Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kicsit kiakadtam, hogy van...

Kicsit kiakadtam, hogy van ez? Kinek milyen jogai vannak?

Figyelt kérdés
gyermekelhelyezési perben az én gondozásomba került a gyermek.a bírónő a gyermekérdekében nem a szokásos 2hetente hétvégei láthatást ítélte,hanem közös megegyezéssel heti 2alkalmat(ez rendben,mert a gyereknek ez jó)az apa buzgón helyesel.....eltelik,22láthatás nem jön,nem szól...anya otthon ül kicsivel ,készülnek,de nem jön....anya azért megunja hívja nem kommunikál az apa.Felhívja a gyámügyet ahol azt mondják IGEN OTTHON KELL ÜLNI,várni mert ha mégis jön és nincs otthon a gyermek ,feljelenthet és anya pénzbüntetést kap ,rosszabb esetben újratárgyalják a gyermekelhelyezést....DE ha az apa ígérete és a határozat ellenére nem jön hát ámen mert ehhez joga van.mi ez bolondokháza?az apának mindenhez joga van,bolondítja a gyereket ,az anyát ,a bíróságon valótlant ígér következmények nélkül?hol van a kicsi joga ?az anya joga?

2013. dec. 9. 06:08
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
49%

Bocsi kérdező, de otthon ülni valami büntetés? Otthon nem szoktatok játszani, nem szoktál főzni, a gyerek nem szereti a saját játékait? Vagy minden egyes nap van valami programotok, ami miatt el kell menni otthonról?

Ha azon aggódsz, hogy a játszótérre sem mehetsz le ilyenkor, akkor azon fölösleges, a lakhelyedhez közelre láthatás idején is elmehettek, ha az apa késik. Legfeljebb felhívod, hogy elindultatok, és két sarokkal arrébb lesztek a parkban. De úgy összességében nem értem, miért olyan nagy szenvedés két napot otthon tölteni a gyerekeddel?

És ha ez megnyugtat, az apát is büntetik, mégpedig akkor, ha nem fizet tartásdíjat. De örülj neki, ha nincs ilyen probléma, sokan cserélnének sanyarú sorsoddal innen a GYK-ról is az anyukák közül, hogy csak ennyi a gondod. :(

2013. dec. 9. 10:24
 22/27 A kérdező kommentje:
Istenem,akkor neki futok mégegyszer....tehát a kicsivel remekül elvagyunk .....DE most a 22 -dik elmaradt láthatás után felhívtam a gyámügyet,hogy mi a helyzet,ott azt mondták múszáj otthon lenni mert ha nem akkor az apa feljelenthet ,mindennek ellenére és engem pénzbírsággal sújtanak....ez miért igazságos?ez így rosszul van kitalálva,erre szerettem volna felvívni a figyelmet.....nem kell kiforgatni a mondandóm láényegét.....kedves utolsó apuka gyermektartást 6hónapig nem fizetett ,tehát hidd el ismerem a problémát
2013. dec. 9. 10:34
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Na, akkor hívj fel egy másik gyámügyi kirendeltséget, mert baromságot mondtak. Tavaly - kihangsúlyozom tavaly, meg kéne nézni a szabályokat - még ez úgy működött, hha apa nem akart menni, akkor javasolták a nevtanba átkérni a láthatásokat és ha apa sorozatosan ott sem jelent meg, akkor eltekintettek a láthatási jogtól a gyerekre való tekintettel.
2013. dec. 9. 10:50
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Na, akkor jelentsd fel a gyerektartás nem fizetése miatt, mert az viszont bűncselekmény, és nem szabad hagyni, hogy kibújjon alóla. Ha a láthatásokat ennyire nem tartja be, akkor viszont újra kell szabályoztatnod, nincs más lehetőség. A gyámügy szemében így te jófej leszel, aki betartja a jogi feltételeket, míg az apa nemhogy nem látogat, gyerektartás sem fizet, így nagy eséllyel csökkentik is a láthatást.

Mondjuk jobb lett volna, ha elsőre leírod a részleteket is, mert könnyebb lett volna hasznosan válaszolnunk. :)

2013. dec. 9. 11:11
 25/27 anonim ***** válasza:
26%

" A kérdező kommentje:

nem agresszív vagyok ,de az ostobaságnál nincs rosszabb föleg ha okoska szerepben tündököl:)"

Nahát, csak nem tükörbe néztél? Ügyes vagy. :)

2013. dec. 9. 11:34
 26/27 A kérdező kommentje:
csak visszatértél te kis huncut:)
2013. dec. 9. 11:40
 27/27 anonim ***** válasza:
71%

Minden alkalommal, amikor a láthatás elmaradt, tegyél bejelentést a gyámügyön. Ha nem akarják fogadni a bejelentésed,akkor vagy

1. küldd be ajánlott tértivevényes levélként (előtte fénymásold)

2. vagy jegyzőkönyveztesd velük, hogy nem hajlandók fogadni a bejelentésed.

Ezután add be a bíróságra a kérelmet a láthatás megváltoztatásáról.

2013. dec. 9. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!