Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem bírom tovább anyámmal!...

Nem bírom tovább anyámmal! Gyűlölöm és hánynom kell tőle de nincs hova mennem. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés

Kis koromban elváltak a szüleim, mert anyám folyton megcsalta aput.Sose felejtem el amikor kb. 7 éves voltam és anyám részegen azt kiabálta az udvaron, hogy " egy gyerekf..szú a férjem, valaki ba..on szét". Apu sokáig eltűrte, hogy mindig mindenhol megalázza de egyszer csak megunta és kiköltözött Hollandiába.Tudom, hogy magával vitt volna minket de egy munkásszállón lakott, mert pénz nélkül ment ki, aztán meg anyám leszokott a piáról (nagyábból) és neki ítéltek a tesómmal, hiába mondtuk, hogy mi apuval akarunk lenni.

Anyám minden héten más pasival jött haza.Volt, hogy ott feküdtem mellette (egy szobás házunk volt) és egy vadidegen csávóval kefélt és nem visszafogodtan pedig max. 10 éves voltam.

Amikor a nővérem 18 lett csak miattam nem ment el és anyám már nem mert úgy bánni velem, mint előtte. Kicsit nyugodtabban éltünk de mindig is szégyeltem, hogy ilyen anyàm van.43 éves és bulizni jár, kirakja a mellét, mini szoknya, 6kg alapozó, 15cm-es magassarkúba.. Nem dolgozik, mert a hapsiaji fizetnek neki mindent.

Nyár végén közölte, hogy a nővéremnek el kell mennie, mert unja a pofáját de mivel k urva jó fej így segített munkát keresni neki.. Ausztriába egy mosokonyhán.Hát, nem aranyos?!

Nővérem bár, nem akart menni miattam mégis kiment, mert a pasija kidobta és nem talált itthon munkát.Ahogy kiment tesóm anyám haza állított a volt pasijával (aki két hete se volt, hogy szakított vele) és közölte, hogy Ő most már Árpika nője! (43 évesen egy 24 éves pasinak!!!) és nem érdekli se az én véleményem, se a tesómé. Minden éjjel hallom, ahogy szexelnek de nem csak én, hanem a szomszédok is (panelba lakunk).Ilyenkor mindig lemegyek a parkba még éjszaka is, mert hánynom kell ha meghallom mit művelnek.A szomszédok meg folyton kiakarnak lakoltatni a gondnokkal.

17 éves vagyok, még tanköteles és fiatalkorú.. apuhoz nem mehetek, a rokomaimhoz se, a nővérem pedig még nem állt talpra teljesen és a suli miatt hozzá se tudok.A gyámügy tud mindenről és bár, szivem szerint szivesebben lennék lakásotthonba nem tudnak elhelyezni.

Bármit megtennék, hogy megszabaduljak ettől a kúúrvától! Már az öngyilkosság is eszembe jutott de gyáva vagyok hozzá.

Még a kaját is dugdossa előlem, ruhát meg bérletett,tampont,sampont,tüsfűrdőt stb.-t is magamnak veszek pedig tudom, hogy apu küld minden hónapban gyerektartást.

Bocsánat, amièrt ilyen hosszúra sikerült!

17/L

2013. okt. 19. 21:44
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a mondatod csak most olvastam: "A gyámügy tud mindenről és bár, szivem szerint szivesebben lennék lakásotthonba nem tudnak elhelyezni. " Fuss le itt is újabb köröket,ne add fel az első elutasításra és úgymondd "legyen bőr a képeden" igenis ha kell 100-szor elmondani 100 helyen,hogy segítsenek.Mondd ha kell az ország másik végébe is elmész (mert gondolom inkább váltasz sulit ha bárhol az országban lenne hely lakásotthonban) mondj mindent csak vigyenek el onnan. Gyerektartás meg ilyen formán tényleg Neked jár hivatalból,tehát ezt is mondd,hogy hozzá is tudnál járulni a költségekhez (mondjuk ha kollégiumról beszélünk). De tényleg az összes általam sorolt szervnél kopogtass ha kell többször.Hány helyen iskolában, koleszban, ingyen esznek a gyerekek,mert kapnak ilyen-olyan támogatást,nehogy már ne tudják megoldani.Sok sikert mégegyszer!10-es voltam.
2013. okt. 19. 22:35
 12/31 anonim ***** válasza:
en a nyitokerdes elolvasasa utan nem akartam megnyitni a kerdest, elolvastam megis, es hanyingerem lett...nagyon-nagyon sajnallak, kitartas, epitgesd a jövöd, es amint tudsz, lepj attol a szutyoktol, mar bocsanat...
2013. okt. 19. 22:41
 13/31 anonim ***** válasza:

