Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ti hogyan fogadnátok ha amíg...

Ti hogyan fogadnátok ha amíg munkában vagytok, anyósotok lejönne hozzátok és nekifogna takarítani, akivel egyébként nem vagytok annyira jó viszonyban és már többször többször is szóvá tette amiben nem vagytok jók?

Figyelt kérdés
Nos a helyzet az, hogy kisbabánk van, egy éves. Visszamentem már dolgozni, a Párom is dolgozik, váltjuk egymást. Emellett még felsőoktatásban tanulok, végzős vagyok. Jelenleg nem élünk teljesen külön, de nem a szülőknél lakunk. Igyekszem a háztartást mindig rendben tartani, de ez nem mindig jön össze. Örülök ha rend van és van ebéd plusz a gyermeknek megcsinálom a kis kajáját, rendbe teszem a ruháit stb. Építkezés van most nálunk és ma arra értem haza, hogy le van takarítva a terasz, amit én már egyszer rendbe raktam de amíg folyamatos építkezés van, úgy érzem felesleges mert mindig össze koszolják. (még októberig így lesz) Igazából konkrétan nem tudom, hogy ki takarította le, de magamat érzem szégyenben, mert amikor ma hazaértem a munkából a Párom nagymamája (akivel együtt élünk) nem akarta megmondani ki volt aki letakarította, csak nevetett és annyit jegyzett meg, hogy mindig rendben kell lennie a terasznak hiszen a szomszédoké is rendben van. Nem is lenne ezzel baj, mármint a segítséggel, de tudjátok anyósom a házasságunk elején említést tett arra, hogy nem tudok úgy főzni illetve sokszor úgy érzem, hogy nem néz ki belőlem túl sokat... Egyszerűen folyton megakarok felelni, azért igyekszem egyre több és több ételt megtanulni elkészíteni, hogy ne gondolják, hogy rossz feleség vagyok, hogy a fiának nem adok meg mindent. Sokszor telefonált úgy ide, hogy küldjem haza a fiát, hagy egyen ha én nem főztem. És mindig főzök, borzasztóan rosszul esik nekem ez ... Van olyan, hogy pont olyan ételt csinál amit én még nem készítettem és ezzel próbálja "lecsalogatni" a fiát és ezt előttem teszi szóvá. (például munkahelyről hazafelé menet ír Neki egy sms-t, hogy mit főzött. Abba is beleszól, mit adok a gyermekemnek enni, sokszor utalt már arra, hogy nem etetem rendesen a kicsit, csak mert még mindig eszik anyatejet IS. (elég sokat) Na mindegy, nem is akarom húzni, csak nekem ez már kicsit sok volt, hogy még rendet is tesz helyettem, mert számomra jelzés értékű. Igen, lehet, hogy rendbe kellett volna tennem a teraszt, de számomra annyira jelentéktelen volt most, pláne úgy, hogy építkezés van és fel van állványozva az egész épület, hogy hihetetlen. Lehet, hogy túlreagáltam, csak rosszul esik ... Bele fogok jönni a házi asszonyságba, csak időre van szükségem de nagyon igyekszem. .. Szívvel lélekkel.
2012. aug. 9. 15:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
71%

Nekem nem jött le, hogy akkor most vele éltek vagy nem?

Ha igen és megtehetitek, változtassatok.

Ha nem, kérjétek vissza a kulcsot vagy zárcsere.

2012. aug. 9. 15:24
 2/20 anonim válasza:
79%

Ismerős a dolog... nekünk is hasonló volt. Egyszerűen csak idegesíti hogy már nincs egyedül a gyereke, vagy nem tudom.... Mindenbe bele akar szólni stb...

Sajna nekünk is ez volt.

A megoldást a különköltözés jelentené.. bár tudom hogy az manapság nem egyszerű az anyagi körülmények miatt.

2012. aug. 9. 15:24
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nem anyóssal laknak. Ez van. Megmondod, hogy ne szóljon bele a dolgotokba. nem kell finomkodni.
2012. aug. 9. 15:29
 4/20 anonim ***** válasza:
46%

Szia. Hasonlo a helyzetunk. Kulon élunk, bontásban vagyunk, van egy másfél éves kislányunk, akit váltott muszakban dajkálunk, mert szintén vissza álltam munkába. Anyosom is ilyen. Mindég pakol, tesz-vesz, mindent áthelyez ahogy neki tetszik. Ha elozo este fozok, mert tudom, hogy reggel jonnek, akkor is neki áll más kaját fozni. Mániásan foz, és mániásan eszik. Csak e korul forog a világ. Nekem ez nagyon rosszul esik. Nem szeretem ha takarít nálam, nagyon megalázonak tartom, hogy a beteg anyosom nálam dolgozik. Pedig tudom, hogy csak segíteni akar. Nem tudok változtatni, még ha fejre is állok, ugy is azt fog csinálni amit akar. Már nem fozok elotte valo nap (pedig jobban fozok mint az anyos- a férjem mindég meg is jegyzi az anyjának), kikészítem a hust és csináljon azt amit akar.

