Mikor mehetek haza?
Augusztus közepén ki kellett költöznöm a szüleimmel Németországba. Nagyon sokáig ellenkeztem, de mivel nem volt lehetőségem, jönnöm kellett nekem is, azzal a címszóval, hogy legalább próbáljam ki. nagyon rossz itt. Otthon vár a barátnőm, nagyon hiányzik. Vele töltöttem el a nyarat. szerintetek mennyi idő kellene ahhoz hogy hazaengedjenek a szüleim? A Mo-i iskolám nagyon erős, közben kapom az anyagokat, hogy tudjak vizsgázni és ne kelljen osztályt ismételnem.
Szerintetek mennyi idő kellene ahhoz hogy hazaengedjenek a szüleim ha továbbra is rosszul érzem magam?
17/F
Szerintem már érettségizz le így.Nem tudom elképzelni,hogy miért nem veszed észre a lehetőségeidet.Nekem,ha azt mondanák a szüleim,hogy megyünk Németországba,akkor körbetapsikolnám őket,sőt örömujjonganék.:')
Ott anyagilag,agyilag és lelkileg is jobban lehet fejlődni,hiszen jóval több mindent elfogadnak,mint a magyarok,sőt hamarabb találsz ott munkát,mint itt Magyarországon.A jelen boldogságod is számít persze,de hidd el nekem,hogy lehet még ezer mg annyi barátnő,és tudom,hogy most nem fogsz hinni nekem mégsem,mert szereted őt.DE!Én sem engednék haza egy 17 évest..felvilágosítanám inkább a nagy lehetőségeiről.Tudom,hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés,de legalább egy kis szalámi mégiscsak van benne,Magyarországon meg fa.A fejlődés miatt érdemes most küzdened!
17/L-igen,ennyi..:')XD
Én Németországban élek, a gyerekeim itt jártak/járnak iskolába és sem azt nem tapasztalom, hogy primitivek lennének az itteniek, sem azt, hogy az oktatás szintje nem lenne megfelelö, vagy rosszabb, mint a magyarországi. (Azonos korú unokatestvérek semmivel sem képzettebbek, mint az itteniek, sem a tananyag nem több vagy részletesebb).
Mellesleg ha megpróbálnád az itteni tananyagot megtanulni, ahelyett, hogy a magyarországival foglalkoznál, sokkal elörébb lennél ezen a téren is. (Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy engednének MO-on vizsgázni úgy, hogy nem jártál be az órákra, ugyanis ehhez elég speciális eset szükséges)
Szóval ha te nem tudsz beilleszkedni, akkor a hiba BENNED van.
De ettöl függetlenül amig nem vagy nagykorú, addig a szülök döntik el, hogy hol kell élned. Utána ELVILEG ott élsz, ahol akarsz, de a szülök nem kötelesek eltartani, ha nem értenek egyet azzal, amit te akarsz. Szóval ha betöltötted a 18. évedet ÉS megvan az anyagi lehetöséged arra, hogy megélj a szülök nélkül, AKKOR visszaköltözhetsz. (Habár az még akkor is kérdés, hogy HOL fogsz lakni...)
Nem tudom, Kérdező, hol élsz Németországban, de nagyon el vagy tévedve... Talán néha ki kellene lépni az utcára.
Sokan örülnének ilyen lehetőségnek.
Nem nyavalyogni kellene, hanem kihasználni azt, hogy egy normális országban élhetsz, és a jövőd ezerszer biztosabb, mintha Magyarországon lennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!