Nagyon idegesítőek, mit csináljak? Semmit?
14 éves vagyok (lány). A szüleim elvárják, hogy ne menjek sehová legyek otthon, tanuljak, ötösöket vigyek haza blablabla...Elegem lett ebből, tudom hogy most van a kamaszkorszakom, de tenni akarok elenne valamit. A sztori:
Elkezdtem kissé hanyagolni a tanulást, mert nem akarok remete életet. 3-4-5-eim vannak (jegy). Persze ez már szar tanulás! Nem járok se sportra se semmire, ahol kitudnék kapcsolódni. Semmibe vesznek engem! Imádok futni, magasatugrani szóval az atlétikát. Bízok magamban és tudom, hogy képes lennék jó eredményeket elérni. Ezt ugye semmibe veszik az ősök. A továbtanulás...húhaa! Azt akarják, hogy Miskolcra menjek a Földesbe vagy a Hermannba. Én pedig Miskolcra a rendőr szakközépbe akarok menni + koli! Ezt nem tudják, mert tudom hogy nevetségesnek tartanák az ötletemet. A saját álmukat akarják rajtam keresztül véghez vinni..vagymi. Az én véleményem nem számít, mert gyerek vagyok! -.- Most legyek egy hülye barom és viselkedjek úgy, mint egy palotapincsi vagy hasonló?!! Tudom hogy a szüleim, de ez az én életem!
Az, hogy dacból, csakazértis hanyagolod a tanulást, a legnagyobb butaság, amit csak tehetsz. NEm velük szúrsz ki, hanem magaddal. Továbbtanulás előtt szándékosan lerontani a jegyeidet, hát... megértem, hogy ezek után buta gyerekként kezelnek, mert az vagy. TAlán ha azt bizonyítanád nekik, hogy terveid vannak, amiért teszel is, akkor jobban támogatnának. HA sport nélkül is romlottak a jegyeid, mi lenne, ha heti 3-4 edzésre járnál?
Kapd össze magad, javíts a suliban, aztán követelőzz otthon, addig ne.
14 évesen (ilyenkor jön, hogy igen ő már idősebb a koránál) már azért fel kellene fognod, hogy nem a szüleid miatt kell jól tanulnod, hanem saját magad miatt. Neked kell majd állás interjúkra járni, és majd neked kell szembesülni azzal, hogy nem találsz jól fizető helyet, mert nincs meg a megfelelő végzettséged, és akkor már késő bánat, mert nincs pénzed és dolgozni kell, ha nem akarsz éhen halni, vagy halálra fagyni.
Igen most még tök jó, hogy apuci-anyuci megvesz mindent, mosnak, főznek rád, állják minden költségedet, sőt még zsebpénzt is adnak. De majd eljön azaz idő, amikor otthon te is beszállsz a rezsibe, vagy elköltözöl, és akkor egyedül kell kiköhögni a bérleti díjat + rezsit.
Ha okos és bölcs akarsz lenni, akkor tanulj magad miatt és a te saját jövődért.
Ha elhanyagolod a tanulást, nem vesznek fel a rendőr suliba sem. Ne gondold, hogy oda bejuthatsz gyenge jegyekkel.
Duzzogj, kamasz vagy, szerinted jogod van hozzá.
Majd ha iskola nélkül maradsz, mert átlag alatt teljesítesz, akkor legyen nagy a mellényed.
14 éves vagy, teljesen normális a tinihisztid, majd kinövöd, csak talán akkor már késő lesz észhez térni.
Ahogy már leírták előttem, azt kellene felfognod, hogy azzal , hogy nem tanulsz, nem a szüleiddel fogsz jól kiszúrni, egyedül saját magaddal, neked nem lesz választási lehetőséged később.
Mellesleg: a rendőr szakközépbe úgy tudom, csak érettségi után lehet menni, szóval 14 évesen hiába álmodozol, oda nem mehetsz (később meg - a saját érdekedben mondom - talán ezt is kinövöd).
Szerintem köss alkut a szüleiddel,hogy kijavítod a jegyeidet és cserébe mehetsz atlétikára (amíg megy a tanulás is).
Továbbtanulás: 14 évesen ne görcsölj rá, menj jó gimibe és onnan még mindig felvételizhetsz a rendészetire, ha 18 évesen is ezt akarod még. Rendőr szakközépből meg már nem fognak felvenni orvosira pl. Csináld úgy, hogy minden opció nyitva álljon előtted. 14 éves koromtól az alábbiakat akartam: gépész, vegyész, állatorvos, biológus és környezetmérnök... Gondolom ezek tun mondanom sem kell, hogy diplomám meg egy 6. dologból van... :D
Szval: Tanulj jól, mert magaddal szúrsz ki. A sporttal is egyetértek, én is végig sportoltam és nekem is szükségem volt/van rá. A gimikből meg válaszd a legjobbat, ahova felvesznek és akkor minden opció nyitva lesz előtted (a rendőr is)
7-es: a Szentpéteri kapunál, a Tesco-val majdnem szemben.
Szakközépnek hívják, mert nem felsőfokú végzettséget ad, de csak érettségi után lehet odamenni.
Szia!
Szerintem ne a tanulást hanyagold, csak a tanulás egy részét. Válaszd ki a fontos tárgyakat, és azokat vedd komolyan. A többiből meg elég a négyes-hármas is.
"Bízok magamban és tudom, hogy képes lennék jó eredményeket elérni."
Ez jól hangzik, de ez csak duma. El kellene kezdenek sportolni. Ha most állsz a felvételi előtt, akkor mondjuk jövőre kezdj bele komolyan, ha már felvettek, idén meg csak valami könnyebbet, mondjuk aerobikozz, vagy fuss.
"Ezt nem tudják, mert tudom hogy nevetségesnek tartanák az ötletemet."
Mondd el nekik, de előtte gondold át, hogy miért is akarsz odamenni, és az ő szemszögükből milyen jó és rossz oldalai vannak ennek.
Pl. jó: a rendőrség elég biztos állás.
De: nem fizet valami jól, tudomásom szerint, és nem is nagyon megbecsült dolog. A rendőröket nem mindenki szereti.
Miért akarsz odamenni: mert tevékeny ember vagy, nem szereted az elméleti bajmolódást, inkább a gyakorlatban szeretnél segíteni az embereknek.
Vagy valami hasonlót. A lényeg az, hogy értsék: nem csak fiúzni akarsz a rendőrsuliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!