Egy 19 éves egyetemista büntetése netelvétellel, milyen dolognak tartjátok?
#30, ez így szerintem is rendben van, és szerintem az ilyen kérdések 4/5-e nem lenne, ha ez mindenhol így működne.
De tudod, tényleg az van, hogy egy rakat szülő képtelen tudomásul venni, hogy a gyerek felnő, és a környezet erre még ráadásul rá is tromfol az ilyen "fogadj szót, csak jót akarnak", "engedelmeskedjél, mert majd rájössz", "amíg az ő kenyerüket eszed" és hasonló borzalmasan idegesítő közhelyekkel.
Tudod, már csk proviból érdemes lenne kiírni egy-két kérdést, olyanokat, hogy mit tudom én "elfelejtettem sört hozni, és a férjem közölte, hogy büntetésből nem nézhetem meg a kedvenc szappanoperám, milyen dolognak tartjátok?" vagy hogy "GYES-en vagyok, a férjem keresetéből élünk... mondtam neki, hogy holnap elmegyek a barátnőmmel beszélgetni, de ő közölte, hogy 'amíg az én kenyeremet eszed...'" - és megnézni a reakciókat. Pont ugyanúgy egy fedél alatt együtt élő felnőtt emberek viszonyai...
31. Sok mindenben igazat adok, ám azzal nem értek egyet, hogy a férj-feleség viszony egyenrangú kapcsolat egy szülő-gyerek viszonnyal. Ez nem így van, ennyire azért mégsem egyszerű.
Férj feleség, egyenrangú felek. Nincsenek szerepek, tudod jóban rosszban, szegénységben gazdagságban, betegségben egészségben, lustaságban stb.
Szülő-gyerek: fölé, alárendeltség. Ha tetszik, ha nem. Ez egészen addig tart, amíg a gyerek a szülővel azonos vagy jobb életet nem kezd élni. Az azonosság a külön családra, külön lakásra vonatkozik. Akkor válnak ugyanis egyenrangúvá, ahogy ugyanazokat az életkörülményeket meg tudják teremteni.
Addig nem. Tehát amíg a szülő teszi az ételt a hűtőbe, fizeti a rezsit, stb, amíg a gyereknek nincs önálló jövedelme ezért otthon lakik, addig soha, de soha nem lesz egyenrangú a két fél.
#32, ebben visziont nem értek egyet, egy ember jogai és kötelességei nem függenek, és egész egyszerűen nem függhetnek a vagyoni helyzetétől. Szerintem a szülő-gyermek kapcsolat is egyenrangú viszony onnantól mindenképp, ha a gyerek nagykorúvá válik (szerintem egyébként előtte is annak kellene lennie, de ez magánvélemény már).
Gondold át, szóval, amikor "fordul a kocka" és a szülő már önellátásra is korlátozottan képes nyugdíjas, a gyerek meg önálló egzisztencia, akkor szerinted a szülő alá van rendelve a gyereknek? Mert az általad vázolt logikából ez is következne...
Szóval nem, szerintem a nagykorú személyek egyenjogúak és egyenértékűek, bármiféle felállásban is nézzük, bármelyik is legyen éppen "fent" vagy "lent"...
Félreérthetően fogalmaztam. Nem az anyagiak miatt alá-fölé rendelt szerep a szülő-gyerek kapcsolat. Egyszerűen a szerepek nem teszik lehetővé ennek megszűnését. Azt írtam még rosszul, hogy ez idővel változik. Nem változik. Talán a tisztelet miatt, talán azért amit a szüleink tettek értünk /bár gyerekkoromra visszagondolva nem sok ilyet találok/ ennek ellenére igenis a szüleim. Szülői mivoltuktól többek mint mi gyerekek.
Ezért sose lesz jogunk úgy beszélni velük, ahogy sokszor szívünk szerint tennénk, és sose bánthatjuk őket csak azért, mert az értékrendünk nem egyforma. Nem kell felnőttként otthon lakni. Mindig azt mondom, ha valaki nem tudja elfogadni az otthoni helyzetet, a szülei esetleges rigolyáit, nem a kényelembe kell jogokat követelni, hanem tovább kell lépni mint ahogy én is tettem annó, és helyt kell állni nélkülük.
#34, tudod, ez ilyen újkori szokás, ha elolvasod a népi írók jelentősebb műveit, abban bizony még azt találod, hogy amíg a gyerek gyerek volt addig őt verték, amikor az apa lett öreg, akkor meg őt... mondjuk a sors óvjon ettől a világtól, oda kellene végre eljutni, hogy senki nem ver senkit, senki sem bánik tiszteletlenül, emberhez nem méltóan senkivel, ha gyerek, ha idős...
Viszont magam továbbra is a makarenkói pedagógia híve maradnék:) miszerint a közösség tagjai egyenrangúak, és mint ilyenek, persze felelősek is a közösségért, adott esetben a család nevű közösségért
(ugye szegény Makarenkóról többnyire az ellenkezőjét, a pofont idézik, pedig hát az úgy szólt, hogy kicsit szégyenkezve azt is leírta, hogy a fiatalkorú bűnözők nevelőintézetének vezetőjeként pályafutása alatt 2x sikerült kihozni úgy a sodrából, hogy magáról megfeledkezve testi erőszakkal reagált, egyszer az ominózus pofon, egyszer meg egy írógépet vágott valakihez... egy évtized alatt, fiatalkorú bűnözők között... az alapértelmezett viszont az volt, hogy neki pont úgy 1 szavazata volt a közösség ügyeit érintő döntésekben - mint pl. a közösségen belüli fegyelmi ügyek, büntetések is - mint a legutolsó odakerült csibésznek...
Én azt gondolom, hogy ami jól működött egy rakat fiatalkorú bűnözővel, az csak működik az átlag magyar gyerekkel is:)))
Egy 19 éves egyetemista informatikai tudása jóval magasabb mint szüleié.
Tudom az én anyám még e-mailt se tud küldeni :)
Ezzel max annyit értek el, úgy fog nettezni h ti nem látjátok. Pl mobilról titkosítót csatornáról. Ha ö ezt nem is tudja biztos van olyan évfolyam társai aki igen.
És akkor nincs látható adatforgalom,legalább is számotokra de nettezni majd tud.
Szóval ezzel nem értek el semmit.
Söt ha nagyon felhúzzátok lehet még a wifi jelszavát is megváltoztatja, és akkor mehetek be sírni a szolgáltatóhoz :)
H ti nem tudtok pl tabletröl nettezni.
Vigyázatok mert a fagyi bizony vissza nyal!!!
Söt ha a bios-t is lejelszavazza akkor jön a totál szívás :)
Nincs gép nincs net, kedves szülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!