Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Manapság miért ilyen nagy "divat" manapság a válás?
(bővebben lent)
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert anyukám meg apukám is elvált, és az osztályfőnök mondta, hogy Magyarországon akik összeházasodnak, azoknak legalább 80 százaléka elválik!
Pedig régebben nem volt olyan nagy "divat" a válás, mert pl.:Manapság még mindig együtt élnek azok az idős emberek akik még régebben hűséget esküdtek egymásnak! Mamám mondta is, hogy régebben nem sűrűn váltak el az emberek! Szerintetek ez miért van?
[nem vagy egyedűl,Magdianyu, nagyon jó, amiket írsz,máshol is, és jó 10:04 is:)]
2011. jún. 18. 14:07
22/28 anonim válasza:
14:03 hát szerintem ez elhamarkodott vélemény részedről, már csak azért is mert az emberek zöme mikor összeházasodik nem olyan gondolattal teszi , hogy na jó csapunk egy bulit és x idő után meg majd jól elválok tőled. Akkor és ott úgy gondolja az ember egy életre szól majd. És sok olyan ember van aki elvált, hogy még csak nem is ő a hibás hanem a párja , mert ivott verte a családját stb stb.Talán mégis a válások nagy részének most is azt gondolom, hogy nem törődnek az emberek egymással. nagyon sok családban már a közös étkezések sincsennek meg mert éppen mindenkinek más dolga akad helyette (tv, internet, ) Kimaradnak a beszélgetések, és ezzel együtt a problémák megbeszélései is, Haza jön a gyerek az iskolából szülő megkérdezi: mi volt a suliban a válasz semmi. És egy idő után senki nem tud semmit a másikról. Ha közbejönnek anyagi gondok is akkor meg pláne elszabadul a pokol. A folytonos pénz utáni rohanással. Elértéktelenednek a kapcsolatok, és a vége a válás.
2011. jún. 18. 18:03
23/28 anonim válasza:
Egy válásnak csak vesztesei vannak- mondta egy orvos egyszer.
2011. jún. 18. 18:08
24/28 anonim válasza:
Én 10 éve vagyok(még) házas. Mindenem a feleségem és a gyerekeim. Feleségemnek nagy szabadságot adtam, mert neki mindig szüksége volt erre. És ő ezzel nagyon csúnya módon visszaélt. Azt hiszem csak én nem vettem észre ( mert most már tudom ilyen naiv voltam, hiszen mindenki saját magából indul ki), hogy mit csinált. Teljesen agymosott lett. Kb két hónapja jöttem rá. Ő (szerintem valakinek a külső tanácsára) mindent tagad, ( nem kellene, mert minden sajnos igaz). Teljesen kiborultam, most már tudom mi az a depresszió :-). Nem dobtam ki ( van két nagyon szerető gyerekünk, akik nem értik anya miért nem szereti apát). Viszont teljesen elvesztettem a bizalmamat benne. A gyerekek miatt most én is visszafogom magam. Ő próbál megfelelni egy anyai szerepének ( öt év után újra főz :-)--> Eddig anyám főzött ránk). A szerelmi életünk most már tudom miért romlott meg úgy három négy éve. De azt mondtam, ez biztos így van 30 év körül. Hát jól átvertek. Szerintem egy megcsalás( amikor a 3. fél felé nincs semmilyen érzelmi szál) megbocsátható, ha a vétkes fél tényleg bűnbánatot tart és e szerint cselekszik. Minden egyéb eset csak további feszültséget és boldogtalanságot eredményez.
2011. jún. 19. 09:16
25/28 anonim válasza:
ma 09:16 már bocs de a te eseted olyan amikor a vállás nem is olyan rossz döntés.
A nejed nem szeret azért csalt meg mert boldogtalan azért nincs szerelmi életetek mert már nem kiván, a szerelem elmúlik és csak a csak a gyerekek miatt együttmaradni mindenkinek fájdalmas megoldás lehet.
2011. jún. 19. 13:19
26/28 anonim válasza:
ma 13.19. igen szerintem is. Csak hát a gyerekek, tudod ez az ami nagyon nehéz. Előttük is megjátszuk magunkat. Ez az amit nagyon utálok. Nekem soha nem voltak titkaim, igaz most sincsenek. De már én is egyre jobban utálom a helyzetet. Azt nem értem az ő részéről miért nem akar elválni. Miért nem engedi, h. én is kialakítsak még valamilyen normális (tehát nem férjes asszony titokban....) viszonyt. Nekem is hiányzik a szerelem, meg egy jó röhögés, és persze a szex.
2011. jún. 19. 19:33
27/28 anonim válasza:
én teljesen kiakadok olyan,nem is öreg(50 körüli)emberkéken akik inkább "együtt" vannak ,de nem válnak el.tök boldogtalanok,nem szeretik egymást,lehet 15 éve nem éltek nemi életet.mamámék útálták egymást mint a sz..papa ivott,mama elviselhetetlen volt.de válni eszükbe se jutott.talán a nagy büszkeség,vagy a látszat fenntartása miatt.egyszerűen a régebbi korosztály nem mert válni(a még öregebbeknek meg lehetősége nem volt)egyébként meg a szép régi időkben is elég rendesen a pénzről szólt a házasság,meg a látszatról.az emberek ugyanolyanok.csak mostanában nem lenne kötelező szenvedni valaki mellett.mellesleg anyámék is elváltak,először borzalmas volt,de ahogy múlt az idő rájöttem hogy boldogtalanok voltak,csak veszekedtek.most mindkettőjük külön életet él,és boldogok...akkor hol a probléma?
2011. jún. 19. 23:13
28/28 anonim válasza:
"Szerintem az emberek egyre önzőbbek, egyre kevésbbé hajlandóak dolgozmni a kapcsolataikon - legyen az akár házasság, vagy baráti/rokoni kapcsolat.
Az (is) a hátránya a fogyasztói, dekadens társadalomnak, hogy elidegeníti az embereket egymástól."
Röviden tömören megfogalmaztad a lényeget!Teljesen egyetértek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!