Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megér ennyit a családi béke?

Megér ennyit a családi béke?

Figyelt kérdés

Anya mostanában olyanért szúr le (finoman szólva), amit nem is mondott. Tehát állítólag adott nekem egy feladatot, amit már elvileg többször elmondott nekem, és én nem csináltam meg.

Én már felnőtt vagyok, úgy gondolom, hogy legalább kicsit is emlékeznék rá, ha mondta volna az általa említett feladatot, de erről szó sincs.

Anyáról viszont tudni kell, hogy depressziós és egyéb lelki gondjai vannak.

Tehát ti mit csinálnátok? Hagynátok, hogy ok nélkül lecsesszenek, csak maradjon a családi béke, (annak ellenére, hogy legbelül őrjöngenétek) vagy vissza szólnátok, és ezzel egy veszekedést robbantanátok ki, hogy ok nélkül ne hibáztasson?

Elköltözés még odébb van, addig is kellene 1-2 jó ötlet, hogy hogy lehetne ezeket a nézeteltéréseket kibírni.

2013. okt. 7. 19:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért a két véglet között is van még lehetőség. Lehet szólni normális hangnemben, hogy ne haragudj, nem emlékszem rá, hogy ezt vagy azt mondtad, nem azért nem csináltam meg, mert nem akarom. Szóval nem kell hallgatni, de visszaszólni se, csak normálisan megbeszélni.

És sajnos most neked kell a türelmesebbnek lenned, ha anyukád rosszul van. Remélem, azért kap valamilyen segítséget, hogy megoldja a gondjait, mert kevesen tudják egyedül megoldani.

2013. okt. 7. 19:08
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem egyből szóltam vissza neki. Nyugodt hangnemben, szépen elmondtam neki, hogyha szeretne valamit, akkor mondja el, ne úgy támadjon meg, hogy "százszor elmondtam és még mindig nem csináltad meg".

De közben gondolkoztam, az is lehet, hogy nem is tudja, hogy nem mondta ki amit akart.

Hogy csak gondolta, hogy mosogassak el, de nem szólt.

Szóval lehet, hogy valóságnak éli meg amit gondol?

Az emlékezete nem valami jó.

2013. okt. 7. 19:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Nehéz ezt kezelni, talán nem is lehet. Maximum nagy nagy türelemmel.

(Felnőttként inkább azon csodálkozom, hogy ha mosogatni kell, akkor nem jut eszedbe önmagatól megcsinálni)

2013. okt. 7. 20:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Talán próbáld meg megbeszélni vele, hogy ha valamire meg akar kérni, írja fel egy füzetbe. "Akkor te nem felejted el" - de igazából az a lényeg, hogy ő tényleg elmondja, ha meg akar kérni valamire.

Mennyi idős? Lehet, nála már egyfajta betegség ez a feledékenység, bár kívánom, ne legyen.

2013. okt. 7. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!