Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem féltek attól, hogy mi...

Nem féltek attól, hogy mi lesz ha meghalnak majd a szüleitek? A fájdalomtól, a hiány feldolgozásától stb.

Figyelt kérdés

2013. dec. 10. 18:17
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
55%
Nem, mert ez természetes dolog. Az élet velejárója. Ha megszület valaki akkor boldogok vagyunk és sírunk, miért ne lehetne ezt a halálnál is? Volt egy szép élete, leélte, lejárt az ideje, utána békében nyugszik. Szerintem ez inkább szép dolog, mint félelmetes.
2013. dec. 10. 21:25
 12/23 anonim ***** válasza:
71%

De fèlek,nagyon..Sokszor nekem is eszembe jut ez,ès borzasztò még csak rá gondolni is.

Neked kèrdezö?

2013. dec. 10. 22:14
 13/23 anonim ***** válasza:
96%

Nekem Apukám gyerekkoromban meghalt.

Anyukám közel van a 70-hez, és bizony eszembe jut, és félelemmel tölt el.

Hiába tudom azt, hogy ez az élet része, hogy meghalunk, de ezt nem lehet ilyen tárgyilagosan felfogni, mert vannak érzelmek is.

2013. dec. 11. 02:33
 14/23 anonim ***** válasza:
92%
Nem állítom, hogy aktívan félek tőle, de mostanában eszembe szokott jutni. Bő egy hónapja halt meg a nagymamám, nagyon közel álltunk egymáshoz, elnézem anyumat, hogy most már egy szülője sem él, és akkor néha eszembe jut, hogy egyszer őket is el fogom veszíteni. Nem ezen kattogok folyamatosan, sőt, igazából ha eszembe is jut inkább másfelé terelem a gondolataimat, mert még a gondolat is nagyon fájdalmas. Remélem, nekik is olyan hosszú élet jut, mint a nagymamámnak, és így még évtizedekig nem kell ezzel foglalkozni.
2013. dec. 11. 07:05
 15/23 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom, hogy ez az élet velejárója, de mikor eszembe jut, hogy mi lesz ha már nem lesznek rossz érzés fog el, azon gondolkozok mi lesz így velem, nem ölelhetem meg őket nem mesélhetem el a napomat nekik, de inkább próbálom másfelé terelni a gondolataimat.
2013. dec. 11. 09:12
 16/23 anonim ***** válasza:
73%
Amikor már megtörtént a haláluk, az bizony teljesen sohasem dolgozható fel :( Vannak napok-hetek, amikor nem gondolsz rá, de amikor rágondolsz, az soha el nem múló fájdalom-érzés
2013. dec. 11. 12:49
 17/23 Kovács Mirtill válasza:
96%
Én nagyon féltem!!! Az édesapám 31 éve fiatalon ment el, utána rettegtem, hogy mi lesz velem ha anyu egyszer nem lesz.Hálát adok az égnek, hogy még sokáig velem lehetett. megérte az unokái születését,és ahogy felnőttek lettek. Sajnos most december 19.-én lesz 2 éve,hogy egy szebb világba költözött,máig nem dolgoztam fel! 3 éve huszonöt év után elváltam,és még az év végén ment el anyukám. Most érzem csak, hogy bár végig erős voltam,....kiégtem! Tudom, hogy a múltban nem lehet élni,de hiába vannak gyermekeim,ők a saját életüket élik,és a bánatomat igyekszem palástolni előttük! Nincs jogom őket vagy bárkit is magammal rántanom a néha nagyon mély depresszív hangulatomba!Gvakorlatilag nekem a karácsony 2 éve okafogyottá vált! De fel a fejjel, nem akartalak elkeseríteni,csak az igazat írtam le!
2013. dec. 12. 08:16
 18/23 horex ***** válasza:

Mindig visszaemlékszem, mikor 4-5 éves voltam, egyszer hisztériás sírógörcs kapott el ezért, pedig az nem tegnap volt

Aztán felnőtt fejjel 6 hónap alatt minkét szülőmet eltemettem szinte "érzéketlenül"

De hónapok mulva nagyon sokáig hajnalban sírógörcsökre ébredtem és bőgtem felnőtt fejjel mint egy kisgyerek.

Azóta ha ócska helyzetben vagyok, nem egyszer kérem a segítségüket, még ha ez csak egy pszichés dolog is

Dehát ez az élet rendje, bármilyen nehéz is

2013. dec. 16. 09:55
 19/23 anonim válasza:
78%

Én nem tudom elhinni, hogy tényleg ennyire sok embert nem is zavarna, ha meghalna az az ember, akinek az életét köszönheti. Jó, lehet, hogy nem olyan jó a kapcsolata a szülőkkel, meg hogy ez természetes meg minden, de akkor is. Ha ők nincsenek, és sem vagyok, ha nem olyanok, amilyenek, én is teljesen más ember lennék. Én nem tudnám elviselni a gondolatot, hogy majd egyszer a gyerekem úgy legyen, hogy áhhh mindegy ha elmegy, nem félek az egyedülléttől... Ez nem erről szól. Most hú de nagyoknak (felnőtteknek, éretteknek) gondoljátok magatokat, hogy ezt írjátok, de ha majd egyszer tényleg meghalnak, kíváncsi leszek, pár hónap elteltével mit fogtok gondolni. Lehet eleinte lazán veszitek majd, de utána rájöttök majd, hogy hoppá, ez így nem jó és iszonyatosan nagyon hiányoznak.

Ja és a kérdésre válaszolva, igen, félek ettől a pillanattól. Nagyon nem várom.

2013. dec. 16. 21:27
 20/23 anonim ***** válasza:
13%
Attól, hogy tudom, hogy hiányozni fognak, még nem félek ettől. Miért kéne félni bármitől is? Attól még bekövetkezik. Nyilvánvaló, hogy hiányozni fognak, hisz a szüleim, akiket szeretek. Még a macskáim is hiányoznak, ha meghalnak. De ne te döntsd már el helyettem, hogy félek-e ettől, vagy nem. Tisztában vagyok az érzéseimmel, és tudom, hogy nem félek. Mert felesleges. Mert még akár 30 éven át élhetnék akkor félelemben, hogy ugyan mikor következik be. De akár holnap is bekövetkezhet. Az is lehet, hogy én halok meg hamarabb. Miért gondolkozzak és izguljak ezen nap mint nap? Meg fogunk halni, hiányozni fogunk embereknek. Ennyi. Ugyanolyan természetes az, hogy hiányozni fognak, mint az, hogy meg fognak halni. És igen, felnőttnek érzem magam, de nem attól, hogy nem félek a szüleim halálától. Sokminden tesz egy embert felnőtté. A félelem szerintem pont nem tartozik ide. És én úgy gondolom, pont fordítva lesz. Meg fog rázni a haláluk hirtelen, viszont hamar talpraállok, és bár mindig hiányozni fognak, az élet megy tovább, mert ez a rendje, és túl kell lépni azon, hogy már nincsenek. Nem keseregni kell, hanem a szépre emlékezni róluk. Nem gondolom, hogy az lenne a normális, amit te hiányolsz a kommentekből, hogy az emberek már igen korán készülnek lélekben arra, hogy majd ha meghalnak a szüleik bizony beleroppannak. Mert ez nem természetes, egyáltalán. Aki beleroppan egy ember elvesztésébe, úgy gondolom gyenge ember, talán mentális problémái is vannak.
2013. dec. 16. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!