Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen előnyei és hátrányai...

Milyen előnyei és hátrányai vannak ha a 2 kisgyerekem a hét közben szinte majdnem mindig a nagyszüleinél vannak?

Figyelt kérdés
Az egyik 9 hónapos a másik 2 éves múlt, nagyon sok időt töltenek a nagyszülőknél. Többet látják a nagyszülőket mint a saját apukájukat. Ennek milyen előnyei és hátrányai vannak?

2013. okt. 18. 13:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha a család szeretetben neveli és megkapja a figyelmet mindenhol (nagyszülők, szülők), akkor semmi hátránya nem lesz. Régebben is az egész család (idősek, nagynénik) részt vettek a gyerekek nevelésében, nem csak anyuci s...gében létezett a gyerek.

A hátránya az lehet, hogy ha a nevelési elvek nem egyeznek, és a szülők meg a nagyszülők között ez állandó vitaforrás és harc a gyerekek előtt.

2013. okt. 18. 17:30
 12/15 anonim ***** válasza:

Egy "ismerősöm" elég fiatalon szült, most asszem 27-28 éves, és 2 gyerek édesanyja, persze egyedül neveli őket.

Ő pl. úgy csinálja, hogy reggel elviszi a suliba a gyerekeket, délután a nagymama megy értük, majd este valahogy előkerül az anyuka. (Közmunkás, azt hiszem 6-14 ig dolgozik)

Én ezt elítélem, hogy a szabadidejében férfiak után kujtorog, nem a gyerekeivel törődik.

Más lenne ha 12 órát dolgozna...

2013. okt. 18. 19:58
 13/15 anonim ***** válasza:

Hátrány. Nem lesz olyan bensőséges kapcsolatod a gyerekeiddel. Minden problémájukat, gondjukat a nagyszülőknek fogják majd elmondani. A nagyszülőket fogják a szüleiknek tekinteni.

Előny, hogy több időt tölthetsz a férjeddel/pároddal.

2013. nov. 4. 18:55
 14/15 annamari69 ***** válasza:
Én azt nem értem, hogy viszi a közmunkás iskolába a gyerekeit, ha 6-tól dolgozik, mikorra viszi iskolába? Én egy olyan iskolát sem tudok, ahol pl. fél 6-tól ügyelet lenne. (Ha most 27-28 éves, nem szült fiatalon, ha 1-2. osztályosak, szerintem az az abnormális, akinek 42-45 évesen jön az első gyereke a karrier meg az új szőnyeg és függöny a lakásba miatt, aztán nem is lesz több.)
2014. jan. 3. 10:44
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha túl sokat lesznek távol.. Eltávolodtok.. Nem a szüleivel hanem a nagyszülőkkel élik át mindazt amit a szülőkkel kéne... Nagyszülő látja majd ahogy a kicsi megindul,v az első szavát kimondja... És a későbbiekben sem lesz a gyereknek h kivel tudja megbeszélni a gondjait... Szerintem 1 szülő azért szülő h azért foglalkozzzon a gyerekkkel. Nagyszülő már szült magának,s fel is nevelte... Ok h néha vigyázzon rá v esetleg ott legyenek a gyerekek. De huzamosabb ideig nem jó...
2014. jan. 4. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!