Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetünk apuval, hogy...

Mit tehetünk apuval, hogy leszokjon erről?

Figyelt kérdés

Apukám elmei épségében már az egész család kételkedik. 5 éve munkanélküli. Sorra utasít el minden ajánlatot, nem megy be konzultációra, interjúra...

Egész nap otthon ül, mert súlyos számítógépfüggő. 24/7 ül a gép előtt. Aztán mindig egy panasz, hogy nincs kialudva, fáj a háta, és ezért mindenki hibás.

Apró dolgokkal bosszantja a családot, és jelenetet rendez.

Mikor mondtam, h legyen szíves mindenki nem elfoglalni a fürdőt, meg szeretném mosni a hajam, apu egyszerűen bement, kifolyatta mind a 80l meleg vizet, kihúzta a dugót, letagadott mindent, majd röhögött.

Máskor reggel iskolába készültem, és fontos dolgozatom volt. Addig provokált nagyon durván, mégnem visszavágtam, h "Hagyjál békén! Dolgozatom lesz, nem kell jobban felhúzni!"

Apu erre elkezdte a műsírást anyunak így: "Erika...ez beteg báááánt, lááátod hogy báánt. Ezt érdemlem? Én, aki az apja vagyok? Bááánt, nem normális, báááááááánt..."

Máskor ok nélkül üvölteni kezd, mint az eszement a semmin, fenyeget, hogy hívja a rendőrséget, az elmeorvost, mindenkit, hogy vigyenek el, mert meg akarom ölni meg minden. Aztán mikor anya számon kéri, letagad mindent, aztán jót szórakozik.

Amit a legjobban utálok, mikor üvölt velem, és anya és a húgom meg védi.

Apu: "Ugye, h én nem csináltam semmit? Ugye, h meg se szólaltam? Ez a pitsa rágalmaz!"

Anyu: "Persze ... (apu neve), bent se voltál!"

én: "... (húgom neve) legalább te adj nekem igazat!"

Húg: "Apu otthon sincs"

Nagyon kéne neki valami elfoglaltság, ha nem is munka, legalább hobbi, mert unatkozik.

Amikor nem a családot idegesíti, akkor herdálja a pénzt, bulizik, kirándul, haverozik.

És azt várná az ember, ha a haverjaival, anyu nélkül eltölt 2 hetet a horvát tengerparton, vagy Svájcban, hazaér, és megnyugszik. Neeem, ugyanolyan dilis, és addig nem nyugszik, még nem vásárolhat, bulizhat vagy utazgathat.

Ha hazaér, minden kezdődik előről.

Mivel lehetne segíteni rajta, mert ez nem állapot.

2014. jan. 2. 22:41
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
21 helyen kerestem munkát nyáron, de mindenhonnan elutasítottak. Anyukámnak 3 helyen mondták ismerősök, hogy szóljon nekem, és menjek be, ha érdekel. Azután szólt, hogy megkapta más. Így: "XY mondta, hogy szóljak neked, hogy brigádost keresnek, de ne örülj, már felvettek mást."
2014. jan. 3. 12:53
 22/28 anonim ***** válasza:
Tényleg az lennne a legjobb, ha otthagynád a brancsot, nincs barátod/barárnőd akivel össze tudnátok fogni, és legalalább egy albérletet ki tudsz bérelni? Ha apukád nem bír normálisan viselkedni, legalább téged ne tegyent tönkre.
2014. jan. 3. 14:22
 23/28 A kérdező kommentje:

Van barátom, már szó volt róla, hogy összeköltözünk, keresek egy másik egyetemet levelezőin, keresek munkát suli mellé, ketten csak fenn tudunk tartani egy albérletet.

Nem vagyok luxushoz szokva, szóval nem halnék bele, ha egy cseppet nélkülöznénk.

Csak apukám megfenyegetett, hogy megkeres és elintéz, ha el merek menni otthonról. Tehát nem lenne tanácsos a környéken maradni.

2014. jan. 3. 14:30
 24/28 anonim ***** válasza:
75%

Merre laksz?

Ha nem akarod itt megírni, akkor írj privát levelet, én lehet tudnék neked segíteni. Legalábbis lenne egy nagyon jó tippem, aztán átgondolod.

2014. jan. 3. 14:51
 25/28 anonim ***** válasza:
????Mi az hogy fenyget? Az ilyen embereknek többnyire csak a pofája nagy...Én elköltöznék bárhova,és ha megver,kórházba látlelet és felnyomni a rendőrségen. Mi az hogy ő terrorizál titeket,holott egy forintot nem keres? Anyukád is gyönyörű mondhatom,nem küld pénzt a saját lányának,buszra mert apu nyaralni akar menni... Anyud nem akart elválni? Lehet hogy ő is fél hogy apud megkeresi vagy megveri,de akkor is. Sok sikert és költözz el valahova,ha vannak barátaid! Ez tönkre fog tenni idegileg! Sok sikert!
2014. jan. 3. 14:51
 26/28 anonim ***** válasza:
Szerintem ha fenyeget, akkor távoltartási végzést kell kérni a rendőrségen, meg amúgy sem hinném hogy utánad menne, attól kényelmesebb embernek tűnik.
2014. jan. 3. 16:14
 27/28 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy apukád elmebeteg, csak egy ingyenélő gusztustalan senkiházi, persze amíg otthon vagy jár a családi, meg talán egyéb kedvezmények, több pénzt tud elmókázni.

Hogy anya változtat-e az az Ő döntése, se nem fog, ahogy kiolvasom a sorok között, hiszen évek óta tűri, hogy semmibe nézik, beszabályozzák, és eltartja a férjét, sőt szponzorálja a magán akcióit.

Változtatni Te tudsz, és igen azzal, hogy költözöl, csak valóban jól gondold át a munka, suli, albérlet témát...

2014. jan. 10. 08:49
 28/28 anonim ***** válasza:
se=de
2014. jan. 10. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!