Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon idegesítőek, mit...

Nagyon idegesítőek, mit csináljak? Semmit?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok (lány). A szüleim elvárják, hogy ne menjek sehová legyek otthon, tanuljak, ötösöket vigyek haza blablabla...Elegem lett ebből, tudom hogy most van a kamaszkorszakom, de tenni akarok elenne valamit. A sztori:

Elkezdtem kissé hanyagolni a tanulást, mert nem akarok remete életet. 3-4-5-eim vannak (jegy). Persze ez már szar tanulás! Nem járok se sportra se semmire, ahol kitudnék kapcsolódni. Semmibe vesznek engem! Imádok futni, magasatugrani szóval az atlétikát. Bízok magamban és tudom, hogy képes lennék jó eredményeket elérni. Ezt ugye semmibe veszik az ősök. A továbtanulás...húhaa! Azt akarják, hogy Miskolcra menjek a Földesbe vagy a Hermannba. Én pedig Miskolcra a rendőr szakközépbe akarok menni + koli! Ezt nem tudják, mert tudom hogy nevetségesnek tartanák az ötletemet. A saját álmukat akarják rajtam keresztül véghez vinni..vagymi. Az én véleményem nem számít, mert gyerek vagyok! -.- Most legyek egy hülye barom és viselkedjek úgy, mint egy palotapincsi vagy hasonló?!! Tudom hogy a szüleim, de ez az én életem!

2013. nov. 17. 18:49
1 2
 11/13 My Conserve ***** válasza:
Az is jó, ha átgondolod, hogy mikor és konkrétan kitől is hallottál erről a suliról, és miket hallottál róla. Ez talán megértetheti velük, hogy ez nem valami múló fellángolás, hanem komolyan gondolod.
2013. nov. 17. 20:07
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha hagytam volna magam, engem is így rángattak volna a szüleim, de én akkor se csináltam azt, amit mondanak, ha megvertek. Hülyeség ez a követelőzés, sokszor nem is arra megy ki, hogy tanulj, meg hogy jó legyen neked, hanem arra, hogy nekik jó legyen. Állj ki magadért. Hosszú, meg nehéz munka lesz és sok sebet fogsz szerezni, nekem legalábbis így volt, de megérte, mert már 14-15 évesen oda mehettem, ahova akartam. Igaz, akkor még azért beleszóltak, de sokszor előfordult, hogy hétköznap akár este 10-11.ig is kint voltam az utcán haverokkal. Még akkor se mentem haza, amikor apám torka szakadtából ordított és fenyegetőzött a telefonban. Később ugye bulizni jártam, na, akkor is ilyen szófogadó voltam. De mellette volt eszem és tanultam is, azt sose hanyagoltam el, csak utálom, amikor korlátoznak a szabadságomban.
2013. nov. 17. 21:56
 13/13 anonim ***** válasza:
Először is végy egy mély levegőt és nyugodj meg. A szüleid szerintem egyáltalán nem akarnak rosszat. Ha nem tanulsz dacból, azt egyedül te fogod megszívni. Később meg fogod bánni. Lehet, hogy most van egy elképzelésed hogy mit szeretnél csinálni, de még nagyon fiatal vagy, rengeteget változhat a jövőképed, találkozol majd új dolgokkal ami lehet jobban fog érdekelni. A tanulás témában a szüleiddel értek egyet. A sport téma nem teljesen tiszta, tiltják, hogy eljárj vagy csak nem érdkli őket? Ha nem tiltják, akkor csináld nyugodtan, nem a szüleidtől várj elismerést, hanem szakavatottaktól akik látják is a sport értelmét, illetve saját magaddal légy megelégedve. Egy jó tanács, ha esetleg megfogadod csak magadnak teszed könnyebbé a dolgokat: Ne hisztizz és utálkozz a szüleiddel. Nem kell palotapincsiként viselkedni, hanem hagyd figyelmen a véleményüket, még ebben a korban sok szülő nem kezeli emgfelelően a gyereküket. Csináld azt amit szeretnél, tanulj szoralmasan, és ne veszekedj velük. Ha nagyobb leszel jobban kijössz majd velük. Viszont, ha valami történik velük, magadat fogod okolni, hogy miért viselkedtél így.
2013. nov. 18. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!