Szülőknek van kulcs a lakásotokhoz? Ha nem, miért nem? Ha igen, miért?
Nálunk sincs a szülőknek kulcsa, bár Anyósék abban a városban élnek, szüleim 33 km tőlünk.
Ha elmegyünk 1 hétre nyaralni akkor persze a kulcsot oda adjuk nekik, hogy nézzenek rá a házunkra, hogy minden okés, de akkor is csak a kisajtó kulcsát, a házét nem.
Nincs
Szüleim 60 km- re laknak..tehát ha elutazunk nem bízzuk rájuk a lakást. Anyősomékra megintcsak nem, ők 140 km-re laknak.
Egyikük sem jön bejelentés nélkül, akkor is csak akkor ha mi is itthon vagyunk.
Nekem van hozzájuk kulcsom, de mindig náluk felejtem, a férjemnek is van az anyukájáékhoz kulcsuk.
Nekünk azért van, mert nem 1 napra utazunk hozzájuk sosem, és többet mozgunk egyedül, nélkülük. Ha ők jönnek, akkor csak együtt megyünk el...nekik felesleges kulcs..
Viszont pl nagyszüleimnek sincsen kulcsa a szüleimhez, egy oka van, anyuék szoktak lengén öltözni, délután aludni, mert több műszakban dolgoznak, vagy ilyesmi, és nem akarják, hogy betoppanjanak hirtelen, amíg csöngetnek, és beengedik őket, addig összeszedik magukat., viszont ha elutaznak mindig kapnak kulcsot, ők figyelnek a növények es a kutyára is (ők napi szinten mennek a szüleimhez...)
Van, nekünk is hozzájuk, és nekik is hozzánk.
Akkor kapták, amikor az első unoka született, mert nem akartam az újszülött mellől lerohangálni a másodikról télvíz idején.
Azóta heti 1x ők hozzák el a fiamat az oviból, úgyhogy rendszeresen használják is a kulcsot.
Ja, és nekem más miatt is kell majd adni a szüleimnek kulcsot :)
Még nincs gyerekem, de már elterveztem hogy én is olyan szép karácsonyokat adok nekik(k) mint az én szüleim. Ehhez kitaláltam, hogy míg mi elmegyünk valamerre estefelé (Szenteste) (séta, adventi vásár, esetleg mozi) akkor addig anyáék becsempészik a fa alá az ajándékokat, és ha elrendezték ők is eljönnek a vásárba vagy ahol vagyunk, együtt megyünk haza és lesz nagy meglepetés, hogy itt járt a Jézuska, míg mi oda voltunk :) amíg kicsik, tuti be fog válni :)
Utolso valaszolo velem is mindig ezt csinaltak szuleim mindig levittek setalni,hogolyozni es mire haza mentunk megjott a Jezuska. Annyira jo volt. Remelem az en gyerekem is ennyire fogja elvezni :)
Egyebkent h a kerdesre valaszoljak van kulcsa anyukamnak hozzank es nekunk is hozza. Fal szomszedok vagyunk bar mar egy eve kulon elunk meg van aprosagok amiket fozeshez tole szoktam ,,ellopni" cserebe viszint mindennnap meleg ebeddel varom haza :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!