Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha megtehetnéd, hogy veszel...

Ha megtehetnéd, hogy veszel egy lakást a gyerekednek, kötnéd ezt valamilyen feltételhez? Ha igen, mi lenne az?

Figyelt kérdés
2013. okt. 11. 11:26
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%

Haszonélvezeten én is elgondolkodnék,igy talán bevédhető egy válásnál,hogy a férj/feleség vigye ami nem őt illeti.

Diplomához és hasonlóhoz nem kötném.

Csupán ahhoz,hogy legyen normális munkája,amiből fenn tudja tartani a lakást,és olyan életvitele,amiből látszik,hogy huzamosabb ideig is fenn tudja tartani.

2013. okt. 11. 11:48
 12/47 anonim ***** válasza:
14%
Mesélek másról. Adott egy lakást a gyereknek, s mikor az megnősült kulcsa volt a lakáshoz s amíg a pár dolgozott rendszeresen bejárt s átrendezte a lakást. Ennek nem itt a helye hanem ott, ennek se, ez így szebb az úgy szebb...
2013. okt. 11. 11:48
 13/47 A kérdező kommentje:
12: nem ilyenre gondoltam, hanem normális dolgokra.
2013. okt. 11. 11:50
 14/47 anonim ***** válasza:
45%
ha már a diplomát egy lakáshoz kötöd, kíváncsi lennék mit ígértél azért, hogy kijárja a 8 általánost, talán egy Ferrarit? Figyelj, vegyél egy lakást, de feltételeket ne köss. Ha a gyereked egyetemet akar elvégezni, akkor el is fogja, s nem azért, mert anyuci ígért neki egy budai villát. Ezzel nem érsz el semmit, és a gyereked sem tanul belőle életrevalóságot. Bízzál benne, hiszen ha ezidáig rendesen nevelted, a lelkiismerete nem fogja engedni, hogy egy ilyen ajándékért cserébe csalódást okozzon. Ha a gyereked megbízhatatlan, akkor meg ne is vegyél neki semmit, nem érdemli meg. Majd ha megjön a jobbik esze, meg talál magának valakit, akkor visszatérhettek a dologra.
2013. okt. 11. 11:54
 15/47 A kérdező kommentje:

A diplomát példának írtam....

Na mindegy. Úgy tűnik, ebből csak rosszul jöhet ki egy szülő.

2013. okt. 11. 11:56
 16/47 anonim ***** válasza:
83%

Ismerek olyant is aki vett a gyerekének egy garzon, az meg kiverte a balhét hogy mig ők ott terpeszkednek a házukban neki egy garzonlakásban kell senyvednie.

Bocsáss meg kedves kérdező de én már csak ilyen vagyok, nekem csak ilyen bolond ismerőseim vannak.

2013. okt. 11. 11:57
 17/47 anonim ***** válasza:
82%
Haszonélvezettel terhelném. Legyen munkaja es tartsa fenn ennyi.bar engem anyám 16 évesen kidobott otthonrol a sajat gyerekemnek mindentbmegadnek amit tudok
2013. okt. 11. 12:03
 18/47 anonim ***** válasza:
100%
Nem lenne ilyen feltételem. De csak akkor vennék neki, ha "megérdemli", azért nem mert a gyerekem. Ha látom rajta, hogy önálló, normális az emberekkel, dolgozik, nem egy elkényeztetett nagyképű, kihaénnem valaki, csak akkor kapna.
2013. okt. 11. 12:03
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

Azért, hogy elvégezzen ezt meg azt, nincs értelme.

Viszont vedd meg tudta nélkül és amikor ugy látod, hogy megtette,amit elvártál tõle, akkor add át neki a kulcsot!

2013. okt. 11. 12:04
 20/47 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk vettek lakást a szüleim, de nem kötötték feltételekhez. Nem kellett megvesztegetniük, lett anélkül is 2 diplomám, nyelvvizsgám, jogsim és normális életvitelem. Mire oda kerültem, hogy külön költözzek, már a neveltetésemből adódóan úgy álltam az élethez, ahogyan kell, nem a lakásért, vagy autóért, hanem belső indítatásból akartam továbbtanulni, meg normálisan élni.

Viszont tudok egy rossz példát is: egyetemen volt egy srác, apuciék (gazdagok) ellátták sok pénzzel, saját lakás, kocsi, miegymás. Fél év után pergett ki az egyetemről, mert folyton csak bulizott meg füvezett, mondván, neki így is megvan mindene, minek tanuljon? Nem lakást kellett volna venni neki meg pénzelni folyton, hanem nevelni kiskorától kezdve és megtanítani az értékekre. Most egyébként munkanélküli ( magát zenésznek hívó garázszenekaros kis senki, aki még mindig a szülei vérét szívja).

2013. okt. 11. 12:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!