Miért "divat" manapság 18-20 évesen gyereket szülni a szülök nyakára?
Egyre több ès több ismerösöm van - különbözö körökböl - akik èrettsègi után szèpen odaköltöznek anyósèkhoz (vagy a fiú hozzájuk), elyartatják magukat, nem tanulnak ès dolgoznak, inkább szülnek a kb. nafy semmire egy gyereket. Merthogy úgyis eltartják öket...
Teljesen meg vagyok döbbenve, olyan sok pèldát lárok erre mostanság az ismerösi körömben, hozzá teszem magyar emberekröl beszèlek. Azt sem èrtem, mièrt hagyja ezt egy szülö..?
Közvetlen ismerősi körömben nincs ilyen, de a tágabban tényleg jellemző ...
Végiggondolom, a szülőfalumban, örüljünk, ha 18 évesek elmúltak.
Egyik helyen van 2 másik egy harmadik helyen a 2-at várják, volt aulimban is van 3 lány aki 20 alatt szült.
Ezek a lanyok közül 1 azaz 1 aki nem otthon szülőknél lakik.
27 évesen egy kisiskolás gyerekkel egyedülálló anya ( 2 éve mentek szét az apával) a több esetben vagy nincs is képben apa, vagy ott lakik az anya szüleinel.
Az egyik helyen 1 év van a testvérei(ikrek) és a lánya közt....Ott aztán van gyerekzsivaly
Jah, hogy mért divat?
Szerintem inkább az a baj, hogy a a fiatalok túl korán érnek nemileg, az agyuk meg még nincs ott.
A szülők hamar eleresztik őket a nagyvilágba, bulizni stb. Ha nem akkor meg megy a hiszti, végül mégis elengedik őket...
Aztán felelőtlenül belemennek a szexbe, nem védekeznek megfelelően.
Miután bekapják a legyet a szüleik akkor kapcsolnak, hogy mi történt, mégis hogyan, akkor megpróbálják bepótolni azt, hogy eddig nem feltétlenül foglalkoztak a gyerekükkel, vagy aki igen, az pedig megpróbálja a legjobbnak vélt döntést hozni, vagy arra rábeszélni a gyerekeit....
Kb enniy, de ez csqk szerintem, és, a környezetemben látottak alapján gondolom így..
Régen a szülők okosabbak voltak és 16-18 évesen - amikortól esélye volt teherbe esni - hozzáadták a lányukat egy 30 éves, már egzisztenciával rendelkező férfihez, aki onnantól eltartotta. Sőt, ha egy férfinek nem volt megfelelő állása, esélytelen volt, hogy bármelyik lány szóba álljon vele.
Ma meg nincs semmi kontroll, nulla jövedelemmel rendelkező diákok összevissza kufircolhatnak... mégiscsak jobb volt a régi rendszer
(irónia off)
mert a szüleiktől nem láttak normális példát arra, hogy lehet másképp is élni. szerencsére szűkebb környezetemben nincsenek ilyen gondolkodású fiatalok, de a kollégám gyerekeinél már előfordul a jelenség.
nincs semmilyen komolyabb életcéljuk, nem érdekli őket semmi komolyabb dolog, leragadtak ott, h milyen cuki egy kisbaba.
az a durva, hogy az egyik családban a leendő nagymama büszkén nyomja, h majd én eltartom őket, segítek nekik, csak legyenek boldogok. azt sem tudtam mibe kapaszkodjak mikor ezt meghallottam.
persze, én is örülök, ha majd anyukám vigyáz az unokájára, vagy vesz neki valami apróságot, de hogy az utolsó csomag pelenkát is ő állja, ahhoz nem lenne arcom.
"Jó hírű gimnáziumba jártam, ahol a 90%-nak jó tanulmányi átlaga volt, és kb. ilyen arányban is kerültünk be később felsőoktatási intézményekbe. Egyetemen szintén hozzám hasonlókkal találkozok."
Csak arról nem tudsz, hogy hányszor fetrengenek a saját hányásukban, vagy repülnek agyig beszívva, és hány abortuszuk volt már. Én is sok ilyen "elitet" ismerek, csak "megtapsolni" tudom őket, hogy huszonévesen már az egész város átment rajtuk.
Az emberi minőséget az iskolai papír nem mutatja meg.
"De meg lehet nézni a papír nélküli rengeteg munkanélkülit is"
Ismerek olyan 40-es éveiben járó könyvelő hölgyet, akinek nincs munkája, de van fiatal mérnök is, és tanár is munka nélkül. Szóval ma Magyarországon már nem életbiztosítás a diploma.
Szerintem sem jobban divat ez, mint amennyire régen volt.
Az én ismerőseim között sincs ilyen, de a szüleim idejében tudok olyan családokról, akik a nulláról indultak , amikor is anyuka terhes lett, mégis meg lett mindenük és szépen éltek.
Én csak azt nem értem az ilyen kérdésekben, esetleg némelyik hozzászólásban, hogy miért hiszitek, hogy minden fekete vagy fehér?
Mindenhol máshogy van, senki életébe nem látunk bele. Ki vagy te , ki vagyok én, hogy pálcát törjünk más felett???
Nem tudom hány éves vagy, de hidd el a mai világban iszonyatosan nehéz házat, vagyont szerezni. Könnyű beszélni és mások életét elítélni, de sose tudhatod a tiéd hogy alakul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!