Ha megtehetnéd, hogy veszel egy lakást a gyerekednek, kötnéd ezt valamilyen feltételhez? Ha igen, mi lenne az?
Én vettem lakást a fiamnak amikor örököltem. (a lakásba fektettem a pénzt)
Kikötésem nem volt. Nekem van lakásom, és amikor a fiam megszületett, megfogadtam, hogy ahogy tudom, segítek. Sok mindenben nem tudok segíteni,nem tudok havonta pénzt adni neki,nem tudom havonta + őt is anyagilag támogatni. De amikor örököltem, akkor lakát vettem neki. Az már az övé. Azt csinál vele amit akar. Ha eladja, akkor lelke rajta, ha kiadja másnak akkor is az ő ügye. Nem várok semmit cserébe, sőt, örülök hogy az évek alatt mindig büszke voltam rá, és sosem követelőzött. Legalább 1 kicsivel könnyebben tud boldogulni az életben..
Időpont ma 19:06
Nincs igazad. Házasság előtt szerzett vagyon (akár élettársi kapcsolat előtt szerzett vagyon) Soha nem feleződik. Az mindig magánvagyon lesz.
Én 25 évvel ezelőtt kaptam a nagyszüleimtől egy 3 szobás kertes házat. Férjhez mentem, szültem, majd nemrég elváltunk a férjemmel. Az házból neki egy fillér nem járt. Az az én tulajdonom volt, hiába éltünk 20 évig házasságban. Mivel nem volt a házon bővítés, sem jelentős felújítás így ezeknek a részarányát sem kellett kifizetnem. Csak az ingó vagyont feleztük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!