Kicsit kiakadtam, hogy van ez? Kinek milyen jogai vannak?
Bocsi kérdező, de otthon ülni valami büntetés? Otthon nem szoktatok játszani, nem szoktál főzni, a gyerek nem szereti a saját játékait? Vagy minden egyes nap van valami programotok, ami miatt el kell menni otthonról?
Ha azon aggódsz, hogy a játszótérre sem mehetsz le ilyenkor, akkor azon fölösleges, a lakhelyedhez közelre láthatás idején is elmehettek, ha az apa késik. Legfeljebb felhívod, hogy elindultatok, és két sarokkal arrébb lesztek a parkban. De úgy összességében nem értem, miért olyan nagy szenvedés két napot otthon tölteni a gyerekeddel?
És ha ez megnyugtat, az apát is büntetik, mégpedig akkor, ha nem fizet tartásdíjat. De örülj neki, ha nincs ilyen probléma, sokan cserélnének sanyarú sorsoddal innen a GYK-ról is az anyukák közül, hogy csak ennyi a gondod. :(
Na, akkor jelentsd fel a gyerektartás nem fizetése miatt, mert az viszont bűncselekmény, és nem szabad hagyni, hogy kibújjon alóla. Ha a láthatásokat ennyire nem tartja be, akkor viszont újra kell szabályoztatnod, nincs más lehetőség. A gyámügy szemében így te jófej leszel, aki betartja a jogi feltételeket, míg az apa nemhogy nem látogat, gyerektartás sem fizet, így nagy eséllyel csökkentik is a láthatást.
Mondjuk jobb lett volna, ha elsőre leírod a részleteket is, mert könnyebb lett volna hasznosan válaszolnunk. :)
" A kérdező kommentje:
nem agresszív vagyok ,de az ostobaságnál nincs rosszabb föleg ha okoska szerepben tündököl:)"
Nahát, csak nem tükörbe néztél? Ügyes vagy. :)
Minden alkalommal, amikor a láthatás elmaradt, tegyél bejelentést a gyámügyön. Ha nem akarják fogadni a bejelentésed,akkor vagy
1. küldd be ajánlott tértivevényes levélként (előtte fénymásold)
2. vagy jegyzőkönyveztesd velük, hogy nem hajlandók fogadni a bejelentésed.
Ezután add be a bíróságra a kérelmet a láthatás megváltoztatásáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!