Hogy térhetne vissza a családi béke?
Anyukadat kellene a beteg apolasbol felvaltani. Beosztani, hogy mas is legyen a beteg novereddel. Anyukad otthon van csak, es a nagy lelki teher miatt ilyen szegeny. Ahogy latja, hogy a testvereden nem tud segiteni, hidd el, hogy egy edesanyanak ezt a legeslegnehezebb feldolgozni az eletben. Ezt nem is lehet feldolgozni, epp esszel felfogni.
Nagyon sajnalom ot, es persze az egesz csaladot. Osszatok be, hogy mas is vigyazzon a noveretekre, es anyukadnak elkellene mennie egy kicsit kikapcsolodnia. Baratnokkel beszelgetni, sportolni...stb.
Nekem egy nagyon kozeli ismerosom volt ilyen szituban, es az anya ott is egyedul maradt a lelki, fizikai gonddal. Mert a ferje elment dolgozni, a masik gyerek, az egeszseges is elte az eletet. Az anya pedig ott volt egyedul apolta a gyereket. O az alkoholba menekult a nagy szomorusagaban.
Anyukadnak segitsetek, es ne veszekedjetek vele, teljesen ertheto, hogy az idegei tonkrementek mar!
Szia!
Nem tudjátok megoldani,hogy elmehessen Ő is dolgozni?Nem 8 órába,talán elég lenne 4 is,vagy valami alkalmi munka,hogy Ő is hasznosnak érezhesse magát ezen a téren is,rendszeresen emberek közt lehessen,kicsit kikapcsoljon,mással is foglalkozzon.Hidd el,piszok nehéz 3 egészséges gyerekkel is,én is a 3-al vagyok gyesen,de néha elegem van nagyon így is,nemhogy ha köztük tartósan beteg,fogyatékos is van.Ezt egy anya soha nem tudja feldolgozni megérteni,hogy miért pont az ő gyerekével történt ez,hogy vajon Ő tehet-e róla...stb...egy csomó minden gyötörheti amiről talán sosem beszélt,hidd el nagyon nagy a nyomás anyukádon,nagyon nehéz neki.Persze megértelek téged és a család többi tagját is,hogy Őt is nehéz elviselni emiatt a lelki nyomor miatt,amit ez a helyzet alakított így.Én fogyatékosintézetbe dolgoztam,tudom milyen nehéz ezeknek az embereknek és a családjuk sorsa.Anyukádat egy csomó dolog is aggassza,ami a szülőket ilyenkor szokta.Pl:mi lesz a nővéretekkel,ha Ő már nem lesz,megöregszik,megbetegszik...stb...mert amíg az egészséges gyerekei élik a normál életüket,addig a beteg gyerek sorsa nagyon bizonytalan,nagyon korlátoltak a lehetőségei.Minden szülő a legjobbat szeretné a gyerekének,tehát jogosak az aggodalmai.Valahogy ki kellene rángatnotok a lelki válságból.Apukádnak is hatékonyabban kellene Őt támogatni,együtt megoldást találni,hogy ne érezze úgy,egyedül viseli ezt a nagy lelki terhet.
Kívánom nektek,hogy sikerüljön nektek megoldani ezt a nehéz helyzetet,hogy anyukád békére találjon,megnyugodjon,és tudjon hétköznapi életet élni.
Minden jót,üdv
Én még azt javasolnám,hogy keressetek fel egy jó psichológust,sokat tudna segíteni nem csak anyukádon,de az egész családnak ebben a helyzetben.Ő veletek is könnyebben megértetné,hogy mennyire elviselhetetlen anyukádnak ez a tudat,hogy nem tud segíteni a beteg gyerekén,tudna tanácsokat adni ha megismerné anyukádat,hogy Ti a családja hogyan viselkedjetek vele,egymással.Van aki teljesen beleroppan egy ilyen teherbe,talán azért nem megy el kikapcsolódni akkor sem,ha lehetőséget biztositatok neki.Ha elviselhetetlen a viselkedése,az már nagyon meggyötört állapotra utal.Hidd el,nem szégyen segítséget kérni szakembertől,nem is értem sokan miért ódzkodnak ettől.Próbáld meg,hátha hajlandó lenne elfogadni a segítséget.Ha széthullana a családotok anyukád viselkedése miatt,az még szörnyűbb lenne mindenkinek.
Remélem sikerül megoldást találnotok.
Üdv:2-ik voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!