Mit tehetünk apuval, hogy leszokjon erről?
Apukám elmei épségében már az egész család kételkedik. 5 éve munkanélküli. Sorra utasít el minden ajánlatot, nem megy be konzultációra, interjúra...
Egész nap otthon ül, mert súlyos számítógépfüggő. 24/7 ül a gép előtt. Aztán mindig egy panasz, hogy nincs kialudva, fáj a háta, és ezért mindenki hibás.
Apró dolgokkal bosszantja a családot, és jelenetet rendez.
Mikor mondtam, h legyen szíves mindenki nem elfoglalni a fürdőt, meg szeretném mosni a hajam, apu egyszerűen bement, kifolyatta mind a 80l meleg vizet, kihúzta a dugót, letagadott mindent, majd röhögött.
Máskor reggel iskolába készültem, és fontos dolgozatom volt. Addig provokált nagyon durván, mégnem visszavágtam, h "Hagyjál békén! Dolgozatom lesz, nem kell jobban felhúzni!"
Apu erre elkezdte a műsírást anyunak így: "Erika...ez beteg báááánt, lááátod hogy báánt. Ezt érdemlem? Én, aki az apja vagyok? Bááánt, nem normális, báááááááánt..."
Máskor ok nélkül üvölteni kezd, mint az eszement a semmin, fenyeget, hogy hívja a rendőrséget, az elmeorvost, mindenkit, hogy vigyenek el, mert meg akarom ölni meg minden. Aztán mikor anya számon kéri, letagad mindent, aztán jót szórakozik.
Amit a legjobban utálok, mikor üvölt velem, és anya és a húgom meg védi.
Apu: "Ugye, h én nem csináltam semmit? Ugye, h meg se szólaltam? Ez a pitsa rágalmaz!"
Anyu: "Persze ... (apu neve), bent se voltál!"
én: "... (húgom neve) legalább te adj nekem igazat!"
Húg: "Apu otthon sincs"
Nagyon kéne neki valami elfoglaltság, ha nem is munka, legalább hobbi, mert unatkozik.
Amikor nem a családot idegesíti, akkor herdálja a pénzt, bulizik, kirándul, haverozik.
És azt várná az ember, ha a haverjaival, anyu nélkül eltölt 2 hetet a horvát tengerparton, vagy Svájcban, hazaér, és megnyugszik. Neeem, ugyanolyan dilis, és addig nem nyugszik, még nem vásárolhat, bulizhat vagy utazgathat.
Ha hazaér, minden kezdődik előről.
Mivel lehetne segíteni rajta, mert ez nem állapot.
Sajnos nagyon szét van a család, egyes rokonokat még jeles ünnepekkor se látni.
Lenne értelme, ha suli helyett inkább megpróbálnék dolgozni?
A húgom 3 évesre jár, még két év és végez, feltűnően jó abban, amit csinál, már most ajánlottak neki helyet, gondolom, előbb munkát kap, és lelép.
Nekem még 7 évem van suliból (5 sima + minimum 2 év szakosítás)
Azok voltunk, amég el nem mentem koliba.
Anyu már inkább apu felé húz,(kikezelni nem tudja, hát támogatja, csak hogy nyugi legyen) húggal meg kicsit elhidegültünk, vannak saját barátai, pasija, élete...
A huga fiatal koru, igy keveset keresne...semmit nem hasznalna
te meg NE hagyd ott a sulit, mert gondolj arra h mi lesz veled 10 ev mulva...
Gondolom nappalis vagy.
Azon nem gondolkodtál, hogy elmenj levelezőre?? És akkor tudsz dolgozni.
Én is 19 éves vagyok, levelezőn egyetemre járok és mellette 130 ezer + 15 ezer kafetéria körül keresek egyszerű betanított munkával, ami még nem is olyan rossz.
De amúgy ne haragudj, hogy ezt írom, de nem igazán vágom a helyzetet. Anyukád dolgozik egyedül kicsit több mint minimálbérért. Ebből eltart és iskoláz téged meg a tesód, eltartja magukat, (rezsi kaja egyebek) és még apád elmegy nyaralgatni meg bulizni meg vásárolni? Ugyan miből?
Apu szórja a pénzt, ezért gyakran nincs ruhára, cipőre (10-12 éves pólóim vannak, amiket az unokatesóméktól örököltem), kajára....
Az iskoláztatásom ingyenes, csak a kolit fizetjük.
Apu néha nem engedi anyunak, h pénzt küldjön nekem kajára (3000 Ft egy hétre, de a buszkártyámat is abból töltöm), mert akkor kevesebb jut rá.
A levelezőire már gondoltam, de a szüleim hallani se akarnak róla.
Hát ne foglalkozz azzal, hogy ők mit akarnak.
Én sem foglalkoztam azzal.
18 évesen beadtam a jelentkezési lapot, felvettek, közben már nyáron kerestem munkát, aztán meg össze is költöztünk a párommal, erre se kértem engedélyt.
Tudtak mit csinálni? :)
Nem.
És tök jó minden, már másodéves vagyok, pénzem is van, sok mindent meg tudok magamnak venni, és ha végeztem a sulival remélem lesz még jobb munkám.
Nekem is apámmal volt a bajom, csak kicsit más jellegűek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!