Mi a véleményed arról, amikor az anya ugyanazt a nevet adja a kislányának mint ami az övé?
én nem adnám.
egyrészt,mert elég vicces lenne,hogy a családban két embert is ugyan úgy hívnak... Meg amúgysem
Szerintem ideális esetben nem az anya dönt, hanem a két szülő együtt... de ez mellékes.
Ha valaki szereti a saját nevét, akkor hajrá. Nincs ezzel semmi baj - és különben is, senkinek semmi köze hozzá.
Nekem éppúgy nem tetszik, mint amikor egy fiú kapja az apja nevét :) Csak az megszokottabb
Van egy ismerős család, ott van egy fiú és egy lány, a szülők nevét kapták. Nem akarok valós neveket írni, de kb. így hangzik: Pisti, Pistike, Mari, Marika. Én nem értem mi benne a jó, de ha valakinek ez tetszik szíve joga. Még mindig jobb mint a ma divatos nevek (Koppánytól Eperkéig)
Ha mindkettőtöknek az a név tetszik, semmi probléma ezzel.
De azt tudd, hogy Ő más lesz, rád illik és lehet, hogy rá is, de ne akard, hogy Ő ugyanolyan legyen, mint Te. Minden ember egyszeri, megismételhetetlen csoda.
Nekem nem tetszik. Ahogyan az sem, ha az apa keresztneve után kapja a fia a keresztnevét (ami még rosszabb, mint a lány esetében, mert teljesen azonos lesz a nevük.) Nagyon olyan szaga van, mintha az anya a gyerekével teljesen azonosulna, illetve azonosítaná őt magához. Adjon másik nevet, és a sajátját max. második névként.
A gyerek nem önmaga fiatal kiadása, hanem egy tőle ás a a gyerek apjától teljesen különböző ember.
Húú ma annyira szánalmas neveket választanak. Az elmebetegek Maci Lacit meg stb.
Nagyon nagy divat lett ma alig ismert neveket adni. Itt is folyamatosan olvashatóak a cigány nevek, a latin nevek stb.
Nálunk anyai ágon mindenkinek ugyanaz a keresztneve. Nem volt belőle probléma sosem, mert mindenkit máshogy szólítunk. Nagymamám Annuska, anyukám Pannika, én meg Annácska vagyok.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak. Szerintem nyugodtan add azt a nevet a kislányodnak, ami neked tetszik. Ha ez épp a saját keresztneved, akkor azt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!