Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed arról, amikor...

Mi a véleményed arról, amikor az anya ugyanazt a nevet adja a kislányának mint ami az övé?

Figyelt kérdés
Tudom, ez régebben volt szokás. Azt is tudom, hogy rengeteg szép kislány név van, de nekem világ életemben tetszett a nevem. :) Nem nagy szám név, de nekem tetszik, pont illik rám.
2013. júl. 24. 08:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%
Nincs ezzel semmi baj!
2013. júl. 24. 09:16
 12/17 anonim ***** válasza:
55%
Nagyonis jó véleményem van róla:) pl az én nevem 7 generációra visszamenőleg ugyanaz, ugyértve apám is így hívták ő apját is, az ő apját is, és így vissza 7x legalább(többiről nemtaláltunk információt). És a gyerekem is ezt kapja majd, és a lányunk is barátnőm nevét(ő is úgyszeretné), és szerintem így a legszebb.
2013. júl. 24. 09:18
 13/17 anonim ***** válasza:
87%

Nem vagyok jó véleménnyel róla, mert szerintem minden gyerek megérdemel annyit, hogy saját nevet kapjon.

Mindig édesanyám jut erről eszembe, aki 5 gyerek közül kapta az anyukája nevét. Imádta őt, de nagyon bántotta mindig, hogy miért ő az egyetlen, akinek nem jutott "saját" név. Ugyanez a véleményem akkor is, ha fiúról van szó. Egyszerűen igazságtalan a gyerekkel szemben.

2013. júl. 24. 10:08
 14/17 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem az ilyen szülőnek nincs túl nagy fantáziája. De hát te tudod.
2013. júl. 24. 10:59
 15/17 anonim ***** válasza:
93%

Nekem nem tetszik,ha valaki az anyja /apja után kapja meg a keresztnevét!

Lehet h neked tetszik a név,de ki tudja h később nem-e bánod meg,na meg apukának sem biztos h fog tetszeni

2013. júl. 24. 12:15
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is tetszik a saját nevem, de nem adnám a kislányomnak. De attól te nyugodtan adhatod.
2013. júl. 24. 13:48
 17/17 anonim válasza:

En ezt egy orbitalis nagy hulyesegnek tartottam mindig is.

Szerintem nem fair egy gyerekkel szemben, hogy ''osztoznia'' kell a neven az egyik szulojevel.

Ha annyira ezt akarod legalabb valasszatok egy masik nevet is, hogy kesobb tudja eldonteni melyiket szeretne viselni.

En is szeretem a csaladtagjam nevet, de azt nem szeretnem, hogy ugy hivjanak mint barmelyikojuket, szoval inkabb valasztanam a vilag legcsunyabb nevet de legalabb tudom h az csak az enyem vagyis a kornyezetemben mas nem viseli ezt a nevet. Remelem erthetoen fogalmaztam.

Egyszoval igazsagtalansagnak tartom egy gyerekkel szemben. Pont ugy ahogyan azt is mikor nagyon kituno, kulonleges nevet akarnak adni a gyerkocnek. A nevvalasztassal gyakran jol kics*sznek a szulok a gyermekeikkel. Szerintem sokkal jobb egy ''mezei'' nez mint a szulok neve vagy barmi fele kacifantos nev. :)

2013. aug. 3. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!