Valami rendes rokonodhoz nem mehetsz?Vagy, a tesód egyáltalán nem tud segíteni? :S

Elhiszem,hogy ő sem állt még helyre.Az is jó ötlet lenne,hogy ,ha úgy lesz,akkor menj a tesódhoz.Mikor neki is megfelelőek lesznek a dolgok (remélhetőleg nem kell túl sokat várni erre).

Amúgy biztos nagyon rossz neked :(

Innen persze könnyű mondani.De kár,hogy mindig a jó emberek szenvednek.

Ha az megkönnyebbülést adna,akkor nekem írhatsz még,ha akarsz.

16/L

2013. okt. 19. 22:59
 14/31 anonim ***** válasza:

Szörnyű!

Nem tudom, mikor a terveid a jövődre nézve, de nemsokára nagykorú vagy. Ha nem akarsz (bár gyanítom, hogy nem tudsz ilyen helyzetben) továbbtanulni, akkor dolgoznod kell. Feltételezem, hogy anyád ugyanúgy kitesz mint a nővéredet elküldte. Vedd fel a kapcsolatot apukáddal, esetleg segíthetne állást keresni Hollandiában. Mondjuk nyelvtudás nem ártana... és így sem lesz fényes meló, mert semmi végzettséged nincs vlsz (szakmát tanulsz? gimibe jársz?). Kint viszont távol lennél anyádtól, nem lennél kiszolgáltatva se neki se a pasijainak. Nővéreddel már nincs kapcsolatod? Ő nem beszélt a helyzetről apukáddal?

2013. okt. 19. 22:59
 15/31 A kérdező kommentje:

Húú, sok jó tanácsot kaptam. Köszönöm mindenkinek!

Sajnos a gyámügyöt annyira nem érdekli, mert nem vagyok se roma se halmozottan hátrányos, nem is bántalmaz anyám és 4hónap múlva nagykorú leszek.Akárhányszor beszéltem velük mindig azt mondtan, hogy majd szólnak ha találtak valamit.

Apu szokott küldeni nekem is pénzt de az mind ruhára megy meg kajára.. Néha még azt is elveszi anyám.

Gimibe járok 11 osztályba, szeretném befejezni de sűrgősen teljes állásra lesz szükségem, mert ez az anyának nevezett valami nem fog itt engem sem eltűrni.Valószínű, hogy tesóm után megyek de nem tudok perfekt németül (inkább osztrákul beszélnek azt mondja) és suli végéig nem is tudok.

Csak az a baj, hogy én ezt addig nem bírom. Most este összeszedtem az összes cuccom és holnap reggel elmegyek. Nem tudom még, hogy hova de ha itt maradok vagy benne vagy magamban teszek kárt.

2013. okt. 19. 23:24
 16/31 anonim ***** válasza:
Szia. Hol laksz ??? Ha egy kicsit ki szeretnél kapcsolni ebből az állapotból, mi szívesen látunk. Nem vagyunk gazdagok,de ennivaló, nyugalom, szülői szeretet, beszélgetés, ebben nincs hiány. 3 fiam van. Ebből 2 van itthon. Tudom hogy neked iskola van. Örökbe fogadni nem tudnánk, a pénzügyi helyzetünk nem engedi meg. De 1-2 hetes nyaralás erejéig , bármikor. Üdvözlettel.
2013. okt. 19. 23:30
 17/31 anonim ***** válasza:
0%

