Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha vendégek jönnek akkor...

Ha vendégek jönnek akkor miért kell nekünk is velük lennünk?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki amikor vendégek jönnek hogy nekünk lent kell velük maradnunk és abból áll az egész este hogy ott ülök egymagamban és hallgatom miről beszélgetnek mert hozzászólni nem tudok. Most ez miért jó? Már mondtam anyának és apának hogy semmi értelme ennek de csak azért is ott kell maradni.
2013. nov. 10. 17:51
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
17%
Mert így illik. Nekem is így van születésem óta minden karácsonykor és húsvétkor.
2013. nov. 10. 18:02
 2/23 Vajda Gábor válasza:
47%
Röhej...Ha nem érted miről van szó vagy nem érdekel nyugodtan elmehetsz...kérd ki magadnak...engem mindig elküldtek tanulni pedig érdekelt volna néhányszor hogy miről van szó.De így jobban jártam...Akkor meg néha hallgatóztam is...Az én anyámék nem bánták ha nem vettem részt aktívan a vendéglátásban.Úgyhogy nem KÖTELEZŐ a jelenlét.Miután üdvözölted őket illően,nyugodtan mondd hogy más dolgod van.
2013. nov. 10. 18:02
 3/23 anonim ***** válasza:
58%
Menj be a szobádba, csukd be az ajtót. Csak nem fognak lerángatni a hajadnál fogva.
2013. nov. 10. 18:03
 4/23 Vajda Gábor válasza:
71%
Ünnepekkor más akkor mégiscsak családias...de a gyerekeknek külön világuk van...
2013. nov. 10. 18:04
 5/23 anonim ***** válasza:
92%
Hogy mindenkinek jó legyen, az lehetne a megoldás, ha szépen, illendően üdvözlöd a vendégeket, egy-két mondatot váltasz velük és utána elmehetnél. talán próbáld ezt így megbeszélni a szüleiddel. De azt semmiképp sem ajánlom, hogy duzzogva magadra csukd az ajtót, mert azzal csak olajat öntesz a tűzre.
2013. nov. 10. 18:05
 6/23 A kérdező kommentje:

".Úgyhogy nem KÖTELEZŐ a jelenlét."

Pont hogy kötelező és unalmas. Meg semmi értelme.

2013. nov. 10. 18:05
 7/23 anonim ***** válasza:
80%

Helyzettől függ. Ha mondjuk a szüleid munkatársai jönnek, akiket te alig ismersz, vagy átjön a szomszéd, akkor elég köszönni, esetleg ha beszélgetést kezdeményeznek veled, akkor udvariasan válaszolni, de nem muszáj maradni, mert ők a szüleidhez jöttek.

Viszont ha például egy családi ünnepen, vagy akár csak úgy egy rokon család látogat meg titeket, akkor illik maradni, hacsak tényleg nincs halaszthatatlan dolgod, mert ők hozzád is jöttek, ezért nem szép ott hagyni őket.

Mondjuk ehhez az is hozzátartozna a részükről, hogy akkor már legalább megpróbálhatnának néha téged is bevonni a beszélgetésbe.

2013. nov. 10. 18:06
 8/23 anonim ***** válasza:
89%
Hány éves vagy?
2013. nov. 10. 18:06
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt, sőt voltak olyan rokonok, akikkel három szót beszélgettek anyáék, utána kussban ültünk, és néztük a tévét. Még könyvet sem vihettem magammal a nappaliba, mert vendégek vannak, nem illik mással foglalkozni.
2013. nov. 10. 18:08
 10/23 anonim ***** válasza:
24%

Azért, mert még életedben nem jutott eszedbe nemet mondnai, és harcolni magadért.

Semmit sem kell. Dolgod van, üdvözlöd őket, köszönösz és lelépsz. Te nem a körítés vagy a hidegtálon, hanem egy önálló akarattal, élettel rendelkező ember. Vagy tévedek?

2013. nov. 10. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!