Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vonszolom magammal édesapám...

Vonszolom magammal édesapám hiányát! Ismerős még valakinek?

Figyelt kérdés

7 éves voltam, amikor édesapám meghalt. azóta eltelt 15 év és még mindig hiányzik. gyerekkoromban nem sokat beszéltünk róla. a nélküle való állapot kellett a "normális" legyen. de ahogy kezdtem felnőni egyre inkább előjött ez az életem eseményeiben. Bár sokat dolgoztam a feldolgozásán, mégis leginkább a fériakkal való viszonyomban újra és újra előjön. egy hatalmas ürt érzek legbelül és arra várok,hogy az aktuális férfi betöltse azt. Megadja azt a biztonságot, törődést, odafigyelést, amit nem kaptam meg édesapámtól. Persze ezzel elriasztok minden valamirevaló pasit, és amikor "lelépnek" újra és újra átélem azt, hogy én nem vagyok elég, engem mindenki elhagy...

Tudatosan dolgozom, azon, hogy ez ne így legyen, de borzasztóan nehéz!

2013. nov. 2. 08:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Tudnod kell, hogy ezzel nem vagy egyedül.

Viszont azt önneveléssel valahogy meg kellene változtatnod magadban, hogy a férfiban ne az apát keresd elsősorban, hanem a szerelmes férfi partnert.

Általában azonban az idősebb, gondoskodó jellemű férfiakban vagy nőkben szokták megtalálni a párjukat a hasonló lelki beállítottságúak. :)

2013. nov. 2. 09:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Én kb ennyi idős voltam, amikor apám depressziós-alkoholista lett. Emiatt nem volt meg a férfi-képem, más idősebb férfiaktól loptam mintákat, hogyan kell férfinak lenni. Persze őket nem láttam annyit, szóval ez elég hiányos volt így. Ez persze sokkal később tudatosult csak bennem. Mára, hogy gyerekem van már, csak remélni tudom, hogy nem üt vissza rá az örökölt hiányosságom.

A tanácsom az hogy próbáld egy generáció alatt "kinőni" a defektet. Akarattal, önismerettel menni fog, és a további generáción már meg se látszik. Ha ebből vmi fajta komplexus lesz, akkor a gyerekeden is látni fogod, az pedig fájdalmas.

2013. nov. 2. 10:16
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Igen, folyamatosan azon vagyok, hogy "tudatosan kinőjem" és arra gondoltam, hogyha hasonló esetekről hallok, akkor valamennyivel könnyebb lesz ez a munka. Márcsak a tény is, hogy nem vagyok egyedül ezzel.
2013. nov. 2. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!