Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha nagyon...

Mit csináljak, ha nagyon hiányzik apa?

Figyelt kérdés

5 éves voltam,amikor elváltak anyával.Utána még jó volt vele a kapcsolatom,sokat voltam vele és nála is és minden jó volt.Bemutatta az élettársát,aki miatt elváltak.Vele is jól elvoltam,elfogadtam és már hármasban jártunk mindenhova,nyaralni is.De egyre kevesebbet találkoztunk,akkor ez fel sem tűnt.

Megszületett a féltestvérem 7 éve,akkor megváltozott apával a kapcsolatom.

Vettek egy nagy házat,4 hálószobával.Nekem nincs ott szobám,egyszer voltam náluk a 6 év alatt,akkor is azért,mert mamáék elvittek.

Minden évben mennek síelni,tavasszal külföldre pihenni (Franciaország,Svájc,Anglia,stb),nyáron elmennek hetekre apa balatoni nyaralójába és 2 hétre külföldre is.Sosem hívtak magukkal,pedig anya kifizette volna a részemet.

Pár havonta felhív,de ennyi.Csak Karácsonykor találkozunk szinte,a szülinapi pénzemet is csak bedobta a postaládába,mert azt mondta,hogy ő csak korán reggel tudja elhozni...Felkeltem emiatt hajnali ötkor,hogy beszélhessünk,de azt mondta,hogy siet.

Azért is rossz ez,mert a nevelőapám is elvált és a lánya ugyanannyi idős,mint én.Ő minden reggel elvisz minket a suliig,ha kérjük,akkor alszik itt a mostohatesóm,amikor szeretne,visszük nyaralni és minden nap beszélnek.

Szeret és sosem érezteti velem,hogy nem a vér szerinti lánya vagyok,de ez mégsem olyan azért...

Nem akarom ezeket elmondani senkinek,mert gyengének tűnnék.Mindenki azt hiszi,hogy erős vagyok,de ez nem igaz.Folyton arra gondolok,hogyha a saját apámnak nem kellettem,akkor senki nem tud szeretni.

Emiatt menekülök az érzelmek elől...

16L

2013. okt. 31. 18:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%

Először is:

Az,hogy elmondod valakinek az érzéseid,NEM gyengeség!

Másodszor pedig,ezt apukáddal kellene megbeszélned.Mondd el ezt neki így részletesen,hogy csináljatok valamit,mert neked hiányzik.Ha nem beszéled meg vele ezt az egészet,akkor nem fog változni semmi.Ha most nem beszéled meg vele,hidd el,később bánni fogod.Ha én ennyivel elrendezhetném azt,hogy apával lehessek legalább hetente 1 napot,már rég megtettem volna.Csak sajnos édesapám meghalt,így nekem semmi esélyem erre.

Az meg csak neked lesz rossz,ha magadba fojtasz minden érzést.

Sok sikert apukáddal kapcsolatban.

2013. okt. 31. 18:11
 2/13 anonim ***** válasza:
34%

apukádnak el kellene mondani, hiszen ő tud rajta változtatni, ez nem gyengeség

elég nagy vagy már, hogy meg tudjátok beszélni, kérj tőle találkozót, üljetek be egy teára valahová és öntsd ki a szíved, szerintem meg fogja érteni

az én szüleim is elváltak, amikor 12 éves voltam, legközelebb 20 évesen találkoztam apuval, én hívtam fel, azóta gyakran találkozunk, jobb vele a kapcsolatom, mint anyuval

3/13 anonim ***** válasza:
83%
*17/L
 4/13 anonim ***** válasza:
95%
A 17/L az 1. kommenthez megy,csak közben valaki írt alá.
2013. okt. 31. 18:12
 5/13 A kérdező kommentje:

Eddig 2 emberben bíztam igazán,mind a két alkalmat megbántam és csak én szívtam.

Apa tudja,hogy ez az egész az élettársa miatt lett,ezt az egész család tudja.Mégsem változtat rajta.

2013. okt. 31. 18:15
 6/13 anonim ***** válasza:
93%

az nem gyengeség, ha beszélsz az érzéseidről, így neked is jobb lesz belül

amiket ide leírtál, mondd el apukádnak is, mondd el neki, mi bánt, hogy lenne jobb

mindent jót kívánok

2013. okt. 31. 18:18
 7/13 anonim válasza:
63%

Az én szüleim is 5 éves koromban váltak el, és mi is sokáig jól elvoltunk apuval és az élettársával. Aztán én nőttem, apa kevesebbet keresett, és ez nekem is rosszul esik. Most 15 éves vagyok és évente kb. 3-szor találkozunk (4-szer ha meghívnak a szülinapjára). De én hozzászoktam és én is próbáltam közeledni felé, megtanultam horgászni és vadászni, hogy együtt mehessünk, de nem jött be, egyszerűen nincs rám ideje.

Most kezdhetnék papolni, hogy csináld ezt meg azt, de én azt mondom szokj hozzá, nekem csak ez jött be :/.

2013. okt. 31. 18:20
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

De akkor is beszélned kellene vele.Néha kell egy "löket" ahhoz,hogy az emberek elkezdjenek változtatni bizonyos dolgokon.Ebben az esetben egyedül az adja meg azt a bizonyos kezdő lendületet,ha megbeszéled ezt vele.

/Amúgy meg veszíteni nem veszíthetsz vele semmit.Attól h elmondod,még nem fog senki neked állni,szóval csak jól jöhetsz ki a dologból(vagy max nem változik semmi,de ezzel szintén semmit nem veszítesz,viszont megpróbáltad)./

2013. okt. 31. 18:20
 9/13 anonim ***** válasza:

"Folyton arra gondolok,hogyha a saját apámnak nem kellettem,akkor senki nem tud szeretni"

De hiszen ez tévedés! A nevelőapád lett az igaz apád, mert nem lerázni akar, hanem szeret.. Ne erőltesd, ott új család lett, biztos az az oka, de ez már sehogy se lesz jó.

Brecht Kaukázusi krétakör. Olvasd el. Fontos, rólad rólunk, XXI sz.-i emberről szól: ma már a vérségi köteléket FELÜLÍRJA

a szeretet.

2013. okt. 31. 19:15
 10/13 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy ez ennyi idősen nagy sérelemnek tűnik, az is. De szerintem próbáld meg túltenni magad rajta. Másoknak vannak alkoholista, agresszív szülei, vagy játékfüggők, vagy vannak árva emberek... Neked viszont úgy néz ki, mindened megvan. Ott van anyukád, a nevelőapád, a mostohatestvéred, és szeretnek téged. Biztosan vannak barátaid is, terveid az életben, talán egy fiú, aki tetszik... Mi itt a probléma? Hogy van ez a gyenge jellemű , dúsgazdag hólyag, akinek az élettársa meg tudja tiltani, hogy találkozzon az elsőszülött gyerekével? Tojd le. Majd meg fogja bánni, amikor tönkremegy a másik kapcsolata is (bár nem kívánom), vagy amikor boldog, sikeres felnőtt leszel és rájön, hogy eszed ágában sincs meghívni az esküvődre, és nem lehet része az életednek. Nem kell az érzelmek elől menekülni, csak koncentrálj azokra, akik szeretnek, és akiket szeretsz.
2013. okt. 31. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!