Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha megtehetnéd, hogy veszel...

Ha megtehetnéd, hogy veszel egy lakást a gyerekednek, kötnéd ezt valamilyen feltételhez? Ha igen, mi lenne az?

Figyelt kérdés
2013. okt. 11. 11:26
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

én nem mondhat nemet az egészre?:)))

én a nem fer ajánlatokra nemet szoktam mondani...

2013. okt. 11. 15:00
 32/47 anonim ***** válasza:
"vegyetek rajta autót magatoknak, én inkább itt maradok veletek s ellátom a házimunkát"
2013. okt. 11. 15:02
 33/47 A kérdező kommentje:
Persze, nem kötelező odaköltözni :-) Már korábban vették a lakást, ő most megtudta és szeretne odacuccolni. Erre mondták neki a szülei, hogy mehet, de akkor neki kell előteremteni a rezsire meg kajára meg mindenre valót.
2013. okt. 11. 15:02
 34/47 anonim ***** válasza:
76%
nem egészen értem a gyerek felháborodását. más a bérleti dij mellett teremti elő ezeknek a költségeit...
2013. okt. 11. 15:06
 35/47 anonim ***** válasza:
Persze nem tudom hol van az egyetem, de egy lakás fenntartása, és a megélhetés, simán 100+ ezer forint havonta, ami egy egyetemistától nem várható el. Még ha diákmunkázik, és ösztöndíjas sem jön össze ennyi nettó havonta. Ha meg nem diákmunkásként, teljes állásban dolgozik akkor nem tud járni az egyetemre, tehát az egész értelmét veszíti.
2013. okt. 11. 15:08
 36/47 A kérdező kommentje:

A szülők NEM akarják, hogy elköltözzön. Eltartják, nem kell beadni a rezsibe, fizetik a szórakozásait.

A fiú (23 éves) szeretne elköltözni ebbe a lakásba és szeretné, hogy a szülei fizessék az ottani rezsit, adjanak neki továbbra is kajára meg szórakozásra. A szülei erre mondtak nemet.

2013. okt. 11. 15:15
 37/47 anonim ***** válasza:

Igen. Ahhoz, hogy legyen becsületes, tanuljon és dolgozzon tisztességesen.

Az önfenntartást nem sorolnám a feltételek közé, mert ha pl egyetem alatt albérlet helyett ezzel tudnám támogatni, minden további nélkül megtenném. Csak a jó jegyeket várnám el cserébe.

2013. okt. 11. 15:31
 38/47 anonim ***** válasza:
annyit könnyítenék a dolgon, hogy rezsit fizetem, minden mást ő teremtsen elő. egyetemistaként 100rugót összekaparni havonta nem nagyon lehet.
2013. okt. 11. 15:55
 39/47 anonim ***** válasza:

Haszonélvezetet tennék rá, de pl olyan kikötéseket nem tennék amiket te írtál.

Egyszerűen ha eljön az idő a saját lakásra akkor megvenném, ahogy a szüleim is tették velem, ahogy a nagyszüleim apukámmal.

2013. okt. 11. 16:03
 40/47 anonim ***** válasza:

Mi 15 éve megörököltük a nagyszüleim lakását, de mivel tanulok nincs pénzem fenntartani eszembe sem jut elvárni a szüleimtől, hanem otthonélek.

Elég pofátlan barátod.

2013. okt. 11. 17:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!