Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A férjem mit mondjon a kislány...

A férjem mit mondjon a kislányának, akivel életében először találkozik?

Figyelt kérdés
Férjem eddig nem látogatta kislányát, még nem is találkoztak soha. 6 éves a kislány, most fogja először meglátogatni. Ha a kislány megkérdezi, hogy eddig hol volt és miért nem jött, akkor mit válaszoljon? Létezik erre valami normális válasz, hogy ne legyen kellemetlen egyikőjüknek se? Egyébként a kislány anyukája azt szokta mondani a kislánynak, hogy "Apukád azért nem jön, mert máshol boldogabb". Segítsetek nekem ebben a dologban! Előre is köszönöm a normális válaszokat!
2013. dec. 14. 21:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem az anyuka a 2. legjobb dolgot mondta a gyereknek. Az 1. legjobb az lett volna, hogy ő is és az apuka is így boldogabb. Mert ez a teljes igazság.

Én egyébként kikérném egy gyermekpszichológus véleményét a dologról. Valószínűleg a kislány egyébként nem fog ilyeneket kérdezni, legalábbis első néhány alkalommal biztosan nem. Neki nem az "apja" jön, hanem egy "idegen bácsi". És úgy is fog viselkedni. Max. akkor kérdez ilyeneket, ha a kedves anyuka a "lekére kötötte", hogy kérdezze meg, eddig hol volt. De ez elég csúnya dolog lenne - nem a férjed miatt, hanem a kislány miatt.

Egyébként kellemetlen lesz, és nagyon nehéz.

De szerintem nem az számít (hosszú távon), hogy eddig mi volt, hanem az, hogy mi lesz.

2013. dec. 14. 22:13
 12/23 anonim ***** válasza:
71%
Kb. ezt amit írsz: "Buta voltam". Jobb nem magyarázni, hogy azért mert le se szarta a gyerekét, mert az még nagyobb sebet ejt rajta. Legfőképpen ne ígérgessen, mert van rá komoly esély hogy azt se tartja be, és ha újra átvágja a gyereket, akkor jobb, ha inkább oda se megy.
2013. dec. 14. 22:14
 13/23 anonim ***** válasza:
75%
"Ne haragudj, hogy eddig nem látogattalak, nagy butaság volt... Remélem máskor is találkozunk, szeretnélek többször látni." - persze ezt nem csak mondani kell, mert a kislány nem hülye, tudni fogja, ha a férjed nem őszinte. Tényleg akkor érdemes felvennie vele a kapcsolatot, ha tartani is akarja vele.
2013. dec. 14. 22:22
 14/23 anonim ***** válasza:
60%
11-es, a "máshol boldogabb" miért jó szöveg? A gyerek úgy érezheti, hogy ő a hibás, mert nincs apukája, mert velük nem boldog.
2013. dec. 14. 22:24
 15/23 anonim ***** válasza:
89%
a húgom 10 éves volt mikor először találkozott az apjával... én vittem el hozzá... eszébe sem jutott megkérdezni még 10 évesen sem, hogy miért nem látogatta addig... eljön az idő amikor nagyobb lesz megbeszélik ha kell (hozzáteszem eltelt majdnem 20 év azóta és a húgomnak a mai napig nem jutott eszébe hogy megkérdezze erről az apját.. nem érdekli, mert nagyon jó azóta a kapcsolatuk! nem számít a múlt...) szóval ha a kicsi nem kérdez akkor nem is kell beszélni róla... csak a jövőre koncentráljatok! :)
2013. dec. 14. 22:25
 16/23 anonim ***** válasza:
37%
Én biztos először is megsimogatnám és gondolom nem is tudnék mit mondani.
2013. dec. 14. 22:29
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
És eddig hol volt ha szabad kérdeznem, de nem rosszból csak érdekell? Csak akkor tudom megválaszolni normálisan hogyha ezt is tudom.
2013. dec. 14. 22:35
 18/23 anonim ***** válasza:
80%

Te minek élsz valakivel, aki szerinted is infantilis és nem egy felelősség teljes ember?

Vagy férjhez akartál menni bárkihez? LOL :D

2013. dec. 14. 22:44
 19/23 anonim ***** válasza:
86%

Még hogy a drága férjednek ne legyen kellemetlen?! Te őszintén, ha belegondolsz a helyzetbe, normális vagy, hogy ilyet írsz? Legyen nagyon is kellemetlen az idióta férjednek, ha már annyira nem volt képes, hogy odatolja a s.ggét a saját lányához!!!! Milyen féreg emberek vannak, édes Istenem...

És a férjecskéd ha ezentúl sem, vagy alig fogja látogatni szerencsétlen lányát, akkor inkább sose tolja oda azt a mocsok képét, jobb lesz a gyereknek...

2013. dec. 14. 23:26
 20/23 anonim ***** válasza:
Ha nincs mondanivalója, miért akar vele találkozni? Miért te kérdezed meg itt ezt? A férjed "küldött", vagy tudod, hogy akkora mamlasz, hogy semmit se tud mondani?
2013. dec. 15. 02:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!