Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ő normális apuka?...

Szerintetek ő normális apuka? vagy csak én reagálom túl? (15l)

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy az apukámat csak 11 éves korom óta isnerem.előtte egyáltalán nem érdekeltem.és 9 év után hirtelen egyszer csak megkeresett.apám világ életében bulizott.fontosabbak voltak neki a bulik meg a haverjaik mint én.a legelső alkalom mikor talalkoztunk elég ciki volt.anyamnak hisztiztem hogy em nem akarok vele sehova se menni.végül elvitt gyrosozni.hetente talalkoztunk.eleinte amíg volt penze elvitt mindenhová és így próbálta megvenni a szeretetemet.és mivel elég kicsi és naiv voltam sikerült.így ment ez egy évig.aztán összejött egy csajjal és

lett tőle egy öcsém.azota két hetente járok at.egy héten 1x felhív.ha nàla vagyok úgy próbal jofej lenni,h mindent megenged.gondolom mert bűntudata van a múlt miatt.vesz nekem általaba piat.de ruhará mèg ilyenekre azt hiszi h elég az a havi húsz ezer.megértem h próbal jofej lenni de csak szerintem nem a legjobb ahogy viselkedik

2013. okt. 31. 19:14
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Utolsó!milyen filmet?
2013. okt. 31. 19:41
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért ha átmész akkor sem kérdez semmit?

Akkor ülj le anyukáddal és kérdezd meg, hogy miért nem törődőt veled, vagy ő magát.

Lehet egy "véletlen" gyerek voltál és nem nőt fel még hozzá. Ezt csak beszélgetéssel lehet megoldani nem hisztivel.

2013. okt. 31. 19:42
 13/20 A kérdező kommentje:
Igen.egy egy éjszakas kaland miatt lettem.ha ott vagyok se nagyon beszélünk.amíg o nem probal közeledni én nem tudok megnyilni.jó én is hibás vagyők de mègis csak o keresett meg és o a felnőtt.
2013. okt. 31. 19:45
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Szóval a gyerektartáson felül ad neked havi 20 000 forintot? Ez tényleg egyáltalán nem egészséges. Mondjuk ha ezt az összeget félretennéd, teljesen rendben lenne, de...

Tudod, az emberek nagyon nehezen hoznak helyre dolgokat, amiket elrontottak. A szüleid csináltak egy hatalmas hülyeséget 16 évvel ezelőtt azzal, hogy nem védekeztek. Apád elmenekült, és most mindig, ha rád néz, azt látja benned, hogy egyszer csinált egy hülyeséget, ami az egész életére befolyással lesz. Ez nagyjából olyan, mintha véletlenül levágnád az egyik kezed csuklóból. Az egész életedre hatással van, elfelejteni pedig nem tudod, mert mindig emlékeztet rá valami...

Neked pedig hiányzik a szeretet, az apa-szereplő az életedből. Anyukádnak van élettársa? Úgy érzem, senki nem törődik veled igazán - mivel anyukád hagyja, hogy kéthetente alkoholt igyál, 15 évesen, és elkölts egy csomó pénzt feleslegesen "ruhára meg ilyenekre". És azt hiszem, te vagy az egyetlen, aki rendbe hozhat téged.

Leülhetsz apáddal beszélni arról, hogy tudod, hogy kínosan érzi magát attól, hogy van egy lánya, de nem jó, amit most csinál, és sokkal jobban örülnél egy közös sétának vagy filmezésnek, mint annak, amit most csinál.

2013. okt. 31. 21:12
 15/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszt!de azt felre ertetted h a gyerektartast meg mèg külön.összesen kapok havi 20 ezret amit küld és odaadom anyamnak.igén van anyamnak élettársa màr lis korom óta o nevel.és az is rossz h miota át igazi apám megjelent o féltékeny ra.és ezért szarabb a kapcsolatunk
2013. okt. 31. 21:44
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Csak mert itt nagyon sokan neked estek, hogy elköltesz ennyi pénzt minden hónapban ruhára meg cipőre. Én alapból úgy gondoltam, hogy ez a gyerektartás, csak ahogy látod, mindenki elkezdett bántani miatta. Nem kell velük foglalkozni.