25N

2012. aug. 9. 15:30
 5/20 A kérdező kommentje:
Nem a Párom anyukájával élünk, hanem a nagymamájával. Igen, sajnos a Párom 3 hónapja kapott újra munkát, még csak próbaidős (ez az utolsó hónap) Sajna amikor kb. 10 hetes terhes voltam, nem tudott tovább dolgozni mert kiderült, hogy műteni kell, ugyanis volt egy nagyon csúnya cisztája és olyan helyen volt, hogy sajna nem vállalhat a mai napig nehéz fizikait, sokáig egyáltalán nem tudott dolgozni, sajna ez nagyon megnehezítette a helyzetünket. :( Így jött ez az ajánlat. De annyira közel lakik egymáshoz a két család, hogy szinte minden nap találkozunk valahol (az utcán, egymásnál ... stb.) és megőrülök már, hogy rögtön az a téma, hogy mit főztem és a gyereknek milyen ételt adtam, miért nem ezt adtam, miért nem azt ... De hozzáteszi, hogy én döntöm el, hogy mit csinálok de mégis mindenbe beleszól ... Nem is lenne nekem ezzel bajom, ha nem akarna tőlem jobbnak tűnni a fia szemében!! Én mindent beleadok, hogy jó háziasszony legyek, tény, hogy nem vagyok egy konyhatündér mert életemben, soha nem voltam rákényszerülve a főzésre, ugyanis Édesanyám hosszú ideig nem tudott dolgozni, mindig megfőzött, kitakarított mire hazaértünk. Míg ott éltem sosem akarta, hogy én főzzek. Úgy kerültem el otthonról, hogy szinte semmit nem tudtam megfőzni, de fogtam és belevágtam és úgy voltam vele, hogy menni fog, ügyes leszek, megmutatom, hogy én is tudok finoman főzni. Nyilván az aki 20 éve forog a konyhában, kicsit nagyobb tudással rendelkezik mint az aki csak 1-2 éve!
2012. aug. 9. 15:30
 6/20 anonim ***** válasza:
55%
Megértelek. De ne törődj vele, nem kel olyannak lenned amilyen feleséget Ő akar a fiának, olyannak kell lenned amilyennek a párod szeret, előbb-utóbb tényleg bele fogsz jönni, ha pedig felhív, hogy küld át a fiát, mert főzött, mond meg hogy te is főztél, és pont. Majd rájön hogy te sem vagy semmirekellő. Ő se tudott egész életében főzni. Lehet hogy féltékeny egy kicsit, hogy a fiának nem te vagy az első. A teraszról meg annyit hogy ha téged nem zavar hogy nincs rendben, és a párodat se, akkor tegyetek úgy mintha nem is vettétek volna észre hogy megváltozott, amíg építkezés van tényleg úgyis visszapakolnak rá. Lehet hogy tényleg jelzésnek szánta, párom nagymamája ( és az én nagymamám) is szokott ilyeneket csinálni.
2012. aug. 9. 15:31
 7/20 anonim ***** válasza:
21%

Inkább örûljél annak, hogy van aki segit!

Mindent szépen lassan megtanulsz, ne akard az anyóst legyõzni a fõzésben, mert neki több a tapasztalata!

Amikor a fiát hivja téged nem hiv meg?

Ez viszont nem lenne helyes tõle, mert igy nem illõ.

2012. aug. 9. 15:32
 8/20 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy féltékeny, nem is engem akart a fia mellé, sőt az unokáját sem akarta, nyíltan megmondta, hogy nem szeretné ha megtartanám. Mondjuk ennek van más háttere is, tehát ez így nem ilyen egyszerű, akkor még nem voltunk házasok, csak ő úgy gondolta, ezt el is mondta a rokonságban, hogy szerinte én ezzel a gyerekkel szeretném magamhoz kötni a fiát. Ezzel a nézőponttal én nem értek egyet, úgy vélem aki menni akar megy, legyen szó gyerekről vagy bármi másról. Ilyen nincs, hogy valaki ezért marad. Azóta persze kedves velem, próbál jó viszonyt ápolni, azóta már az unokáját is szereti, látom rajta, de nem tudom elfelejteni azt, hogy azt javasolta, hogy menjek abortuszra.
2012. aug. 9. 15:36
 9/20 A kérdező kommentje:
Nem, legutóbb nem hívott. Vagyis hívott, de csak mert találkozott az utcán velem és a kislányommal. De egyébként csak a Páromnak írt egy üzenetet amíg dolgozott, hogy főzött és munka után menjen le. De később, amikor sétáltunk a városban, mondta, hogy már szólt a Páromnak, hogy Ő főzött és mondjam meg Neki én is és ha gondolom menjek én is ... És mondtam, hogy főztem otthon és én nem megyek, nem vagyok éhes. És mondta, hogy attól még a Párom lemehet. Nem akarom legyőzni főzésben, csak azt szeretném elérni, hogy ne gondolja, hogy én itthon nem tudok enni adni a családnak!!
2012. aug. 9. 15:39
 10/20 anonim ***** válasza:
74%

En a helyedben meg azért is lakkoznám a körmeimet és hadd menjen a fiacskája enni az anyjához.

Fõznék magamnak és a lányomnak.

Ha szóvá merné tenni,akkor azt mondanám, hogy anyucika drága,hát nem maga akarta igy?

Ja és mindig finomabbnál,fnomabbakat fõznék magunknak.

Sõt még küldenék is neki a fiával.

Ami nagyon fontos ne akarjál megfelelni, mert elõbb-utóbb te fogsz kijönni rosszul a szituból!!

2012. aug. 9. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!