Hányszor mondtad a gyerekednek hogy eltartod őt?
?
Egyszer sem. Gondolom érzékeli, hogy nem dolgozik mégis van mit enni, mit felvennie és zsebpénzt is kap :)
Nem mondanám felnőttnek sem.Családtagok között nem szabadna, hogy elhangozzon ez a magalázó kifejezés.
Egyébként is, szerintem a gyerek is nagyobb tisztelettel,megbecsüléssel fogadja el a soha fel nem emlegetett segítséget, mint az orra alá dörgölt eltartást.
Nekem mondogatta anyám, meg is romlott a kapcsolatunk.
A felnőttnek sem.
21 és 17 fiaim vannak. Mindketten tanulnak. A nagy már egyetemista, vállal ugyan néha diákmunkát, ha olyat talál ami jó, de azt feléli. Albérletét, étkezést stb. mi fizetjük. Szerencsére megtehetjük, akkor miért ne? Lassan elkezdi a saját életét, fizethet még eleget, és majd tarthatja ő is a gyerekeit. Minket sem raktak ki anno a szüleink azért mert nagykorúak lettünk.
Az biztos zavarna, ha nem csinálna semmit, de munkát sem keresne, akkor biztos szóvá tenném, hogy jó lenne ha "felemelné a seggét" és keresgélne. Egyébként más esetben nem mondanám neki soha. (azt meg remélem, hogy nem így neveltük hogy ilyen lusta lesz). Vita hevében sem vágnám a fejéhez, hogy "én tartalak azt csinálsz amit mondok" ez kb. olyan mint amikor egy pofonnál nem talál jobb megoldást a szülő. Mindig kell lennie hatásosabb, meggyőzőbb érvnek.
Az én fiam 21 éves. Tanul még, így természetes hogy támogatom. Bár a fiam dolgozik is, de én úgy gondolom hogy amíg ő is megteszi azt amire kérem, addig én is támogatom 100%-ban. A kérésem csak annyi volt, hogy tanuljon, tanuljon..
De igaza van az egyik írónak. Van egy ismerősöm aki eltartja a fiát. A fia 33 éves, és szó szerint az anyja nyakán élősködik. Egy ideig lopkodni járt, de leülte a büntetését. Most mást sem csinál csak egész nap fetreng, nézi a tévét és gépezik. Az anyja két műszakban dolgozik, mert a fia követelőző. Már többször kidobta, mert elege lett abból hogy eltart egy felnőtt semmire kelő embert..
Szóval attól függ hogy az a felnőtt gyerek milyen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!