A nővérem sem különb anya létére, még szerencse hogy az ő gyerekét az apjának ítélték. A nővérem is szó szerint ugyanezt művelte annak idején igaz ez 3 éve volt, és neki csak egy gyereke van, neki is kislánya van igaz ő még fiatalabb mint anyukád 35 éves, de ő is ugyanúgy jár bulizni, iszogat, egy 50 év körüli gazdag pasas tartja el, igaz a nővérem hajlandó dolgozni egy 4 órás műszakban csakhogy az adója meg a TB-je rendben legyen, de ettől függetlenül látni sem kívánom pedig a testvérem! de még anyám, apám sem akarja őt látni, néha beszélnek telefonon de ez minden. Annak örülök hogy a gyereke az apjánál van, az apja teljesen normális, 2-3 hetente látogatjuk meg őket, jó minden, a gyerek már nem is tekint rá úgy az anyjára mintha a sajátja lenne pedig 8 éves volt amikor a nővérem otthagyta őt. Bírósági dolog sem volt belőle, megmondta hogy lemond a gyerekéről, és hogy maradjon az apjánál, de ezek mellett ellátja őt meg minden, de tartás díjat ha kifizeti és ennyi, szerintem már jó 2 éve nem látta a gyerekét, a gyerek már nem is kérdez semmit, nem is ismeri már meg őt állítólag. A nővérem is orrba szájba bulizik a papsas aki eltartja nyílt kapcsolatban él vele, néhány éjszakás szex és ennyi, őt nem zavarja ha másokkal is lefekszik és mondanom sem kell hogy nem egyszer látom őt buliba smárolni a velem egy idős srácokkal pedig igaz hogy 10 év van köztünk de akkor is. És mondanom sem kell hogy nálunk a postás nő is ilyen. Ő is még fiatal 32 éves, nagyon rendes, jófej, kedves, sokat segített nekem is amikor meghatalmazás kellett ahhoz hogy a barátnőm dolgait áttudjam venni mert ő Szlovákiában dolgozik 12 órás műszakban egy gyárba de úgy hogy 1 hét munka utána és utána 1 hét pihenője van és a hivatalos leveleit én veszem át de sokszor én is csak a postára tudok elmenni érte és nem győzöm bizonyítani hogy együtt vagyunk mert a párom mert nem nagyon akarják oda adni plusz a postás sem nagyon mert sokszor jön olyan levele amit csak ő vehet át de eltudtuk intézni törvényesen is hogy én is jogosult legyek az átvételre, mert hiába adná oda a postás őt kirúghatják érte, de mivel el lett intézve így nincs gond. De most ő is olyan hogy 32 éves, 7 éves kisfia van

igaz elváltak a férjével, de a barátságuk ettől függetlenül megmaradt és ő is sokszor munka után már bulizik és a gyerek is folyton a nagyszülőknél van és az a postás csaj is olyan hogy én is számtalanszor látom őt hétvégenként azon a szórakozóhelyen ahol én is bulizok plusz 2 hetente fotósként "dolgozom" ott rendesen bejelentve másod állásként valamikor beugrok pultosnak is, meg sokszor az adott DJ-nek vagy bármelyik más zenekarnak segítek be a műszaki dolgokba még nyitás előtt, és ő mindig ott van, mindig rám ismer, mivel amikor én dolgozom ott a barátnőm is még dolgozik mert ő Hétfőtől szombatig dolgozik, de csak vasárnap délre szokott hazaérni viszont 1 nappal többet van itthon és ha ő nem dolgozik akkor miért ne ugorjak akkor be dolgozni? Valamikor csak simán a barátaimmal ugrunk be oda picit sörözgetni mert az nem feltétlen disconak felel meg mert kétrészes hely ugyanúgy van kocsmája ami mindig nyitva van sokszor az egyik épületrészben a fiatalok buliznak másik részen meg az idősebb korosztály iszogat, tehát nincs baj ezzel, csak a postás nő is mindig odajön hozzám anya létére miniruhában villogtatva nekem mindenét hogy ő úgy hazajönne velem mert nemtud hazamenni és már fáradt meg már nem bírja a hangos zenét meg sokat is ivott, de kb mindenkinél el játssza ezt, de én még akkor sem bújnék vele egy ágyba hogy ha nem lenne barátnőm mert egyrészt mégis csak idősebb nálam, igaz nem sokkal de én nálam max 3 évvel idősebb nővel vagyok hajlandó együtt lenni, meg nekem annyira nem is jön be, plusz oké hogy anyaként neki is joga van szórakozni mert kell is az de néha igazán lehetne egy igazi anya aki együtt van az egyetlen gyerekével.

