Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Helyes. E, ha mindent megveszü...

Helyes. E, ha mindent megveszünk gyermekeinknek, csak azért mert nekünk nem volt meg, gyermekkorunkban?

Figyelt kérdés
2014. jan. 6. 12:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%
Egy bizonyos szintig okés szerintem. Bár ezzel azért vigyázni kell mert a végén nagyon elkényesednek és nehéz lesz velük és nem valami jó felnőtt korban se ha nem növik ki.
2014. jan. 6. 16:38
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy helyes. Nem az a gyerek boldog, akinek sóvárgásban telt el az egész gyerekkora és nem az a gyerek boldogtalan, akinek mindene megvan. Csak miközben elárasztod őt földi javakkal, legyen időd közös programokra is, együtt játszani, sportolni, kirándulni, meg nagyokat beszélgetni, többek között az értékekről, hogy mi az igazán fontos, legyen vele tisztában, hogy nem több ő a többi gyerektől azért mert több tárgyat birtokol.
2014. jan. 6. 16:41
 13/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kifizetődő. Megszokja, hogy mindene megvan, és később mégtöbbet akar. Mennyi ilyet látni. Plusz, ha esetleg később netalán rosszab idők köszöntenek rátok, marhára elégedetlen lesz. Ezt tudom magamról, pont akkor állt a családom anyagilag rosszabbul, amikor kamaszodtam és szerettem volna normálisabb cuccokban járni, de nem tehettük meg. Borzalmas volt.
2014. jan. 6. 17:19
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem, ez egyáltalán nem helyes dolog, mert a gyerek el lesz kényeztetve.

Mi is úgy nőttünk fel a tesómmal, hogy nem mindig kaptunk meg azt, amit szerettünk volna, de nem hisztiztünk. Mi arra lettünk megnevelve, hogy nem kaphatunk meg mindent, mert másra is kell a pénz.

2014. jan. 6. 18:37
 15/15 anonim ***** válasza:
57%

Nem. Ahogyan az írásod sem az.

Ha te azért veszel meg mindent a gyerekednek, mert neked nem volt meg az vagy az a tárgy, vagy semmi, akkor valójában a gyerekere tolod át a valahai önmagadat. Azt várod tőle, hogy örüljön annak, aminek VALAHA te örültél volna...csakhogy ő nem te vagy!

Ő egy másik ember: más vágyakkal, más célokkal, más álmokkal, mint te. Neki más számít. És nem a te életed akarja élni, nem a te valahai álmaidat akarja megvalósítani, hanem a SAJÁTJAIT.

Emlékszel a híres gyerekszínészre, Olvasztó Imikére? Ő a tipikus példa erre: ő azért akart nagy családot, sok gyereket, mert ő maga árva volt. Azt hitte, hogy ha neki sok gyereke lesz, akkor a valahai kis sérült, magányos, számkivetett önmagát meg tudja vele gyógyítani. Pedig ez téves út.

Sokkal helyesebb, ha a gyerekedet szereted és tiszteled (igenis tiszteled a létét, a határait, a vágyait - önmagát!), mert jobb csomagot útravalóul nem adhatsz neki, mint a szeretetedet és a törődésedet, a bölcsességedet, a tudásodat (bármiben is nyílvánuljon meg az és bármennyi is legyen), és azt a vágyat, hogy neki jobb legyen, mint neked volt, ő több legyen náladnál - a maga választotta életében, a maga céljai szerint, a maga akaratával, a maga tehetségével felfegyverkezve ugyan - de a te áldásoddal.

2014. jan. 6. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!