Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Manapság miért ilyen nagy "divat" manapság a válás? (bővebben lent)
Azért kérdezem, mert anyukám meg apukám is elvált, és az osztályfőnök mondta, hogy Magyarországon akik összeházasodnak, azoknak legalább 80 százaléka elválik!
Pedig régebben nem volt olyan nagy "divat" a válás, mert pl.:Manapság még mindig együtt élnek azok az idős emberek akik még régebben hűséget esküdtek egymásnak! Mamám mondta is, hogy régebben nem sűrűn váltak el az emberek! Szerintetek ez miért van?
Ez szomorú. Nem"divat" a hűség,
az egymás mellett kitartás jóban-rosszban..
a tanár azért túlzott: 1000/562- 56% ,
talán nincs annyira sok
13 éves voltam, mikor kezembe akadt egy újság '89-ből. Már abban is tárgyalták ezt a problémakört.
Szerintem az emberek egyre önzőbbek, egyre kevésbbé hajlandóak dolgozmni a kapcsolataikon - legyen az akár házasság, vagy baráti/rokoni kapcsolat.
Az (is) a hátránya a fogyasztói, dekadens társadalomnak, hogy elidegeníti az embereket egymástól.
Nem az 5. válaszoló vagyok, de mamám nekem is mesélt arról, hogy megbélyegezték az embert, ha elvált. 1xűen szégyen volt elválni, egy kis faluban, ahol laknak szó szerint kiutálták az ilyen nőket, férfiakat, amiért ekkora szégyenbe keveredtek.
Az egyik ági dédnagyszüleimnek nem volt jó házassága. Sokszor mesélte a dédimama, hogy mennyire gyűlöli ezt a r*hadékot, hogy mellette kell élni és sírva könyörgött, hogyha meghal, akkor ne mellé temessük, hogy legalább ott nyugta legyen tőle. Viszont a válást ő is mondta, hogy elképzelhetetlen lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!