A nevelőapáddal jó a kapcsolatod? Mert akkor ő a "normális apuka", ahogy a kérdésben megfogalmaztad a másik meg csak spermadonor... Ha azt akarod, hogy a nevelőapád ne legyen féltékeny, beszéld meg vele, hogy mennyire nem jó a kapcsolatod az apáddal, és ne féljen, hogy emiatt esetleg elveszít, mert nem fog.

És kérlek, mostantól ne fogadj el több alkoholt. Menj el a hétvégi láthatásokra (nem is kötelező egyébként, és nem függ össze a gyerektartással), ha szeretnél, de az alkohol olyasmi, ami hosszú távon nagyon lerontja az értelmi képességeidet. Nem kell sokat inni, elég, ha rendszeresen iszol, és komoly károkat okoz, főleg ilyen fiatalon.

2013. okt. 31. 23:07
 17/20 anonim ***** válasza:
77%
esetleg mondd el neki
2013. nov. 1. 07:29
 18/20 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, hogy te nem vagy hülye, ezért megosztom veled a saját sztorimat. Csak azért, hogy tudd, nem olyan rossz neked. Az én szüleim is elváltak kiskoromban, mert apám félrelépett. Hétvégékre elvitt magával, megvett nekem mindent, ahogy neked is megvesznek mindent. Soha nem érdekelte, hogy hogy vagyok, milyen a suli, az edzés, barátaim vannak-e. Elvitt minden évben Olaszországba, az akkori barátnője sem volt százas, de legalább ezt tolerálta. Amíg azt csináltam amit ő mond, jól megvoltunk, bár csak felületesen. Aztán új barátnője lett, aki akkor volt 18 amikor összejöttek. Én voltam ekkor 15 éves. Apuka most 47 éves. Csak hogy számolgass egy kicsit. Nos, onnantól kezdve, Olaszország nem volt többet, nem hetente mentem, hanem havonta, közben 1-2x ha felhívott, de sokszor egyáltalán nem. Mint említettem soha nem érdekelte mi van velem, vagy a sulival. De aztán megbuktam 9.-ikben. Na, akkor kivett a suliból, és berakott egy cigány szakmunkásképzőbe. Köszi. Most vagyok 22 éves, és nem vagyunk jóban. Akármilyen ügyben fordultam hozzá, mindig zárt kapukra leltem. Persze édesanyámat mindvégig szidta, kiskoromtól fogva. Mikor megtudta, hogy különköltöztem 18 évesen, és nem fejeztem be a sulit, hanem elmentem dolgozni, azt mondta nem vagyok a lánya, neki ilyen idióta gyereke nem lehet, látni sem akar. Köszi.
2013. nov. 1. 11:48
 19/20 A kérdező kommentje:
Ez tényleg nem jo.:/ és tesod nincsen?amúgy én nem kapok meg mindent.egyáltalán nem.odaadja a 20 ezret amit anyam megkap o meg arra költi amire akarja.edzésen kívül meg sulin kívül meg ami fontos(bérlet,kaja) mást nagyön nem kapok.gondolok itt arra h zsebpénzt nem kapok.egy évbe kb 2x elmehetek moziba.ennyi.meg alkalmakkor kapok pénzt és akkor vehetek leginkább ruhát.jó ha azèrt látják hogy a cipom màr nagyon gáz kapok ujat.össz-vissz van 2-3 cipom.apám meg a gyerektartason kívül nem igazan költ rám csak ünnepeken.meg ad kaját es piat mikőr ott vagyok.ennyi.
2013. nov. 1. 12:21
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Elméletben a gyerektartást anyukádnak úgy kell rád fordítania, hogy elsősorban fűtés, villany, kaja legyen. Szóval ezzel apád belefizet a rezsidbe, mert nem nála laksz.

Gondolom, nem nagyon van pénzük a szüleidnek, másképp azért kapnál zsebpénzt. De nem probléma, ha betöltöd a 16-ot, el tudsz menni diákmunkára időnként, és abból lesz zsebpénzed.

De nem a pénz a gond. Az a probléma, hogy nem kapod meg azt a szeretetet, törődést, amire szükséged lenne.

2013. nov. 1. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!