Tehát megértem a problémád, és bocsi hogy sokat meséltem, tényleg ne haragudj miattam, de én kb mindkét oldalról ismerem ezt, igaz a szüleim nem ilyenek de ugyanilyen a testvérem is akire azóta nézni sem tudok, ugyanez van a postással is aki így áll mindenhez és azért égne a pofámon a bőr ha úgy állítanék be oda hozzá hogy a gyerekek egy fiatal apja van aki maximum a bátyja lehetne és hogy ott kúrom az anyját majdnem egy ágyban vele, ehhez nekem bekábítószerezve még tudat nélkül sem lenne pofám. Még totál részegen sem, pedig voltam már olyan részeg hogy sokak szerint teljesen kifordultam önmagamból, de ugyanakkor emlékszem is mindenre tehát tudom miaz és sokan mondták hogy még akkor is tudom kontrollálni magam amikor mások már rég nem. Kábítószerezés meg nem volt nálam és nem is lesz az mert én nagyon az ellen vagyok.

Szóval sajnállak, de már 17 éves vagy szerintem már 1 évet sem kell kibírnod és amint 18 ésszel és elvégzed a sulit és találsz munkát nyugodtan szedd össze a cuccod és lépj le otthonról. Próbálj megismerni egy srácot aki téged komolyan vesz és segít neked abban hogy 18 évesen betudd fejezni az iskoládat és szép munkahelyed legyen, plusz akkor már jogilag mehetsz apádhoz is, meg talán a nővéred is talpra áll annyira hogy tudna neked is segíteni!

Próbáld meg kibírni, kitartás!

2013. okt. 19. 23:30
 18/31 A kérdező kommentje:

# 16

Köszönöm szépen, nagyon kedves dolog Tőled/Tőletek de nem akarok senki családjába "bepofátlankodni". Igazán jól esett amit írtál de egyben el is szomorít, hogy a saját anyám semmibe vesz más meg ismeretlenül a családjába fogadna.

Még egyszer köszönöm!

Utólsó: Szomorú, hogy más "anyák" is ilyenek.Sose fogom megérteni, hogy az ilyen emberek miért szülnek gyereket?! Jogosítványt nem kaphat minden jött ment ember de szülni az ilyen semmi haszna rongy emberek is szülhetnek... érdekes.

2013. okt. 20. 00:06
 19/31 anonim ***** válasza:
Nem fogsz bepofátlankodni. Hasonló gyerekkorom volt. Tudom miről beszélsz. Szeretném ha meggondolnád. Én ma vagyis idő szerint tegnap, bolognait és lecsót főztem, tegnap tojásos galuskát és holnap még nem tudom. Lehet hogy sütök finom sütit. Gyere el meghívlak. Szeretted volna ha valaki segít, egy kicsit. Én megpróbáltam. Pesti vagy ???
2013. okt. 20. 00:52
 20/31 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon sajnálom, ami Veled történik, bár tudom, hogy ilyenkor a szavak üresnek tűnnek.

Nekem még gyerekkorban volt zűrős a családi helyzetem. Többször próbálkoztam öngyilkossággal 10 éves korom körül, és ezt meg is mondtam a gyámügyön. A 2 évig húzódó, végeláthatatlan ügy fél év alatt befejeződött, amint az egyik tárgyaláson kijelentettem, hogy vagy tesznek valamit, vagy kiugrom a 4. emeleti ablakon. Az én aktám is azért volt előtte félredobva, mert nem nemzetiségi vagyok. Amíg a gyámügy nem okolható semmiért, addig nem tesznek semmit. Sajnos :(

Kollégiumba próbáld felvetetni magad, ott biztosan akad hely. Nem mindegy, hogy hogyan érettségizel le jövőre! Lelki roncsként nem tudsz odafigyelni rá, tehát mindenképpen próbálj meg elmenni otthonról.

Ha betöltöd a 18-at, utána anyád semmibe se szólhat bele. Nyiss egy bankszámlát, ha még nincs, és kérd meg apukádat, hogy oda küldjön Neked pénzt. Csak a kártya kiállításáért kell fizetni pár ezret, minden más ált. ingyenes a diákszámláknál.

Hol laksz? Legalább csak annyit mondj meg, hogy az ország melyik részén!

Remélem, tudtam segíteni. Ha gondolod, írj privátot.

L/19

2013. okt. 20. 01:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!