Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy tudok apámnak segíteni?

Hogy tudok apámnak segíteni?

Figyelt kérdés
A fia vagyok, és azt látom, céltalanul éli az életét (munkanélküli), ha segíteni akarunk, azt nyilván nem fogadja el, mert nem is kérte, közben unalomba süpped, netezik folyton, nem csinál semmi értelmeset. Hogy lehetne ebből kizökkenteni? Azontúl, hogy elfordulok tőle, mert magán kívül ezek szerint semmi nem érdekli.
2013. dec. 2. 10:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Hmmm pont ilyen cipőbe járok én is

folyton sír, hogy nincs pénz, sokat cigizik és minden nap sörözik. semmihez sincs kedve, teljesen lezüllöt, csak úgy létezik kb

hiába mondtam neki dolgokat, de kb egyiken be másikon ki, lusta változtatni vagy nem tudom.

makacs, nincs mit tenni... neki kéne észrevenni, hogy nem jó ez így és kezdeni valamit, de nem sör gyógyszer meg cigivel...

passz

2013. dec. 2. 11:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia,

Nagyon sok embert a munkanélküliség és magány padlóra küldi lelkileg is.

Anyukáddal mi a helyzet? Bocsi, hogy kérdem de nem említetted meg őt.

2013. dec. 2. 12:33
 3/4 A kérdező kommentje:
Anyám mérgelődik a helyzeten és persze teszi a dolgát: dolgozik munkahelyen, otthon és próbálja fenntartani a fejlődést, a család egyensúlyát, de sokszor elveszti a türelmét ő is, amit megértek.
2013. dec. 2. 13:56
 4/4 anonim ***** válasza:

Megértem anyukádat neki se lehet olyan könnyű hiszem most ő a családfenntartó ha jól értelmezem a dolgokat. Erős lehet anyukád és nem irigységre méltó, hogy most jelenleg ő rászakadt minden teendő. Érthető és én is megértem, hogy elveszti sokszor a türelmét.

Apukád is lehetne egy kicsit belátó, elhiszem, hogy nem olyan könnyű munkát szerezni de e netezésen és az unalom süppedés helyett lehetne egy kicsit mondjuk beszállnia legalább az otthoni teendőkbe. Az, hogy céltalanul éli életét és nem csinál semmit jóformán, lehetséges, hogy valami történt vele? lelkileg?

Én úgy gondolom (szerintem) ez rá fog menni a szüleid kapcsolatára egy idő után.

De ez az ő kettőjük dolga, te esetleg ráviheted finoman a dolgokra, mondjuk ha szeret főzni vagy anno szeretett főzni akkor amire "anya" hazaér lepje meg valamivel.

2013. dec. 3. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!