Mikor fognak rájönni a szüleim, hogy minnél jobban erőltettnek valamit annál inkább elenkezni fogok?
Most állok a gimi választás előtt,eddig nem érdekelte őket hogy milyen jegyeket kapok,most szeptemberben pedig kaptam egy 4-est és végig hallgattam hogy most csak tanulni merjek,nem mehetek sehová csak szombaton lovagolni,de csak 1 órát és utána rögtön jöjjek haza tanulni.nem jöhet át egyik barátom sem(nem mintha lenne)és ami a legjobban fáj az azhogy nem nézhetek filmet.egyáltalán.Velem van a baj vagy tényleg nem fair?
13/L
A 4-5 átlag pont ugyanolyan jó, mint az 5*, remélem, mindenki el is hiszi. Én éveken keresztül 4-6 órákat aludtam tanév közben, hogy mindenből kitűnő legyek, és szépen tönkrement egy csomó minden a szervezetemben. Utólag jöttem rá, hogy még a kerek négyessel is pont ugyanúgy jöttem volna ki, csak mondjuk sokkal boldogabban és egészségesebben, nem egy roncsként.
Kérdező, tudod, hová akarsz menni? Ott mik a követelmények? Ha megvan a hely, beszélj néhány diákkal, derítsd ki, pontosan mennyire nehéz bekerülni, aztán nyugtasd meg a szüleidet, hogy neked ez simán menni fog. Persze tanulsz addig is normálisan, szorgalmasan, de azért a filmeket engedjék meg, mert kikapcsolódásra is szükséged van. Esetleg kereshetsz nekik valami olvasmányt "aktív pihenés" címmel, vagy bármit a kikapcsolódás szükségességéről.
nekem is ez volt...
egyetlen 3as miatt amit 5ödikben kaptam egész nyolcadikban halgattam hogy nem tanulok eleget...
a gimis felvételinél az a rossz hogy magyarországon nagyon sok az olyan gimi ahol a tanárok csak leadják az anyagot aztán nem érdekli őket semmi...
az én szüleim főképp ezért akarták hogy nagyon tanuljak, hogy egy olyan gimnáziumba kerüljek ahol tényleg a diákoknak a tanulás a fontos..
Én nagyon kibuktam ezen és már elegem volt meg minden..
Most oda járok ahova szerettem volna, de ha jobban tanulok és egy kicsit jobban megírom az írásbelit (ez a kicsit jobb ez pontosan 1 pont...) akkor most az Apáczai Csere Jánosba járnék...
Igaza volt a szüleimnek, de már nagyon elegem volt midnenből, ha megfogadod a tanácsom akkor inkább tanulj és vigyél haza jó jegyeket, abból nem lesz baj...
De az egyik elöttem szólóval is egyet kell értenem a sport, és a mozgás nagyon fontos...
Tavaly a felvételi miatt hagytam abba a sportolást hogy arra tudjak készülni, de azok a társaim akik nem hagyták abba és velem egyidősek voltak jobban teljesítettek... Kell a kikapcsolódás..
Ennyi lett volna, bár igazából, enm terveztem ilyen hosszúra.. :DD
Sok sikert a felvételihez !!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!