Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A férjem mit mondjon a kislány...

A férjem mit mondjon a kislányának, akivel életében először találkozik?

Figyelt kérdés
Férjem eddig nem látogatta kislányát, még nem is találkoztak soha. 6 éves a kislány, most fogja először meglátogatni. Ha a kislány megkérdezi, hogy eddig hol volt és miért nem jött, akkor mit válaszoljon? Létezik erre valami normális válasz, hogy ne legyen kellemetlen egyikőjüknek se? Egyébként a kislány anyukája azt szokta mondani a kislánynak, hogy "Apukád azért nem jön, mert máshol boldogabb". Segítsetek nekem ebben a dologban! Előre is köszönöm a normális válaszokat!
2013. dec. 14. 21:53
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
86%

"No... I am your father."

Mondja az igazat. A gyerek saját szintjén, persze, de hazudni nem szabad és nem is érdemes neki akkor se, ha könnyebbnek tűnik.

2013. dec. 14. 21:57
 2/23 anonim ***** válasza:
86%
És miért nem látogatta igazából? Azt nem lehet elmondani a kislánynak?
2013. dec. 14. 21:58
 3/23 anonim ***** válasza:
21%
Aúúú. Mert máshol boldogabb?! Nem mert mind2-en így boldogabbak? Asszem van némi vaj a kedves férj füle mögött. Talán ennyit kellene: Bocsánat.
2013. dec. 14. 21:59
 4/23 anonim ***** válasza:
75%
"bocsáss meg"
2013. dec. 14. 22:00
 5/23 A kérdező kommentje:
Rendben van, hogy bocsánatot kér, de attól még meg kell valahogy magyarázni. Egyébként szerintem azért nem látogatta, mert nem egy felelősségteljes ember minden szempontból. Eléggé infantilis. Na de ezt nem mondhatja, hisz ezt egy 6 éves gyerek meg sem érti.
2013. dec. 14. 22:04
 6/23 anonim ***** válasza:
81%

Fú, Ez a "máshol boldogabb" nagyon ocsmány szöveg. Nem a apukát védem, mert ő is kicsit szégyellheti magát... De az édesanya ezzel milyen sebeket ejthetett a kicsi lelkén. Nem a gyereken kell "bosszút állni", mert a volt páromat utálom...

No, mindegy, nem ez volt a kérdés.

Hogy hol volt, miért nem jött? Ezt mi sem tudjuk, mert nem árultad el az előzményeket. Egy 6 éves gyerek értelmes emberi lény, értelmes, emberi válasz kell neki. Ne hazudjon, mert nem érdemli meg az a szegény kölyök.

2013. dec. 14. 22:04
 7/23 anonim ***** válasza:
79%
Én meg azt kérdezem: 6 év után minek zaklatja fel?
2013. dec. 14. 22:08
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem se érdemes hazudni, nekem 5 éves koromba megpróbálták beadni a rákban meghalt nagyapámról hogy elutazott egy időre, de hamarosan visszajön, akkor tudtam hogy azért mondják mert biztos meghalt és sose lesz többé. Egy 6 évesnek meg pláne nem lehetne rossz kamuszöveget beadni.
2013. dec. 14. 22:09
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Elég ha csak annyit mond, hogy nem tudott jönni sokáig, mert a körülmények így alakultak, de ha nagyobb lesz, majd megérti és akkor majd sokat beszélgetnek erről.. és innentől a jelenre és a jövőre koncentrálni. Nem kell túlbonyolítani, hazudni sem. De egy 6 éves az 6 éves, és nem 13. Egy 13 évesnek már nem lehetne ezt se mondani... De azért fura, hogy 6 év után ébred fel először "apuka".
2013. dec. 14. 22:11
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Szüleim mondása: Azért mert kicsi, nem hülye! Tudnia kell az igazat.
2013. dec. 14. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!