Szerintetek mennyi zsebpénzt kell adni egy 10 éves kislánynak?
5 ezer hetente??
Mire költi már nem azért? gondolom uzsit otthonról visz ebédre meg otthon van.
Nem feltétlen kell elkölteni mind! Maradjon neki, hogy tudjon spórolni.
Heti 500 ft?:) Ugyanmár! Mire elég az! Semmire!
Attól függ, hogy mi nálatok a rendszer. Mert ha pl a világon mindent megvesztek neki, akkor sok, de ha a pénzt arra kapja, hogy megvehessen magának dolgokat akkor.... Talán 10 évesnek akkor is sok.
A zsebpénznek valójában az a szerepe, hogy megtanítsa a gyereket a pénz értékére, megtanítsa, hogyan kell spórolni, értékelni dolgokat, tisztelni a munkát stb.
Ezt sok szülő elfelejti és később ebből lesznek a gondok.
Szerintem 1000 Ft is bőven elég, de ha csak most kezditek a zsebpénzezést akkor jobb lenne kicsivel kezdeni.
Én pl anno 100Ft-ot kaptam. Nyilván semmire nem volt elég, de bőszen gyűjtögettem és azóta is jól tudok spórolni.
Ez nagyon sok! Egy tízévesnek a heti 500 is elég.
Akkor kell esetleg 1.000.- , ha abból állja az uzsonnáját, és a kisebb iskolai kiadásokat.
Ha ennyi pénzt kap, akkor nem fog spórolni, hanem elkölti felesleges dolgokra, Mekire, kólára stb.
Megszokja. hogy a pénz csak úgy "jön."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!