Kicsit kiakadtam, hogy van ez? Kinek milyen jogai vannak?
Figyelt kérdés
gyermekelhelyezési perben az én gondozásomba került a gyermek.a bírónő a gyermekérdekében nem a szokásos 2hetente hétvégei láthatást ítélte,hanem közös megegyezéssel heti 2alkalmat(ez rendben,mert a gyereknek ez jó)az apa buzgón helyesel.....eltelik,22láthatás nem jön,nem szól...anya otthon ül kicsivel ,készülnek,de nem jön....anya azért megunja hívja nem kommunikál az apa.Felhívja a gyámügyet ahol azt mondják IGEN OTTHON KELL ÜLNI,várni mert ha mégis jön és nincs otthon a gyermek ,feljelenthet és anya pénzbüntetést kap ,rosszabb esetben újratárgyalják a gyermekelhelyezést....DE ha az apa ígérete és a határozat ellenére nem jön hát ámen mert ehhez joga van.mi ez bolondokháza?az apának mindenhez joga van,bolondítja a gyereket ,az anyát ,a bíróságon valótlant ígér következmények nélkül?hol van a kicsi joga ?az anya joga?
ha az egyiket büntetik a másikat miért nem?csupán ennyi.....de kérdezlek téged ha az egyenlő,hogy az egyiknek jogai vannak mindenáron,a másiknak meg csak kötelezettségei?a törvény sza...ennyi tudod ha valaki szankciók nélkül tehet olyat ami nem helyes akkor mindig azt teszi....és azt adja tovább....
2013. dec. 9. 07:51
12/27 anonim válasza:
1. Arra enki nem kényszerítheti az apát, hogy éljen a láthatási jogával.
2. Ha megígéri és nem jön (rendszeresen), akkor minden nem betartott láthatás után szólj a gyámhatóságnak, és jelentsd be ezt.
3. Ha ugyanis VAN bejelentés, akkor a gyámhatóság támogatni fogja, hogy a láthatást másként szabályozzák.
4. A gyereknek meg ne mondd, hogy az apád nem akar látni, hanem annyit, hogy valószínüleg közbejött neki valami, mert így kevésbé sérül a gyerek.
5. Ha ez tartósán így megy, kérheted a láthatás megváltoztatását illetve megvonását - mert ha az apa az esetek többségében átveri a gyereket, akkor a gyereknek jobb, ha NINCS ilyen lehetöség.
2013. dec. 9. 07:55
13/27 anonim válasza:
Kedves Kérdező! Igazad van, de ettől még nem változik meg a törvény. A saját lelki békéd érdekében tanácsolom, hogy nyugodj bele abba, amin nem tudsz változtatni, és ne őrlödj rajta, mert semmi értelme. Csak jól felidegesíted magad.
2013. dec. 9. 08:29
14/27 anonim válasza:
Kérdezd meg a családsegítőben hogy ilyenkor mi a teendő. Biztos megváltoztatják a láthatást ha a családsegítőben is jelented a problémát. Minden elmulasztott láthatás esetén küldj egy smst az apának, hogy jön-e(pl. ha 5re várjátok akkor fél6kor). Legyen nyoma, hogy te vártad. Gyereknek meg semmiképp se mond, hogy várható az apa, legyetek úgy otthon mint egy átlag nap. Ha jön, akkor majd örül a gyerek, ha nem akkor meg nem lesz csalódott.
2013. dec. 9. 08:37
15/27 anonim válasza:
#14, az sms semmit nem bizonyít!
egyrészt akkor is küldhet ilyen sms-t az anya, ha az apa megjelent a láthatáson.
Másrészt egy ilyen sms-re visszaírhat az apa, hogy fél órán át csöngetett, és senki nem nyitott ajtót.
2013. dec. 9. 09:17
16/27 A kérdező kommentje:
todod ez olyan ,mint a gyermektartás fizetése,ott is az apának kell bízonyítani ,hogy fizetett(átutalás megjegyzése,postai feladóvevény)itt az apának kell bízonyítani ,hogy jelzett(e-mail,telefon,üzenet)az a szomorú ebben,hogy egy apa azon gondolkodik,hogyan tehetné a hazugságát" legálissá"
2013. dec. 9. 09:24
17/27 anonim válasza:
Nem kell bizonyítania, hogy jelzett e. Nem kell mennie, ha nem akar. En igazán azt nem értem, hogy miért gorcsolsz ezen. Felnott no vagy, anya, fogadd el. Az egyetlen dolog, amit tenned kell, az annyi, hogy neveld a gyerekedet. Na es ami nagyon fontos, barmilEn is az apja, ne ha gold ellene. Apa nem jött? Sajnos sok dolga volt. Apa nem szeret? De igen, csak elfoglalt. A gyerek legyen az elso es ne azon gondolkodj, hogy az apát miért nem büntetik. Komolyan, mivel lenne jobb, ha minden alkalommal oda szólna, hogy nem megy? Semmivel. Nem kell ünneplő be öltözni, be harangozni hogy jon. Inkabb annyit mondj csak a gyereknek, hogy apa megpróbál jönni, de sok a dolga, lehet hogy nem tud, úgyhogy gyere játszunk kirakoval, akar mivel.
2013. dec. 9. 09:31
18/27 A kérdező kommentje:
ne haragudj utolsó,de azt hiszem nem érted a problémát,olvasd el még egyszer figyelmesen...én remekül elvagyok a kicsivel ,sok programunk van,ezzel nincs baj ....a baj az ,hogy heti 2napot otthon kell üljünk egy olyan ember kedvéért aki mindezt lesza.ja.....és ha nem ülök otthon mert 22szer átrázott,akkor engem büntetnek ha mégis 23 _ra odapámpáskodik....engem nem az érdekel,hogy őt büntessék mindenáron,de az igen ,hogy milyen alapon büntetnének engem...világos?
2013. dec. 9. 09:39
19/27 anonim válasza:
Na, ne legyél mar agresszív! Komolyan ugy tűnik, hogy neked az okozna örömet, ha megbüntetnek az exet. Kicsit összetörte a lelkekedet, hat bűnhődjon a szemet. Igaz? Befejeztem veled a beszélgetés, nem tudod felfogni, hogy a lathatas jog, te koteles vagy biztosítani, o meg nem koteles menni, ha nem akar. Ennyi.
2013. dec. 9. 09:42
20/27 A kérdező kommentje:
nem agresszív vagyok ,de az ostobaságnál nincs rosszabb föleg ha okoska szerepben tündököl:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!