Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Minden nap kell takarítani?

Minden nap kell takarítani?

Figyelt kérdés

Anyám folyton siránkozik, hogy ő egy csicska itthon. Csak nem értem, hogy akkor miért kell napi 2x felporszívózni, naponta lemosni a csempét tisztítószerrel.

Ott is felporszívóz, ahol egyikünk sem járkál, még zokniban sem.

Takarításmániás szerintem, engem idegileg már kiborít.. Azért nem segítek neki 4 éve, mert hiába akartam bármit is csinálni, mindig lehordott mindennek, hogy milyen bénán fogom megcsinálni, sose lesz kész, inkább megcsinálja ő.. Ez belém rögzült, hogy sose lehet elég jó az, amit csinálok (hiába csinálom meg tökéletesre, ahogy ő), így már nem is segítek semmit sem.

Aztán meg siránkozik, hogy ő csak egy csicska, szolga itthon, stb. Csak akkor tényleg nem értem, miért nem tud leülni, miért kell napi 2x porszívózni.

2013. szept. 29. 20:05
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Meg minek főz naponta akkora adagokat, hogy 3 napig is ehetnénk, akkor se fogyna el. És ezt minden nap eljátssza, hiába mondjuk, hogy ne főzzön, mert ott van a tegnapi és az tökéletes.

Ma 1 kg csirkehúst adott ki a kutyának, mert én és az öcsém a tegnapiból ettünk, apám nem volt itthon, anyám meg "fogyózik"

2013. szept. 29. 20:07
 2/17 anonim ***** válasza:
Anyukádnak valószínűleg más baja van amit a takarítással kompenzál. Nálunk pl. kutya van így muszáj naponta takarítani, de amíg nem volt a lakásban kutya, addig nem mostam le/porszívóztam mindent naponta. Talán elhanyagolva érzi magát, lehet, hogy nem csinálnak elég közös programot apukáddal. Talán beszéld rá apudat, hogy vigye el valahová kikapcsolódni, akkor lenne más elfoglaltsága is mint a takarítás. :)
2013. szept. 29. 20:10
 3/17 anonim ***** válasza:
54%
Ismerős. Én anyám is állandóan nyavajog, hogy mennyit takarít, közben minden nap felporszívózza a házat meg átmossa a konyhát naponta 3x...
2013. szept. 29. 20:10
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Anyád lelkibeteg, nincs élete és ebben éli ki magát.
2013. szept. 29. 20:12
 5/17 anonim ***** válasza:
42%
Ez a beteges mártírkodás borzasztó tud lenni, nekem is hasonló volt az otthoni életem. Rá kell hagyni, mondja a magáét, ereszd el a füled mellett, neki szolgának kell éreznie magát, mert ettől érzi hasznosnak magát. Ne vedd magadra, és ne is segíts neki. Én elmenekültem otthonról elég gyorsan. Nem kell állandóan takarítani, teljesen felesleges időtöltés. Kéthetente rá kell szánni 1-2 órát, és évente 1-2 napot pluszba és ennyi. Amit ő csinál az betegség, amit kezelni sem lehet.
 6/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ebben már valami kényszeresség van, nagyon nagy gondok lehetnek vele legbelül... Beszéld meg apukáddal, hogy beszélgessen el vele, mint házastárssal, mi lehet a gondja, min kell javítani. Neki előbb fogja az orrára kötni, mint a gyerekeinek.
 7/17 A kérdező kommentje:

Hát tényleg nincs élete.

De múltkor is mondtam neki egy tök jó ingyenes, szabadtéri programot, amire elmehetett volna az öcsémmel. De nem, mert vasalnia kell. Mikor ráért volna másnap is, mert van elég ruhánk..

2013. szept. 29. 20:13
 8/17 A kérdező kommentje:
Apámat legszívesebben megölné, gyűlölik egymást kb 10 éve.
2013. szept. 29. 20:14
 9/17 anonim ***** válasza:
Off. Hány éves vagy? Nagyon emlékeztetsz az egyik exem életére :)
2013. szept. 29. 20:17
 10/17 A kérdező kommentje:
Most van az 1. barátom, úgyhogy ez elég lehetetlen:D
2013. szept. 29. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!