Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok arra, ha a...

Hogy reagálnátok arra, ha a 15 éves fiatok klasszikus zenét hallgatna?

Figyelt kérdés

Szeretem a klasszikus zenéket, operát, áriákat, a zongora számokat (pl: Bethooven Some of für elise). Nos, az iskolában a szünetben dolgozat előtt, relaxálni akartam volna, és bekapcsoltam a telefonomat, hogy meghallgassam az egyiket a sok közül. Fülhallgató volt a fülembe, de eléggé hangos lehetett, ha meghallotta az egyik ember az osztályomból. Most az iskolában, ezért cikiznek. Oké, ezt még elviseltem.

Minap mentünk a szüleimmel autóval kissé távolibb helyre. Én nem vagyok a beszélgetős típus, és inkább a nővéremre hagytam a társalgást helyettem is. Miközben én zenét hallgattam, a szüleim kérdeztek tőlem valamit, de én nem hallottam, majd a nővérem kivette a fülhallgatót a fülemből, és meghallották a zenét...

Erre azt mondták, hogy 15 évesen ilyen zenét hallgatni, teljesen olyan vagyok mint egy öregember, és ezért mondják rám, hogy különc vagyok, stb... Ezt nem vártam volna el tőlük, és rosszul is esett.

Innen merült fel a kérdés: Mit szólnátok, ha a gyereketek klasszikus zenét hallgatna fiatalon? Örülnétek, vagy különcnek találnátok?

15/F

2013. okt. 25. 20:10
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Nem lepne meg a dolog, mert zenész vagyok, szóval ezen nőtt volna föl. Azon se lepődnék meg, ha különc, mi is azok vagyunk, mondhatni az anyatejjel szívta magába :)
2013. okt. 25. 22:53
 22/31 anonim ***** válasza:

10éves koromtól metált hallgatok. Én ez miatt voltam különc.:D "Hogy lehet ezt zajt szeretni?":D

Én végülis örülnék,de azért valjuk be, a legtöbb korodbeli nem szereti az ilyet,ez miatt találják furának.

2013. okt. 26. 00:19
 23/31 anonim ***** válasza:
*illetve nem csak korodbeli,hanem sok ember nem szereti
2013. okt. 26. 00:23
 24/31 rozsomákember válasza:
0%
A szüleid csak jót akarnak neked, gondolom te sem szeretnéd így végezni: http://www.youtube.com/watch?v=Jgza7PwUr6k
2013. okt. 26. 02:19
 25/31 anonim ***** válasza:
Igazából a komolyzenénél nincsen változatosabb műfaj. Konkrétan minden megvalósítható benne. Az begyöpösödött és öreges, aki éjt-nappallá téve ugyanazt a ritmust bömbölteti.
2013. okt. 26. 08:41
 26/31 anonim ***** válasza:

Én magam egészen pici koromtól kedvelem a komoly zenéz. Voltam énekkaros, imádtam énekelni, zenefelismerés órákon mindig én voltam a legjobb. Nekem nem gond megállapítani, hogy melyik darab kinek a műve, de szakmai szempontból sajnos nem értek hozzá. Ugyanez a művészetek is. Szerencsére engem sosem cikiztek ki érte.

Viszont párom apjáról el tudok képzelni ilyen megnyilvánulást... A fia különleges könyveket gyűjt ( én szerettettem meg vele az olvasást) és állandóan abba köt bele, hogy ez a könyv már sok lesz a szobájába, ez nagyon gáz. Kb. 30 könyvről beszélünk... Primitívnek tartom az ilyen embereket, akik nem tudják elfogadni a másik ízlését, legyen szó tuctuc zenéről, grafitrajzokról vagy romantikus könyvekről...

19L

2013. okt. 26. 09:03
 27/31 A kérdező kommentje:
#24-s. Igen, ha metált hallgatnák, akkor meg egy őrült pszichopata lennék, nagy életfájdalmakkal, ha meg pop zenét hallgatnák, akkor meg egy páwa? Ne ezzel etess már kérlek, mert amit írtál, az iszonyúan nagy hülyeség, hogy a zenei ízlés határozza meg az embert.
2013. okt. 26. 10:07
 28/31 rozsomákember válasza:
0%
Nézd, én elhiszem hogy nehéz neked ezzel szembesülni, de elég csak két nevet mondanom: Hitler és Sztálin! Hitler Wagner imádata közismert, kevéssé ismert viszont, hogy Hitler osztozott veled Beethoven szeretetében, zenéjének "hősies német lelkületével" azonosította magát. Sztálin előszeretettel hallgatta az orosz klasszikusok, különösen a baletteket. Szerintem ezek után mindenki számára egyértelmű, hogy a II. világháború kitöréséhez is a komolyzene imádata vezetett!
2013. okt. 26. 13:04
 29/31 A kérdező kommentje:

Értem kedves #28-s. Még mindig hülyeség(nek tartom) amit írtál.

Nem csak én szeretem a komolyabb zenéket, sőt, itt is láthatsz a kérdésem alatt, olyan embereket, akik szintén szeretik a komolyabb zenéket, sőt, biztos Magyarországon több ember is szereti. Nos, akkor ezek az illetők, mind börtönben ültek, vagy beszámíthatatlannak nyilvánították ugye? Ha tényleg igaz lenne az amit írtál az egész emberiségre nézve, akkor a polgárságot terroristák veszélyeztetnék, és félelemben kéne élniük.

Oké, hogy ott van például Hitler, és akkor? Ha egy emberre ilyen hatást váltott ki az adott felépítésű zene, akkor a többiből is ezt fogja?

Amit írtál, én azt úgy tudom csak értelmezni, bárhogyan is nézem, hogy aki ilyen zenét hallgat, annak az agyában komoly gondok vannak.

2013. okt. 26. 13:39
 30/31 anonim ***** válasza:
Hát néznék, mint Rozi a moziban. Összecsapnám a tenyeremet.
2013. okt. 26. 15:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!