Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most megyek egy állásinterjúra...

Most megyek egy állásinterjúra, közölnöm kell, hogy van 3 kisgyerekem?

Figyelt kérdés
ha eltitkolom, és felvesznek, úgyis kiderül...
2013. okt. 1. 09:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem, csak ha konkrétan rákérdeznek van-e gyermeked. Viszont annyi előnye meg van, hogy megmondhatod, hogy már van 3, nem tervezel többet, így nem kell attól tartaniuk, hogy hamarosan elmész szülni.
2013. okt. 1. 09:53
 2/12 anonim ***** válasza:
60%

Igen, interjún már illik elmondani.

Viszont azt is mindenképpen tedd hozzá, hogy ha véletlenül betegek lesznek, akkor nem fogsz kiesni a munkából, mert lesz, aki helyetted elvigye orvoshoz és otthon legyen vele. Vagy ha ez nem megoldott, akkor nem akarlak elkeseríteni, de nem sokáig fogsz dolgozni. A mai munkahelyek sajnos nem családbarát munkahelyek. Itt, ha sokat vagy táppénzen a gyerekeiddel, vesznek fel mást helyetted.:(

2013. okt. 1. 09:53
 3/12 anonim ***** válasza:
60%

Szia!

Mindenképpen mond el!Ha majd később derül ki lehet, hogy rossz fényt vet majd rád.

Igen ha eltitkolod 100%, hogy kiderül.

Sok sikert az állásinterjúhoz.

2013. okt. 1. 09:54
 4/12 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem csak akkor mondd el, ha rákérdeznek! Elvileg nem szabadna nekik megkérdezni, de biztos meg fogják.
2013. okt. 1. 10:02
 5/12 anonim ***** válasza:
38%
Én úgy gondolom, csak akkor kell magánéletről beszélgetni, ha egyenes kérdést kapsz rá. Mi is 3-at tervezünk és úgy gondolom, ez nem a munkáltatóm dolga. Ha rákérdeznek, nem tagadom le, természetesen, de addig amíg megfelelő vagyok a munkára, és azt gond nélkül el tudom látni, addig szerintem nincs köze a magánéletemhez. EZt meg is mondanám szemtől-szemben, persze szebb szavakkal. Úgy gondolom, hogy a hátrány abból származik, hogy mi magunk hátrányként éljük meg, hogy több gyerek van otthon. Ha látják, hogy ura vagy a helyzetnek, nem lesz ebből probléma!
2013. okt. 1. 10:15
 6/12 anonim ***** válasza:
60%

Elvileg törvénybe ütköző rákérdezni, de sajnos szinte minden munkáltató megteszi és így hátrányos megkölönböztetésben lehet részed a 3 gyerek miatt.

Engem anno azért nem vettek fel egy helyre, mert szintén megkérdezték van-e gyerekem és mivel 28 évesen még nem szültem, nem vettek fel azzal az okkal, hogy nekik hosszú távra kell valaki, nem fér bele az, hogy én elmenjek szülni 1-2 éven belül.

Hiába ezért be lehetne őket perelni, bizonyítani nem tudom, hogy mi hangzott el az interjún.

Szóval sajnos kikerülni nemigen tudod a kérdést, annyit megtehetsz, hogy hazudsz, hogy van nagyi, stb. aki vigyázzon a gyerekekre ha lebetegednek.

2013. okt. 1. 10:16
 7/12 anonim ***** válasza:
Meséld majd el légyszíves, hogy sikerült! Sok sikert! :-)
2013. okt. 1. 10:31
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, majd megírom.

Furcsa, mert több, mint 7 éve vagyok itthon, vagyis azóta nem dolgozom.

Kíváncsi vagyok mi lesz.

2013. okt. 1. 10:34
 9/12 anonim ***** válasza:
60%
Én is kiváncsi vagyok, hogy mi volt az állásinterjún. Majd írd meg légyszi. Én is 6,5 éve vagyok már itthon a gyerkőcökkel.
2013. okt. 1. 12:42
 10/12 anonim ***** válasza:
74%

Hát ha jogos, ha nem én anno, amikor átadtam az üzletem, rákérdeztem!

És a jó szívemre hallgatva, felvettem egy 3 gyerekes anyát, aki már az elején mondta,hogy rengeteg segítsége van, nem lesz gond. Ez szép is volt, kb. 3 hónapig. Utána jött az,hogy kivenne 1-1 napot, aztán többet. A gond csak az volt, hogy az üzletem egy személyes, tehát rajta kívül más nem volt. Én egy újszülöttel otthon, nem tudtam beugrani helyettesíteni, tehát minden ilyen alkalommal be kellett zárni! Aztán kiderült,hogy a segítség, az egy darab mama, aki ráadásul másik városban él, és nem is szívesen jön, ill. a 14 éves "nagy fiú", aki tud vigyázni a kicsikre. Csak nem tudom,hogy hogy,ha neki is suli van.

Nekem a végén el kellett küldenem sajnos, mert annyiszor jött neki valami közbe, hogy kérdezgették a vevők,hogy egyáltalán nyitva vagyunk-e!

Szóval szerintem egy ilyen állást úgy lett volna fair elvállalni, ha valóban meg tudja oldani a gyermekfelügyeletet. Más mondjuk egy olyan cégnél, ahol egy-két napra tudja más helyettesíteni!

2013. okt. 1. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!