Egy 19 éves egyetemista büntetése netelvétellel, milyen dolognak tartjátok?
ha nem úgy viselkedik, ahogy a szülők elvárják, akkor sem ez a megoldás.
pl. a zsebpénzmegvonás sokkal értelmesebb megoldás, hiszen akkor legalább nem jár el szórakozni, vagy nem tolja el hülyeségekre. a neten vannak a sulis dolgok, a beadandókhoz onnan lehet anyagot gyűjteni, vizsgára jelentkezni, átküldeni emailben a jegyzeteket.
max elmegy dolgozni ha pénz kell neki.
"Egy 19 éves egyetemista informatikai tudása jóval magasabb mint szüleié. "
Ezt honnan veszed? Attól még, hogy a te szüleid hülyék hozzá, nem mindenki az. Egy csomó munkahelyen elvárás a kiváló, aktuális informatikai ismeret, a legtöbb 19 éves meg max. a facebookon ügyködik.
OOOOOO 42-es abból gondolom bármerre mentem a 40+-osoktol csak ezeket halom h számukat milyen bonyolult a számítógép.
Menyre nem értik és ha értik a tudásuk max a böngészésig jobb esetben a szöveg szerkesztésig terjed.
És jobb ha elhiszed h egy mai 19 éves egyetemista ráadásul nagyon jól ért a géphez, úgyis a felsőoktatásba elfedhetetlen az informatikai ismeret.
De tegyük fel h a szülei 20 éves korában vállalták akkor most kb 40 évesek.
A 70-es években nem volt alap készség a számpech tudás ezért nem is tanulták meg, háztartásokba nem is volt gép. Honnan értenének hozzá ?
De ha értenek is az max szóvégszékésztes, meg ilyen alap dogok, nem veszélyes.
De ha nem hiszel nekem kérdez már meg pár 40 évest csak arról h szerinte mi a BIOS ? az NRG ? Kompozer ? VGA ?
Én jókat röhögnék a válaszokon.
De mondom tételeztük fel h nem tudja h ilyen helyzetben mit tegyen.Az lesz az első lépése h oda megy az első kocka haverjához és az elmond neki mindent.
Fuuuuu de nagy szám.
Hugómnak 10 perc alatt elmagyarázom h h használjon titkosított csatornát ha akar.
Szerinted ennyi esze nincs ?
Biztos h van :)
#44 (#40) azért ne legyen már ekkora arcod, a világtörténelem nem a te megszületéseddel kezdődött... mint említettem, pár hónapom van az 50-ig, de azért egy BIOS jelszót pl. 30 mp alatt elintézek, hidd el... (prosti bonyolult ám, fogsz egy csavarhúzót, kiszeded a BIOS-t, vársz 6-nál több másodperceket, majd visszadugod - és láss csodát, visszaállt az alapértelmezésre - vagy CMOS clean jumpert zárod, ha van az adott alaplapon..."Fuuuuuu" - hogy idézzelek.)
Te mennyi idő alatt jönnél rá egyáltalán, ha én átfirkálom a win-en a hosts fájlt? Várj, találgatok, azt se tudod, mi az és hol van... nem jó a net, nem jó a net, elszórakoznál a routerrel, a kábellel, a szolgáltatóval, aztán mondjuk egy óra múlva gyanakodni kezdenél... megnézed a gugliban... ja, nem mert az sincs...:)))
Tudod, egy jó kapcsolat alapja a családban is az egymás iránti kölcsönös tisztelet... az meg úgy kezdődik, hogy nem nézzük hülyének a másikat...
Nem érdekel h ki minek nézi a másikat. Én csak annyit mondtam h a "büntetés" nevetséges és könnyen megkerülhető.
És ha a gyerek nettfüggő akkor úgy is megkerüli a szankciót mert az ilyenek 1 napot se bírnak nett nélkül.
Am gratulálok te vagy az első 50-es aki tudja h kerülheti meg a Bios jelszavazást.
De te sem lennél sehol ha a fiaid nem lenének programozok :)Mert ezt biztos nem a sarki fűszerestől tanultad.
Am a hosts file-t pár kattintásból vissza lehet állítani de attól h a gépben átírod, pl telefonról, tablet-röl, PDA-ról... fel lehet menni nettezni.
De én itt bejeztem.
A kérdésre csak leírtam a véleményem ennyi.
Na cső :)
Köszönöm mindenkinek a választ. Személy szerint úgy gondolom,hogy a net megszüntetés nem megoldás.
Már azért sem,mert a netre rakja fel sok tanár a tananyagot. Ja és a neptunról se feledkezzünk meg.
Ha meg valamilyen informatikus szakra jár,akkor meg val.szeg mèg jobban kell a net,ha tetszik,ha nem.
Emellett a 19 éves felnőtt így ha nem úgy csinàlja a dolgokat,ahogy a szülei látják,akkor rájön k3sőbb,hogy mi a jó,a helyes. És ha esetleg mégis büntetés jön szòba,akkor legalább ne egy elmulasztott házimunka miatt jöjjön,hanem pl. szándèkos ablaktör3s miatt vagy mit tudom én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!