Tanácsot szeretnék kérni. Lehetőségem lenne magunkhoz venni egy moszkvai őrkutyát.3 hónaposan.2 kisgyerekem van, ezért alaposan meg szeretném fontolni a dolgot. Vélemények a kutyáról?
Azt hallottam, hogy nagyon nehezen kezelhetőek és kemény gazdi kell melléjük. Nekünk eddig egy kaukázusi/vizsla keverék kanunk volt, hatalmas termetű de nagyon okos, engedelmes, sajnos nemrég elpusztult. Azt simán tudtam kezelni.
Amúgy nagy kertünk van ahol szabadon lehetne, sétálni nem fogjuk vinni, kizárólag a család és a ház őrzésére venném magamhoz.
Ha nem viszitek sétálni...áh...most tényleg mondjam? Szóval úgy ne vegyél magadhoz kutyát, mert a kutyának testmozgásra van szüksége, és nem, nem fog elszaladgálni magának a kertben. (Legfeljebb akkor fog rohangászni, ha meglát egy másik kutyát a kerítés mögött. Na akkor éktelenül ugatva fog csörtetni fel-alá a kerítés mentén.) Amúgy meg, a házőrző kutyákat megmérgezik, leszúrják, stb. ha arról van szó, hogy ki akarják pakolni a házat.
Nos, persze lehet hogy féken tudnád tartani ha baj van, de jó volna a kutya igényeit is figyelembe venni.
Az utolsó hozzászólónak:
Köszönöm a hozzászólásodat, csak abban bízok te előbb halsz ki mint én.
A többieknek. Lehet félreérthetően fogalmaztam. Van egy 8 hektáros területünk, rajta a házunkon kívül több más ingatlannal. Egyben ez a telephelyünk is, így naponta kb 100-150 ember fordul meg itt. A kutyával valóban nincs szándékom hosszú sétákat tenni, ami NEM jelenti, hogy nem is foglalkoznék vele, már csak azért sem, mert én otthon dolgozom, lényegében egész nap mellettem lenne, millió emberrel és szaggal találkozna. A Kaukázusinkra azt mondta a doki, dupla duracell van benne, akkora a mozgásigénye, estére viszont legtöbbször már enni is csak nehezen kelt fel a fáradtságtól.
A kérdésem tehát nem arra irányult, hogy a kutyának milyen lenne, mert meggyőződésem, hogy kevés kutya élhet ilyen szabadon, mégis ennyire közel a gazdájához. Azt nem tudom eldönteni, hogy a kislányaim mennyire lennének veszélyben mellette.
Azoknak akik erre is válaszoltak köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!