Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hányszor mondtad a gyerekednek...

Hányszor mondtad a gyerekednek hogy eltartod őt?

Figyelt kérdés
2013. márc. 13. 10:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

?

Egyszer sem. Gondolom érzékeli, hogy nem dolgozik mégis van mit enni, mit felvennie és zsebpénzt is kap :)

2013. márc. 13. 10:20
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Soha, és nem is fogom neki mondani. A páromnak sem ha munkanélküli vagy beteg lenne. Azért vállaltunk gyereket mert szeretjük egymást és a gyereket is.
2013. márc. 13. 10:30
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellene mondanom? Anélkül is tudják.
2013. márc. 13. 10:33
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Soha és nem is érzem így.Számomra ő nem egy eltartott, hanem a gyermekem, akit segítek(azért az önzetlen segítség és a hivatalos, kényszerű eltartás között van némi különbség).Eltartani a szomszéd nénit szokták, ha van vele szerződés. Meg a haszonállatokat.
2013. márc. 13. 10:36
 5/20 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem pedig tudja, hogy nem (csak)"eltartom".
2013. márc. 13. 10:37
 6/20 A kérdező kommentje:
És a felnőtt gyereketeknek mondanátok?
2013. márc. 13. 10:39
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ hány éves. Ha még tanul pl. főiskolára jár természetesen segítek neki anyagilag, de ha huszonévesen otthon ül és nem csinál semmit akkor az már eltartás szerintem.
2013. márc. 13. 10:46
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondanám felnőttnek sem.Családtagok között nem szabadna, hogy elhangozzon ez a magalázó kifejezés.

Egyébként is, szerintem a gyerek is nagyobb tisztelettel,megbecsüléssel fogadja el a soha fel nem emlegetett segítséget, mint az orra alá dörgölt eltartást.

Nekem mondogatta anyám, meg is romlott a kapcsolatunk.

2013. márc. 13. 10:47
 9/20 anonim ***** válasza:

A felnőttnek sem.

21 és 17 fiaim vannak. Mindketten tanulnak. A nagy már egyetemista, vállal ugyan néha diákmunkát, ha olyat talál ami jó, de azt feléli. Albérletét, étkezést stb. mi fizetjük. Szerencsére megtehetjük, akkor miért ne? Lassan elkezdi a saját életét, fizethet még eleget, és majd tarthatja ő is a gyerekeit. Minket sem raktak ki anno a szüleink azért mert nagykorúak lettünk.

Az biztos zavarna, ha nem csinálna semmit, de munkát sem keresne, akkor biztos szóvá tenném, hogy jó lenne ha "felemelné a seggét" és keresgélne. Egyébként más esetben nem mondanám neki soha. (azt meg remélem, hogy nem így neveltük hogy ilyen lusta lesz). Vita hevében sem vágnám a fejéhez, hogy "én tartalak azt csinálsz amit mondok" ez kb. olyan mint amikor egy pofonnál nem talál jobb megoldást a szülő. Mindig kell lennie hatásosabb, meggyőzőbb érvnek.

2013. márc. 13. 10:48
 10/20 anonim ***** válasza:

Az én fiam 21 éves. Tanul még, így természetes hogy támogatom. Bár a fiam dolgozik is, de én úgy gondolom hogy amíg ő is megteszi azt amire kérem, addig én is támogatom 100%-ban. A kérésem csak annyi volt, hogy tanuljon, tanuljon..

De igaza van az egyik írónak. Van egy ismerősöm aki eltartja a fiát. A fia 33 éves, és szó szerint az anyja nyakán élősködik. Egy ideig lopkodni járt, de leülte a büntetését. Most mást sem csinál csak egész nap fetreng, nézi a tévét és gépezik. Az anyja két műszakban dolgozik, mert a fia követelőző. Már többször kidobta, mert elege lett abból hogy eltart egy felnőtt semmire kelő embert..

Szóval attól függ hogy az a felnőtt gyerek milyen..

2013. márc. 13. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!