Szerintetek mennyi zsebpénzt kell adni egy 10 éves kislánynak?
Heti 5000Dt? És 18 évesen már helikoptert veszel neki? Az ilyet még jól el kell verni, hogy illemet tanuljon. én a helyedben a csalánvesszőt fognám meg és agyonütném vele. Majd ha a tiszteletete megtanulja és felnő, akkor majd kap. Addig ne kapjon! Tanuljon meg érte, ha kapni akar pénzt, vagy aludjon az udvaron. Úgy is elverné piára, meg sok...-ra!!
Egy undorító kölyök még.
Vegye meg a saját pénzéből, ha nagy lesz!
Köpök a kölykökre!!!
ma 07:23
Jézus, te nagyon beteg vagy.
Miért kéne agyonverni a gyereket, meg kirakni az udvarra?? Remélem nincs és nem is lesz gyereked ilyen hozzáállással...
Egy 10 évesnek??? Minek kéne 5000???
500 ft bőven elég! Még az sem fontos...
Az hogy sok-e, vagy kevés, attól függ, hogy mi a cél. Ha magának kell megoldania az élelmezését, teljes egészében, akkor nyilván kevés. Például ha a menza 20 ezer forint, és ő heti 5 ezret kap, akkor semmije sem marad ezen felül. Bár feltételezem, hogy a kislány még nem olyan önálló, hogy maga intézze a pénzügyi-megélhetési dolgait.
Szóval arra tippelek, hogy szórakozásra van. Ebben az esetben soknak tartom. Heti szinten 5000 forintot elkölteni ivólére, és csokoládéra borzasztóan sok. Én személy szerint nem mernék minden nap meginni egy doboz cappy-t, vagy bármilyen más ivólevet sem, mert egészen egyszerűen nem egészséges.
A zsebpénz, és a gyűjtés valóban okos dolog, hiszen megtanul bánni a pénzzel. De ha havonta 20 ezer forintja van, és nem kell semmire sem költenie igazából, akkor semmit nem értek el az egésszel. Ráadásul ez a pénz nagyon gyorsan gyűlik, mivel értelem szerűen nem fog tudni ennyi csokit megenni, és pár hónap múlva már 100 ezrekkel kell gazdálkodnia, ami szintén egy kicsit soknak tűnik egy 10 éves gyereknek. Még ha azt mondja, hogy egy új macbook-ra is gyűjt és spórol, akkor is szerintem jobb ha ti veszitek meg neki karácsonyra, és nem 20 ezresével csorgatjátok neki a pénzt.
Ezzel ellenben nem tartanám soknak az összeget egy gimis srácnak, aki ebéd előtt és ebéd után is betol még valami meleg ételt a büfében, mert igényli. De egy 10 éves gyerek szerintem az iskolai étkezéseken felül nem tud ennyi kajára költeni.
Nem ciki otthonról vinni kaját, de nem mindenki ér rá boltba menni kaját készíteni és főleg nem mindig.
Ráadásul vannak iskolák nagyon jó büfével. A miénkben is olyan a büfé, hogy a gyerek normálisat tud enni. Lehet kapni péksüteményt, joghurtot, szendvicseket, meleget és hideget, korpás zsemléset, finom sonkásat, rendes salátával, zöldséggel, sajttal stb.
100 forintból egy nyomorult kakaós csigát se tud venni.
Jó ég, már 10 éve egy tisztességes szendvics 200 forint volt, feltéve, hogy nem azt nevezik szendvicsnek, hogy van benne egy árva szelet párizsi meg egy kis ketchup.
Én nem tudom mindenkinek van ideje reggel mielőtt munkába megy boltba járni? Mert szerintem egy 10 éves gyerek már meg tudja magának venni a kaját és én úgy gondolom, ha nem is ilyen extra-szendvicset tud venni, akkor is inkább vegye meg magának a péksüteményt FRISSEN mint valami nyomi kis tegnapig vigyen. A zsemlék nagy része is délután megveszed, másnapra már szinte ehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!