Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetünk apuval, hogy...

Mit tehetünk apuval, hogy leszokjon erről?

Figyelt kérdés

Apukám elmei épségében már az egész család kételkedik. 5 éve munkanélküli. Sorra utasít el minden ajánlatot, nem megy be konzultációra, interjúra...

Egész nap otthon ül, mert súlyos számítógépfüggő. 24/7 ül a gép előtt. Aztán mindig egy panasz, hogy nincs kialudva, fáj a háta, és ezért mindenki hibás.

Apró dolgokkal bosszantja a családot, és jelenetet rendez.

Mikor mondtam, h legyen szíves mindenki nem elfoglalni a fürdőt, meg szeretném mosni a hajam, apu egyszerűen bement, kifolyatta mind a 80l meleg vizet, kihúzta a dugót, letagadott mindent, majd röhögött.

Máskor reggel iskolába készültem, és fontos dolgozatom volt. Addig provokált nagyon durván, mégnem visszavágtam, h "Hagyjál békén! Dolgozatom lesz, nem kell jobban felhúzni!"

Apu erre elkezdte a műsírást anyunak így: "Erika...ez beteg báááánt, lááátod hogy báánt. Ezt érdemlem? Én, aki az apja vagyok? Bááánt, nem normális, báááááááánt..."

Máskor ok nélkül üvölteni kezd, mint az eszement a semmin, fenyeget, hogy hívja a rendőrséget, az elmeorvost, mindenkit, hogy vigyenek el, mert meg akarom ölni meg minden. Aztán mikor anya számon kéri, letagad mindent, aztán jót szórakozik.

Amit a legjobban utálok, mikor üvölt velem, és anya és a húgom meg védi.

Apu: "Ugye, h én nem csináltam semmit? Ugye, h meg se szólaltam? Ez a pitsa rágalmaz!"

Anyu: "Persze ... (apu neve), bent se voltál!"

én: "... (húgom neve) legalább te adj nekem igazat!"

Húg: "Apu otthon sincs"

Nagyon kéne neki valami elfoglaltság, ha nem is munka, legalább hobbi, mert unatkozik.

Amikor nem a családot idegesíti, akkor herdálja a pénzt, bulizik, kirándul, haverozik.

És azt várná az ember, ha a haverjaival, anyu nélkül eltölt 2 hetet a horvát tengerparton, vagy Svájcban, hazaér, és megnyugszik. Neeem, ugyanolyan dilis, és addig nem nyugszik, még nem vásárolhat, bulizhat vagy utazgathat.

Ha hazaér, minden kezdődik előről.

Mivel lehetne segíteni rajta, mert ez nem állapot.

2014. jan. 2. 22:41
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha ő nem akar segíteni magán, akkor sehogy. Amúgy rá kéne hívni a mentőket.
2014. jan. 2. 22:58
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

ez most itt történik, Magyarországon?! :))

A legjobb és legegyszerűbb megoldás, h amikor elég idős vagy/leszel és lesz pénzed is, akkor elköltözöl és önálló életet kezdesz.

2014. jan. 2. 23:02
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Uhh ez nehéz helyzet, mert ugye ne ugasson bele a tacskó kölyök a nagy emberek dolgába. Szerintem ülj le tök komolyan és kérdezd meg apukádat, hogy mi a problémája veled, hogy mindig piszkál? Az mondjuk elég durva, hogy anyukád sem hiszi el neked, legközelebb csinálj észrevétlen hangfelvételt, és azt mutasd meg anyudnak. Valami elfoglaltság tényleg nem ártana neki a leírottak alapján, eléggé unatkozhat otthon lehet azért szokott szekálni.
2014. jan. 2. 23:02
 4/28 A kérdező kommentje:

Nem messze Magyarországtól.

Rég elmúltam már 18, csak tanulok, nincs munkám, és soká tartana összeszedni egy lakásra/albérletre akkor is, ha suli mellett dolgoznék.

2014. jan. 2. 23:03
 5/28 anonim ***** válasza:
87%
Anyád hogyan fogadja ezt el? Miböl éltek?
2014. jan. 2. 23:06
 6/28 A kérdező kommentje:

Anyu dolgozik, kicsivel többet keres, mint a minimál.

Látni rajta, hogy zavarja, de nem akar elválni, mert nincs hová mennünk. (A lakás közös, de egyik szülőm se tudná kifizetni a másikat)

2014. jan. 2. 23:12
 7/28 anonim ***** válasza:
50%
te se dolgozol, apud sem, gondolom a hugod sem...anyud ezt hogy gyözi?
2014. jan. 2. 23:13
 8/28 A kérdező kommentje:

Ez jó kérdés.

Anyu az egészsége miatt nem is éjjelezhetne, de be kellett vállalnia.

A húgom kiskorú, én meg tanulok. Dolgozhatnánk mindhárman (anyu, húg, én), akkor apu maximum a háromszorosát herdálná.

Akkor tudnék dolgozni, ha otthagynám a sulit. (Amit alig bírunk fizetni, a kaja rovására megy).

Diákmunkát kerestem, de eddig nem volt szerencsém.

Nyáron tervezek külföldre menni dolgozni.

2014. jan. 2. 23:16
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi ugyan ebben a helyzetben voltunk, apa nem akart dolgozni, pedig vezetői posztja is lehetett volna. Aztán anya megelégelte a dolgot, mert apa alkoholista is volt és megkérdezte tőle, hogy ő vagy a pia?

A piát mondta és így elköltözött nagymamámhoz. Azóta ott van hírt sem ad magáról, bár annyira nem is hiányzik. Koliba esetleg nem tudsz menni? az valamivel olcsóbb mint az albérlet

2014. jan. 2. 23:19
 10/28 A kérdező kommentje:

Koliban vagyok, de apu néha nem engedi anyunak, h pénzt küldjön nekem. Néha választanom kell, h éhesen fekszem le, vagy reggeli nélkül megyek suliba.

Már terveztem, hogy otthagyom, és munka után nézek, mert ez így nem állapot. (elsős vagyok, öt év a sima suli, minimum 2 a szakképesítés, addig apu a tetőt elherdálja anyuék feje felől)

2014. jan. 2. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!