Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti, hogyan reagalnatok arra...

Ti, hogyan reagalnatok arra ha 18 evesen rajonetek, hogy az apukad nem a biologiai apukad?

Figyelt kérdés

Szoval kaptam egy uzenetet facebookon , hogy az apukam nem a biologiai apukam . Megerdeztem anyut es eleg furcsan reagalt , de tagadta .

motoszkalt bennem a dolog, igy beleneztem anya uzeneteibe. Es a noverem ( o 25 eves es anya elso hazassagabol , igy o a feltestverem) szoval a noverem irta neki :

Egy kerdessel fordulok hozzad. Irtal te gy levelet xy szemelynek? Mert felkeresett azzal a felesege, hogy " szerbus mostoha lanyom. Anyukad irt a ferjemnek es nekem is , kivamcsi lennek , hogy lenne e kedved nalunk vacsorazni.?"

Ne aggodj anyu , en nem irtam vissza.

Erre anyum. Igen megirtam a hugod apjanak , hogy mikor lett 18 eves , es hogy emlekeztessem , hogy van egy lanya amit elvileg nagyon akart .. a hugod ezt nem tudhatja meg. Meg jo , hogy osszetevesztettek, maradjon ez igy..

szoval ezeket olvasva megneztem , hogy mit irt anya annak az embernek. Elvileg egyutt is laktak es amikor anya 2-3 honapos volt velem osszevesztek es a csavo elment. Elvileg anya fel is hivta miutan megszulettem mert elvileg az az ember nagyon szeretett volna egy kislanyt. De engem sosem latogatott meg..

fura ez a dolog mert apa sosem akart nekem arrol beszelni, hogy hogyan talalkoztak anyuval. Amikor 3 eves voltam akkor hazasodtak ossze es most esik le sok sok minden.

- talaltam eldugott videokat ahol egy parka vagyunk, anya es meg egy masik idegen ember es en,

- sosem lattam olyan kepeket ahol pici baba vagyok es apa tartana vagy valami. Olyanok csak anyuval vanmak. Az apas kepek 3 eves kormtol kezdodnek.

- apa sosem beszelt a talakozasrol anyuval..

stb...

Mert nekem anya azt mondta mindig , hogy apaval 3 honapja ismertek egymast aztan terhes elett velem es akkor apa megkerte a kezet es ra 4 evre volt az eskuvo.. de ez nyilvanvaloan nem igaz...

Nincs bennem utalat. Apumat ugyan ugy fogom aszeretni mint eddig. Csak egy megmagyarazhatatlan erzes lett bennem. Furcsa erzes , mintha hirtelen egy lyuk kerult volna a szivembe , tehat fura erzes amit meg sohasem ereztem..

mit tegyek? Ti mit tennetek?

elore is koszi

2013. szept. 22. 08:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
sehogy...jóó bár biztos rosszul esne de az a lényeg hogy ki nevelt fel!Nem at hogy ki a biológiai apád..a szíved majd eldönti..sok szerencsét!
2013. szept. 22. 08:57
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az az apád aki látott óvodába menni iskolába menni és sorolhatnám tovább lényeg hogy melletted volt. Ezek sokkal többek mint az első 3 év amikor nem volt melletted.

Oké a biológia de akármi is a háttér a biológiai apád nem volt melletted. Lehet vele i valamilyen kapcsolatod de az az igazi apád akivel rengeteg élményed volt életednek a 3-18 éves közötti szakaszában.

Amúgy nagyon nehéz nekik ezt elmondani neked, nehéz eldönteni mi a helyes. ha tisztességben felneveltek akkor fogadd ezt el úgy hogy azt tették ezzel a helyzettel amit helyesnek gondoltak. Itt nem volt jó döntés és megpróbálták a legkevésbé rossz döntést hozni.

2013. szept. 22. 09:07
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez azért lehetetlen, mert apukám kiköpött mása vagyok. Nálunk az anya nagyobb kérdés lehetne. :D

De rosszul esne, nyilván. :(

Tiszta filmszerű, amit leírtál...

Egyébként meg alapvetően semmi sem változna, te továbbra is azt fogod szeretni, akit apukádként ismersz, és aki felnevelt.

2013. szept. 22. 09:10
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Az az apád, aki felnevelt, nem az, aki megcsinált aztán lelépett.
2013. szept. 22. 09:14
 5/10 A kérdező kommentje:

Persze, hogy valtozni az nem fog , hogy ki az apukam. Ezzel teljes mertekben egyett ertek. Szeretem ot, tisztelem es ezert nem fogom utalni es kitagadni az eletembol..

tudom , hogy itt nincs helyes dontes , a szulok sis nehez helyzetben vannak , tehat ezert is irtam nincs bennem utalat..

csak beszeljek anyummal , hogy tudok rola? Vagy ne? Ezt nemtudom eldonteni..

2013. szept. 22. 09:16
 6/10 anonim ***** válasza:

bármikor beszélhetsz vele. csak azt döntheted el mikor beszélsz vele. azt hogy nem beszélsz vele ne döntsd el előre. még csak most jöttél rá a helyzetre, adj időt magadnak.

vagy mondjuk keress más bizonyítékot ne azt hogy beléptél a fiókjába. hanem elfogadható módon szerzett bizonyítékot vagy legalábbis gyanút s annak a kapcsán beszélj vele.

2013. szept. 22. 09:24
 7/10 anonim ***** válasza:
beszélj vele
2013. szept. 22. 09:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Végtelenül csalódnék anyukámban és megmondanám, hogy az életbe ne várja tőlem, hogy őszinte legyek hozzá ha ők ekkora dologban hazudtak

Persze most lehet mondani, hogy az az apád aki nevelt de jogod van tudni az igazságot.

2013. szept. 22. 12:35
 9/10 anonim ***** válasza:

"Amúgy nagyon nehéz nekik ezt elmondani neked"

Úgy kellett volna nevelni, hogy ez természetes legyen, és akkor se nekik sem a kérdezőnek nem lenne nehéz. Pont mint az örökbefogadót gyerekeknél.

2013. szept. 22. 12:38
 10/10 palacsinta1992 válasza:
Én kiborúlnék, de viszont eszembe jutna, hogy lényegtelen hiszen ő volt az aki, éjszakákon át fenn volt mert beteg voltál, vagy ő adta a szádba az ételt, viszont a biológiai pedig egy nagy szemétláda, mert ha én biológiailag anya lennék, és tudnám, hogy a gyerekemet más neveli, és nem tud rólam a gyermekem, akkor mindent elkövetnék, hogy igen is tudjon rólam, hogy én vagyok az igazi, ha kell akkor a bíróságra vinni a dolgot!
2013. okt. 14. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!