Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok arra, ha a...

Hogy reagálnátok arra, ha a 15 éves fiatok klasszikus zenét hallgatna?

Figyelt kérdés

Szeretem a klasszikus zenéket, operát, áriákat, a zongora számokat (pl: Bethooven Some of für elise). Nos, az iskolában a szünetben dolgozat előtt, relaxálni akartam volna, és bekapcsoltam a telefonomat, hogy meghallgassam az egyiket a sok közül. Fülhallgató volt a fülembe, de eléggé hangos lehetett, ha meghallotta az egyik ember az osztályomból. Most az iskolában, ezért cikiznek. Oké, ezt még elviseltem.

Minap mentünk a szüleimmel autóval kissé távolibb helyre. Én nem vagyok a beszélgetős típus, és inkább a nővéremre hagytam a társalgást helyettem is. Miközben én zenét hallgattam, a szüleim kérdeztek tőlem valamit, de én nem hallottam, majd a nővérem kivette a fülhallgatót a fülemből, és meghallották a zenét...

Erre azt mondták, hogy 15 évesen ilyen zenét hallgatni, teljesen olyan vagyok mint egy öregember, és ezért mondják rám, hogy különc vagyok, stb... Ezt nem vártam volna el tőlük, és rosszul is esett.

Innen merült fel a kérdés: Mit szólnátok, ha a gyereketek klasszikus zenét hallgatna fiatalon? Örülnétek, vagy különcnek találnátok?

15/F

2013. okt. 25. 20:10
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
#8-s: Tudom, hogy úgy írják, de amikor végeztem az egész leírásával, utána akartam kijavítani, de megfeledkeztem róla. Megesik minden emberrel a helyesírási hiba.
2013. okt. 25. 20:24
 12/31 anonim ***** válasza:

2-es vagyok

Ha anyukád azért meséli el mindenkinek, mert büszke rá és örül, hogy téged ez is érdekel, akkor nincs gond. A szülők szeretnek dicsekedni meg fényezni a gyereküket :)

De ne foglalkozz vele, te csak hallgasd, ami tetszik, aztán majd megszokják az ismerőseid, családod is.

Esetleg elmehetnétek családilag egy hangversenyre, hogy lássák, hogy a komoly zenét szerető emberek is ugyanolyanok, mint bárki más, nem különcök :)

2013. okt. 25. 20:30
 13/31 anonim ***** válasza:

Én is nagyon szerettem már gyerekkoromban is a klasszikus zenét.A "játék és muzsika tíz percben" műsorát izgatottan vártam.Apámat rendkívül idegesítette a "kornyikálás".

Mindketten túléltük.

Köszönd meg a szüleidnek,hogy megtisztelnek annyi szabadsággal,hogy 15 évesen már kialakíthatod a magad ízlését ebben-abban.

2013. okt. 25. 20:39
 14/31 anonim ***** válasza:
Asszem 10-es vagyok,utólag írtam be egy szót, úgy látszik, rossz helyre:D:D:D Így akartamXD "picikét meg lennék lepve"
2013. okt. 25. 20:44
 15/31 A kérdező kommentje:

#12-s: Nem úgy mesélnek rólam. Inkább úgy mintha fogyatékos, vagy leprás lennék, és abnormálisnak tekintik a zenei ízlésemet, és azok az arcok, amikkel mesélik... Valahogy nem örülök neki.

#13-s: Mindig is próbáltak rászoktatni az ő zenei ízlésükre. Szörnyű volt, mikor kisgyermek koromban egész végig, helyesbítenék, egész nap az ő zenéjüket kellett hallgatnom.

2013. okt. 25. 20:45
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Én meg folyton a Sláger Rádiót hallgattam, kívülről fújtam a Beatles és a Queen dalait, meg a 80-as évek pop és rock dalait. A barátaim is hülyének néztek, mert nem ismertem a DJ Fiszfaszt, aki de jól nyomta le a play gombot.

Nem veszítettem sokat.

Gyerekemen meg sem lepődnék. Miért kéne meglepődnöm bármin is, amit szeret? Ezt hívják ízlésnek.

26/L

2013. okt. 25. 20:51
 17/31 anonim ***** válasza:
Én örülnék neki, mert ez is a kultúránk része, nem baj, ha fiatalon sajátítja el az ember. Másrészt, sokkal többet ad a léleknek, és az intellektusnak is, mint a trendi zenék.
2013. okt. 25. 21:45
 18/31 anonim ***** válasza:
Ugyan még nem vagyok szülő, kicsit meglepődnék rajta, de örülnék hogy van saját ízlése:)
2013. okt. 25. 21:52
 19/31 anonim ***** válasza:

A szüleid még nem fejlesztettek akkora agyat, hogy abba bármi mást befogadjanak azon kívül, ami eleve is benne volt.

Szemléltető példán: mivel ők valószínűleg nem hallgatják, és egy bizonyos korosztályhoz kötik, ezért egyszerűen NEM FOGJÁK FEL, hogy neked ebben mi a jó. Ahogy a tyúk se olvassa az abc-t.

Ennyi. Súrlódások csökkentése érdekében palástold a jövőben a "különcségeid", és akkor nem lesz beszólogatás.

2013. okt. 25. 22:07
 20/31 anonim ***** válasza:
0%
Ehhez képest nem tudod helyesen leírni Beethoven nevét.
2013. okt. 25. 22:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!