoz túl rövid, hogy az ő frusztráltságuk és szorongásaik miatt te is szenvedj de ahhoz elég hosszú, hogy kapcsolatok rendeződjenek, megbékéljenek.
Sajnos érzelmileg beszűkült és alul működő emberek világában az akár éveket, évtizedeket jelenthet míg felérik ésszel, értelemmel és érzelemmel, hogy mi a szeretet...kívánom nálatok ez másképp alakuljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!