Szerintetek ő normális apuka? vagy csak én reagálom túl? (15l)
Az a helyzet, hogy az apukámat csak 11 éves korom óta isnerem.előtte egyáltalán nem érdekeltem.és 9 év után hirtelen egyszer csak megkeresett.apám világ életében bulizott.fontosabbak voltak neki a bulik meg a haverjaik mint én.a legelső alkalom mikor talalkoztunk elég ciki volt.anyamnak hisztiztem hogy em nem akarok vele sehova se menni.végül elvitt gyrosozni.hetente talalkoztunk.eleinte amíg volt penze elvitt mindenhová és így próbálta megvenni a szeretetemet.és mivel elég kicsi és naiv voltam sikerült.így ment ez egy évig.aztán összejött egy csajjal és
lett tőle egy öcsém.azota két hetente járok at.egy héten 1x felhív.ha nàla vagyok úgy próbal jofej lenni,h mindent megenged.gondolom mert bűntudata van a múlt miatt.vesz nekem általaba piat.de ruhará mèg ilyenekre azt hiszi h elég az a havi húsz ezer.megértem h próbal jofej lenni de csak szerintem nem a legjobb ahogy viselkedik
Miért ha átmész akkor sem kérdez semmit?
Akkor ülj le anyukáddal és kérdezd meg, hogy miért nem törődőt veled, vagy ő magát.
Lehet egy "véletlen" gyerek voltál és nem nőt fel még hozzá. Ezt csak beszélgetéssel lehet megoldani nem hisztivel.
Szóval a gyerektartáson felül ad neked havi 20 000 forintot? Ez tényleg egyáltalán nem egészséges. Mondjuk ha ezt az összeget félretennéd, teljesen rendben lenne, de...
Tudod, az emberek nagyon nehezen hoznak helyre dolgokat, amiket elrontottak. A szüleid csináltak egy hatalmas hülyeséget 16 évvel ezelőtt azzal, hogy nem védekeztek. Apád elmenekült, és most mindig, ha rád néz, azt látja benned, hogy egyszer csinált egy hülyeséget, ami az egész életére befolyással lesz. Ez nagyjából olyan, mintha véletlenül levágnád az egyik kezed csuklóból. Az egész életedre hatással van, elfelejteni pedig nem tudod, mert mindig emlékeztet rá valami...
Neked pedig hiányzik a szeretet, az apa-szereplő az életedből. Anyukádnak van élettársa? Úgy érzem, senki nem törődik veled igazán - mivel anyukád hagyja, hogy kéthetente alkoholt igyál, 15 évesen, és elkölts egy csomó pénzt feleslegesen "ruhára meg ilyenekre". És azt hiszem, te vagy az egyetlen, aki rendbe hozhat téged.
Leülhetsz apáddal beszélni arról, hogy tudod, hogy kínosan érzi magát attól, hogy van egy lánya, de nem jó, amit most csinál, és sokkal jobban örülnél egy közös sétának vagy filmezésnek, mint annak, amit most csinál.
Csak mert itt nagyon sokan neked estek, hogy elköltesz ennyi pénzt minden hónapban ruhára meg cipőre. Én alapból úgy gondoltam, hogy ez a gyerektartás, csak ahogy látod, mindenki elkezdett bántani miatta. Nem kell velük foglalkozni.
A nevelőapáddal jó a kapcsolatod? Mert akkor ő a "normális apuka", ahogy a kérdésben megfogalmaztad a másik meg csak spermadonor... Ha azt akarod, hogy a nevelőapád ne legyen féltékeny, beszéld meg vele, hogy mennyire nem jó a kapcsolatod az apáddal, és ne féljen, hogy emiatt esetleg elveszít, mert nem fog.
És kérlek, mostantól ne fogadj el több alkoholt. Menj el a hétvégi láthatásokra (nem is kötelező egyébként, és nem függ össze a gyerektartással), ha szeretnél, de az alkohol olyasmi, ami hosszú távon nagyon lerontja az értelmi képességeidet. Nem kell sokat inni, elég, ha rendszeresen iszol, és komoly károkat okoz, főleg ilyen fiatalon.
Elméletben a gyerektartást anyukádnak úgy kell rád fordítania, hogy elsősorban fűtés, villany, kaja legyen. Szóval ezzel apád belefizet a rezsidbe, mert nem nála laksz.
Gondolom, nem nagyon van pénzük a szüleidnek, másképp azért kapnál zsebpénzt. De nem probléma, ha betöltöd a 16-ot, el tudsz menni diákmunkára időnként, és abból lesz zsebpénzed.
De nem a pénz a gond. Az a probléma, hogy nem kapod meg azt a szeretetet, törődést, amire szükséged lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!