Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ti hogyan fogadnátok ha amíg...

Ti hogyan fogadnátok ha amíg munkában vagytok, anyósotok lejönne hozzátok és nekifogna takarítani, akivel egyébként nem vagytok annyira jó viszonyban és már többször többször is szóvá tette amiben nem vagytok jók?

Figyelt kérdés
Nos a helyzet az, hogy kisbabánk van, egy éves. Visszamentem már dolgozni, a Párom is dolgozik, váltjuk egymást. Emellett még felsőoktatásban tanulok, végzős vagyok. Jelenleg nem élünk teljesen külön, de nem a szülőknél lakunk. Igyekszem a háztartást mindig rendben tartani, de ez nem mindig jön össze. Örülök ha rend van és van ebéd plusz a gyermeknek megcsinálom a kis kajáját, rendbe teszem a ruháit stb. Építkezés van most nálunk és ma arra értem haza, hogy le van takarítva a terasz, amit én már egyszer rendbe raktam de amíg folyamatos építkezés van, úgy érzem felesleges mert mindig össze koszolják. (még októberig így lesz) Igazából konkrétan nem tudom, hogy ki takarította le, de magamat érzem szégyenben, mert amikor ma hazaértem a munkából a Párom nagymamája (akivel együtt élünk) nem akarta megmondani ki volt aki letakarította, csak nevetett és annyit jegyzett meg, hogy mindig rendben kell lennie a terasznak hiszen a szomszédoké is rendben van. Nem is lenne ezzel baj, mármint a segítséggel, de tudjátok anyósom a házasságunk elején említést tett arra, hogy nem tudok úgy főzni illetve sokszor úgy érzem, hogy nem néz ki belőlem túl sokat... Egyszerűen folyton megakarok felelni, azért igyekszem egyre több és több ételt megtanulni elkészíteni, hogy ne gondolják, hogy rossz feleség vagyok, hogy a fiának nem adok meg mindent. Sokszor telefonált úgy ide, hogy küldjem haza a fiát, hagy egyen ha én nem főztem. És mindig főzök, borzasztóan rosszul esik nekem ez ... Van olyan, hogy pont olyan ételt csinál amit én még nem készítettem és ezzel próbálja "lecsalogatni" a fiát és ezt előttem teszi szóvá. (például munkahelyről hazafelé menet ír Neki egy sms-t, hogy mit főzött. Abba is beleszól, mit adok a gyermekemnek enni, sokszor utalt már arra, hogy nem etetem rendesen a kicsit, csak mert még mindig eszik anyatejet IS. (elég sokat) Na mindegy, nem is akarom húzni, csak nekem ez már kicsit sok volt, hogy még rendet is tesz helyettem, mert számomra jelzés értékű. Igen, lehet, hogy rendbe kellett volna tennem a teraszt, de számomra annyira jelentéktelen volt most, pláne úgy, hogy építkezés van és fel van állványozva az egész épület, hogy hihetetlen. Lehet, hogy túlreagáltam, csak rosszul esik ... Bele fogok jönni a házi asszonyságba, csak időre van szükségem de nagyon igyekszem. .. Szívvel lélekkel.
2012. aug. 9. 15:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
70%

4. vagyok.

Ilyen dologban a férjednek kell kiálni melletted és leállítani az anyját. "Nem koszonom anyuka, de otthon is van fozve,... Epp most vacsorázott/ebédelt a család stb. "

2012. aug. 9. 15:49
 12/20 anonim ***** válasza:
50%

Nálunk is volt ez,állandóan hallgathattam hogy a kicsipici 30 éves fia milyen kaját hogy szeret,meg hogy vasaljam az ingét,hogy csináljam a kávéját,stb.

Nem túl szép időssel igy beszélni,de amikor meguntam,helyretettem,hogy a kisfia felnőtt ember,eszi amit főzök,ha nem izlik főz magának,ingét ő vasalja,kávéját ő főzi,rend olyan van amit ketten rakunk,ugyanis mindketten dolgozunk,ha nem tetszik,nem kell jönni,nem kell nézni.

Duzzogott 3 hétig,azóta csak finoman szólogat be mit hogy kellene,de akkor párom szól rá hogy fejezze be.

