Aki nem örököl semmit és nem is dolgozik azt is kötelezik hogy rltemesse az anyját? Aki amugy kisemmizte és kidobta 16 évesen prostituciora bíztatta
az alaptörvény szerint köteles vagy ellátni, mint gyermeke, az már más kérdés, hogy bánt veled
úgy tudom, hogy ha nincsenek hozzátartozók, akkor az adott önkormányzat temetteti el, ha van hozzátartozó, de nem hajlandó eltemettetni, akkor sajnos nem tudom, mi a helyzet, ennek utána kell járni
Ha kidobta 16 évesen, az lehet bűncselekmény (bántalmazás, elhanyagolás), és ha bizonyítható, akkor érdemes utánajárni. Nem vagyok jogász de szerintem nyilvánvaló bűncselekmény esetén nem kell eltemetnie neki az anyját, gondolom hogy bűncselekmény áldozatát nem lehet ilyesmire kényszeríteni épp az elkövetővel szemben. A kisemmizésre is rá lehetne kérdezni, mert lehet hogy az is bizonyítható papírokkal, tanúkkal, és akkor ez is számíthat. Nálunk az önkormányzatnál, pontosabban a családsegítőben van ilyen ügyekre ingyenes ügyvéd. Ha esetleg Nálatok nincs ilyen, kérdezd meg még itt a Jogi rovatban,
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog
vagy a Jogi Fórumon a családjog rovatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!