Tedd helyre,ne akarj neki megflelni,párodnak felelj meg és kész.

Dolgozol,gyereket nevelsz,tanulsz,házfelujitás van.Hány felé szakadj még?

2012. aug. 9. 16:12
 13/20 anonim ***** válasza:
42%
Az anyósod szopjon le egy ezred mosdatlan iraki hadifoglyot!!!
2012. aug. 9. 22:11
 14/20 mustafa33 ***** válasza:
100%
Miközben dolgoztam az anyósom eljött és kitakarította a dolgozószobámat. Az íróasztalon az éves adóbevalláshoz voltak elkészítve a válalkozásomból a papírok, számlák, csekkek, átvételi bizonylatok.... Már három napja dolgoztam rajta (magam csinálom). Kitakarította. Szerencsére nem dobta ki, csak egy dobozba halmozta. Őmlesztve. Mikor hazajöttem és megláttam, a vörösgutaütés enyhe fogalom arra ami kerülgetett. Na aztán úgy megkapta (szóban), hogy majdnem egy évig nem jött.
2012. aug. 10. 02:24
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Melyik anyuci elkényeztetett kisfia vagy idióta anyós pontozott le mert nem nyalom ki a párom hátsóját és megvédem magam?

12-es voltam

2012. aug. 10. 08:03
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó elõtti felpontoztalak,mert tetszett nekem, hogy nemcsak mi nõk panaszkodunk!:)
2012. aug. 10. 12:29
 17/20 A kérdező kommentje:
13-as válaszolónak köszönöm szépen a kulturált megnyilvánulását! De ilyen jellegű válaszokra nincs szükségem, azért ilyet nem mondanék rá.
2012. aug. 10. 15:08
 18/20 anonim ***** válasza:
Oké, de legalább gondolj ilyeneket. És megtetted a lépést a felnőtté válás útján. Az anyósod valamilyen szinten frusztrált és téged talált alkalmasnak arra, hogy a boxzsákja legyél. Kulcsot elvenni tőle és elmagyarázni neki, hogy a segítség az amit kér az ember, a kémkedés és kioktatás meg a kéretlen rendrakás pedig szimpla zaklatás és bunkóság. 13-as 37/F
2012. aug. 10. 20:28
 19/20 anonim ***** válasza:

Én ebben az esetben két dolgot tudok tanácsolni. A férjed tegye helyre a mamát! Ha neki nem megy, akkor pedig te! És minél határozottabban és világosabban! Nehogy kimaradjon valami, amin nem sértődhet meg!:D

Ilyet! A párod mit szól az egészhez? Neki kéne a sarkára állni. Egyébként most pecsételitek meg a jövőtöket azzal, hogy a szomszédba költöztök! Szomszéd városba kéne!!!

2012. aug. 14. 03:50
 20/20 A kérdező kommentje:
Nos a helyzet az, hogy időközben már a Párom helyett én elmondtam a véleményem, így az utolsó csepp után. :) Elmondtam, hogy unom már, hogy annak ellenére, hogy folytonosan próbálok megfelelni mert mindig van valami ami nem jó, még mindig találnak valamit amit nem úgy csinálok és, hogy ezt többet ne. Ahogyan azt is elmondtam, hogy tudom, hogy nem voltam mindig szimpatikus neki, viszont érzékeltem az utóbbi időben, hogy próbál jó kapcsolatot teremteni velem is. (mert annak ellenére, hogy néha vannak érdekes húzásai, azt alá kell írni, hogy nincs ellene a jó kapcsolatunknak) Annyit mondott, hogy Ő nem rossz szándékkal tette ezt és, hogy ne neki akarjak megfelelni, hanem a fiának, mert nem neki kell. Meg, hogy egy család vagyunk és ne gondoljam, hogy rosszat akar, mert nem így van. Végül is megbeszéltünk mindent és este családostul lementünk hozzá. Azóta nem volt ilyesfajta incidens, remélem már nem is lesz. Bízom benne ... De köszönöm a válaszokat! Egyébként anyósom nem az a frusztrált fajta, kedves 13-as :) Bármilyen más jelző igaz lenne rá, de ez pont nem! :)
2012. aug. 15. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!